Main menu

header

de Elena Nedelcu

V-aţi săturat de excesul de grăsime acumulat pe coapse, şolduri şi abdomen? Încercaţi zilnic să mâncaţi ce trebuie şi tot nu scăpaţi de surplus? Ei bine, ar trebui să ştiţi că natura s-a gândit şi la aspectul ăsta şi a creat câteva plante ce vă pot ajuta să vă păstraţi silueta intactă şi să rămâneţi sănătoşi.

Verde pentru siluetă
Verdeţurile cu multe frunze, de exemplu spanacul, salata creaţă sau cea normală şi orice amestec din plantele ce apar primăvara sunt o bună sursă de fibre alimentare şi de energie. Ele au o concentraţie mare de vitamine, mai ales dacă sunt consumate proaspete şi crude, şi de antioxidanţi, ce împiedică apariţia senzaţiei de foame şi vă protejează de bolile de inimă, cancer şi de pierderile de memorie. Prin urmare, un bol mare de salată de crudităţi consumat zilnic ar putea fi sursa de energie şi de sănătate.

Nu uitaţi de legume!
Legumele reprezintă cea mai bună sursă de fibre dintre toate alimentele. Ele ajută la reducerea nivelului zahărului din sânge şi a colesterolului, iar potasiul conţinut reduce deshidratarea şi presiunea sângelui. Pe lângă aceste beneficii, acestea ajută şi la hidratarea organismului şi au doze bogate de antioxidanţi, precum catotenoizii şi vitamina C. O dietă bogată în nutrienţi ar trebui să conţină cartofi, fasole, roşii, soia, linte sau mazăre.
Cele două alimente pe care evitaţi de obicei să le mâncaţi, deoarece nu vă îmbunătăţesc cu nimic respiraţia proaspătă - usturoiul şi ceapa -, sunt inevitabile pentru păstrarea siluetei. Acest duo dinamic conţine fitochimicale ce au un efect antioxidant foarte puternic şi ajută la detoxificarea organismului, reglând metabolismul şi distrugând depozitele de grăsime.

Luaţi-vă porţia zilnică de ardei iute!
Un alt miracol vine din partea ardeiului iute. El reduce secreţia excesivă de insulină din corp prin creşterea metabolismului şi scade, în acelaşi timp, nivelul zahărului din sânge, înainte ca acesta să se transforme în acumulări de grăsime. Deci o mâncare mai condimentată se reflectă într-o siluetă de invidiat.

Condimentele reduc senzaţia de foame
Un remediu perfect pentru metabolizarea zahărului este scorţişoara. Un vârf de linguriţă cu condiment pus în mâncare elimină zahărul din sânge de 20 de ori faţă de o mâncare fără adaus de scorţişoară. Aceasta are şi capacitatea de a reduce senzaţia de foame. Înainte de a consuma o gogoaşă sau o prăjitură, aveţi grijă să presăraţi deasupra nişte scorţişoară şi aţi rezolvat problemele de siluetă.