Main menu

header

17-06-1de Gabriela Niculescu

- Actriţa a dat jos 23 de kilograme din dragoste pentru... film

Majda Aboulumosha este o prezenţă exotică în rândul vedetelor de la postul Acasă TV. S-a făcut remarcată la concursul „În al 9-lea cer”, iar talentul a împins-o să rămână în echipa actorilor care dau naştere telenovelelor de pe platourile din Buftea. Aţi urmărit-o în „Inimă de ţigan”, „Regina” şi „Aniela”, iar acum o va interpreta pe Nadira în telenovela „Iubire şi onoare”, ce va avea premiera în această toamnă. Pentru acest rol, tânăra actriţă s-a înarmat cu multă ambiţie şi atitudine pozitivă, a îmbinat mişcarea cu alimentaţia sănătoasă şi a reuşit să slăbească 23 de kilograme. Care este reţeta succesului său şi a unui fizic de invidiat, întreţinut în mare măsură cu remedii naturiste, veţi afla chiar de la ea, în următorul interviu.

Dietă cu iaurt, fructe şi legume
- Ce te-a determinat să slăbeşti?
- În urmă cu aproape un an m-am hotărât că e timpul să mă încarc cu multă răbdare şi ambiţie să reuşesc să scap de greutatea în plus, pentru că mă aştepta un rol care necesita un corp cu câteva kilograme în minus. Motivaţia, ambiţia, zâmbetul, mişcarea şi mâncarea sănătoasă sunt „ingredientele” care m-au ajutat să scap de cele 23 de kilograme. Nu-mi doresc să fiu o femeie transparentă, îmi doresc să fiu sănătoasă şi să am forme. Întotdeauna m-am simţit bine în pielea mea, dar acum mă simt mult mai bine.

- Ai scăpat de surplusul de kilograme printr-o dietă anume sau ai ţinut cont doar de conţinutul caloric scăzut al alimentelor pe care le-ai consumat?
- Am ţinut o dietă. În primele două zile se mănâncă iaurt şi salată de legume. Se pot consuma mai multe legume, dar trebuie să treacă trei ore de la iaurt. Urmează patru zile cu salată de legume, fructe şi iaurt. Dacă vreţi să consumaţi mai multe sortimente de fructe, atunci nu mai mâncaţi iaurt. Pentru a face trecerea la un alt aliment, trebuie să mâncaţi iar două zile iaurt şi salată, după care patru zile iaurt, salată şi carne. Urmează două zile cu iaurt şi salată, după care patru zile cu iaurt, salată şi fructe. Se pot relua alimentele sau se pot consuma peşte şi legume.

- Mai vrei să slăbeşti sau te opreşti aici?
- Vreau să mai scap de şapte kilograme. Lupt în continuare şi, cu voinţă, voi reuşi.

„Merele sunt preferatele mele”
- În ce constă acum alimentaţia ta? Ce mănânci pentru că trebuie şi ce mănânci pentru că îţi place?
- Alimentaţia mea se bazează pe lactate, legume şi în special pe fructe. Înainte nu eram obişnuită să mănânc atât de multe lactate, dar acum le consum zilnic. Am rămas fidelă merelor, fructele mele preferate.

- Se spune că cea mai sigură şi eficientă dietă este schimbarea stilului de viaţă. Te vei întoarce la vechile obiceiuri după ce vei atinge greutatea dorită şi ai reuşit să schimbi stilul de viaţă?
- Am reuşit, în sfârşit, să am trei mese pe zi şi o alimentaţie sănătoasă. Mă simt foarte bine acum şi consider că, dacă îmi este bine aşa, de ce aş vrea să mă întorc la un obicei rău?

- Care sunt alimentele interzise cărora nu le poţi rezista?
- Dacă îmi este „interzis” să mă ating de un anumit aliment, atunci nu o fac, şi gust doar când îmi este permis. Singurul aliment căruia nu-i pot rezista este mărul.

„Fac zilnic două ore de sport”
- Câte ore de sport ai făcut şi cum ai îmbinat activităţile fizice?
- Fac aproape zilnic două ore de mişcare, Zumba Dance, Tae Bo, Aerobic, înot, fitness şi saună.

- Mergi la saloane de întreţinere, apelezi la masaje?
- Momentan nu, dar am apelat şi la împachetări, şi la masaje. Îmi place să-mi îngrijesc pielea.

- Ai cerut sfaturi vreunui nutriţionist sau instructor personal pentru a fi sigură de reuşita curei de slăbire?
- Am preferat să-mi testez voinţa.

„Nu sunt pofticioasă, aşa că îmi este uşor”
- Cei din jurul tău te-au sprijinit în lupta cu kilogramele, au avut grijă ce mâncau în prezenţa ta sau ai reuşit să ignori obiceiurile lor alimentare când te însoţeau la masă?

- Sunt binecuvântată, pentru că nu sunt pofticioasă, aşa că îmi este relativ uşor. Nu cred că şi-a pus cineva problema să mă menajeze, pentru că nu am făcut un „caz” din asta.

- Eşti adepta tratamentelor naturiste. De ce le consideri mai eficiente decât produsele din comerţ?
- Am observat că pielea şi organismul meu, în general, răspund mai bine la tratamentele naturiste şi la produsele naturale.

- Ai un sfat pentru cei care vor să slăbească şi nu reuşesc?
- Pentru a slăbi găsiţi-vă o motivaţie serioasă dacă nu aveţi. Nu uitaţi de răbdare, alimentaţie corectă, sport şi nu vă pierdeţi zâmbetul!

„Am reuşit, în sfârşit, să am trei mese pe zi şi o alimentaţie sănătoasă“

Îngrijire corporală 100% naturală

- Cum îţi îngrijeşti corpul?
- În fiecare seară, după duş, îmi hrănesc pielea cu ulei de măsline şi diferite creme hidratante, evitându-le pe cele cu arome. O dată pe săptămână folosesc tratament pentru păr, pe care mi-l prepar singură din ulei de ricin, ou şi ulei de măsline. Pentru faţă folosesc măştile cu argilă şi uneori lapte integral, după care clătesc. Sunt lucruri uşoare şi pe care ar trebui să le facă orice femeie. Trebuie doar să vrei, să te iubeşti şi să-ţi tratezi fiecare parte a corpului cu mare atenţie.

- Pentru unghii aplici vreun remediu naturist?
- Da, le ţin în ulei de măsline călduţ şi în suc de lămâie.