Main menu

header

29-11-1de Ana-Maria Cocea

Cântăreţul şi vedeta de televiziune Cătălin Crişan se confruntă cu o perioadă de tensiune maximă, ce l-a făcut să slăbească 18 kg. Cel care cântă de 16 ani şlagărul „Dacă pleci” ne-a declarat că divorţul a pus capac poftei sale de mâncare. O singură masă pe zi, alimentele sănătoase, tenisul de câmp şi buna dispoziţie sunt secretele ce îl menţin tânăr pe Cătălin Crişan.

„Foamea parcă a dispărut din viaţa mea”
- Aţi slăbit iarăşi câteva kilograme bune, mai exact 18. Ce v-a determinat să pierdeţi în greutate?
- Am avut 104 kilograme şi acum „deţin” doar 86! Divorţul m-a slăbit şi sper că iremediabil. Presiunea mediatică şi presiunea familială şi-au pus amprenta pe viaţa mea. Nu am mai avut poftă de mâncare, foamea pur şi simplu parcă a dispărut din viaţa mea. Şi astfel am slăbit 18 kilograme de la sine în doar patru luni şi jumătate.

- Sunteţi o persoană obişnuită cu dietele şi cu regimurile sofisticate. Aţi mai slăbit 32 de kilograme acum patru ani cu ajutorul unui regim strict. Aţi mâncat sănătos pe parcursul divorţului?
- Am renunţat la pâine şi la minunatele şi dragele mele dulciuri, însă nu pot spune că am făcut eforturi imense. Am mâncat tot felul de preparate gătite, sănătoase, grătare şi garnituri uşoare, crudităţi… Am cam consumat tot ce mi-a poftit inima, însă în cantităţi mici. Mă bucur că stomacul meu s-a îngustat şi nici acum nu pot mânca prea mult.

„Sar peste micul dejun”
- Cătălin Crişan mănâncă dimineaţa?
- Foarte rar, din păcate. Singura masă din noiembrie încoace a fost în jurul orei 16:00. Atunci „se desfăşurau” micul dejun, prânzul şi cina… Luam din toate câte puţin. Sfătuiesc pe toată lumea să mănânce dimineaţa, acolo este baza nutritivă pe parcursul întregii zile! Nu săriţi peste micul dejun! Eu, din păcate, fac acest lucru, beau cafea şi… fumez.

- Mai beţi acele ceaiuri sau mai luaţi celebrele picături ce v-au ajutat să slăbiţi acum cinci ani?
- Nu. Am terminat-o. S-a scris foarte mult despre ele, am făcut o mare reclamă firmei… Nu le mai iau şi nu mai beau niciun fel de ceai. Mănânc sănătos şi în cantităţi reduse. Recomand tuturor echilibrul. Regimul pe care l-am ţinut a fost pur şi simplu draconic, dar a avut rezultate. Devenise un stil de viaţă într-un final şi, când vedeam rezultatele, îmi creştea inima. Acum am slăbit prin stres şi presiune mai mult.

„De două ori pe săptămână joc tenis“
- Consultaţi un nutriţionist atunci când vreţi să slăbiţi sau vă bazaţi pe principiul ,,îmi ascult organismul, el îmi dictează ce pot consuma pentru a slăbi considerabil”?
- Până acum am discutat tot timpul cu un nutriţionist, care mă sfătuia, mă încuraja şi îmi explica anumite principii de funcţionare a unui regim. De data aceasta mi-am ascultat corpul, care mi-a „dictat” ce să fac. Mi-a transmis că nu am nevoie de mâncare şi nu i-am dat mâncare din belşug. Iar stomacul s-a îngustat şi îmi doresc să rămână aşa.

- Cât de important este sportul în viaţa dumneavoastră?
- Din păcate, nu este foarte important, pentru că nu sunt un sportiv desăvârşit, însă, cu toate acestea, îmi place mişcarea foarte mult. Dar nu de orice fel: culturismul sau fitnessul, ci tenisul de câmp. Îmi place foarte mult sportul alb şi este singura modalitate de a face mişcare în care am consecvenţă. De două ori pe săptămână sunt pe teren şi mă debarasez de toate problemele.

„Mi s-a făcut o singură dată masaj asiatic”
- Sunt foarte la modă masajele. Cât de des apelaţi la astfel de tratamente?
- Niciodată nu am mers la masaj, nici corporal, nici facial, exceptând doar călătoria mea în China. Acolo am fost o singură dată la masaj şi pot spune că mi-a plăcut.

Ultima dietă ţinută de Cătălin Crişan

Ideea de bază este prevenirea senzaţiei de foame, motiv pentru care se vor servi câte cinci mese consistente din trei în trei ore. Dieta durează 66 de zile şi este structurată în şase etape. Au o durată variabilă, în funcţie de numărul de kilograme pe care sunteţi dispuşi să le pierdeţi. De exemplu, în primele două săptămâni puteţi consuma cantităţi nelimitate de carne, brânzeturi, mezeluri şi un singur ou pe zi. Nu aveţi voie să mâncaţi produse de panificaţie sau să beţi alcool. Principiul este unul simplu: o dată ce consumaţi multă carne nu o să mai doriţi să o faceţi. Astfel se induce acidoza metabolică, mai exact corpul se satură şi nu veţi mai simţi nevoia să mai consumaţi alimentele din această perioadă. Dieta nu este una drastică, motiv pentru care puteţi servi zilnic câte cinci mese. Eliminându-se senzaţia de foame se previne un aport caloric mare cauzat de nevoia organismului de a compensa „pierderea”. Se serveşte un singur tip de mâncare. Mesele din trei în trei ore antrenează metabolismul. Astfel, o dată ce rata acestuia creşte, caloriile se ard mult mai uşor.

„Adio, dar te iubesc!”

Emisiunea „Adio, dar te iubesc!” este difuzată în fiecare joi, pe Kanal D, de la ora 20:30. Aparţinând tipului reality-show, ea îşi propune să ajute mai multe cupluri să treacă peste greutăţile întâmpinate în relaţia lor şi să meargă mai departe. La final, dacă perechile decid să îşi mai acorde o şansă, Cătălin Crişan le va îndeplini trei dorinţe rămase neîmplinite pe parcursul căsniciei, din diverse motive.