Main menu

header

de Ana Trifan

- Este 100% natural şi hrănitor, spre deosebire de alte produse pentru slăbit

Ceaiul oolong se obţine din frunze de Camellia sinensis şi este unul dintre cele mai greu de procesat, deoarece se oxidează parţial în timpul procedeului mai mult decât ceaiul verde şi mult mai puţin decât cel negru. Este cunoscut în medicina tradiţională chineză în special pentru că ajută la slăbit, de aceea a şi fost botezat „arzător de grăsimi” („fat burner”).

Consumă de 2,5 ori mai multe calorii decât sortimentul verde
Ceaiul oolong are calităţi demonstrate prin cercetări ştiinţifice şi teste de laborator. Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă japonezi şi publicat în revista de specialitate a Şcolii de Medicină de la Universitatea Tokushima, Japonia, arată că persoanele care consumă oolong ard de peste două ori mai multe calorii decât cele care obişnuiesc să bea aceeaşi cantitate de ceai verde.
De asemenea, reduce efectul de îngrăşare pe care-l au carbohidraţii. O dietă bogată în aceştia determină creşterea în greutate, prin ridicarea nivelului de insulină (hormonul responsabil cu „stocarea” grăsimii). Un nou studiu publicat de oamenii de ştiinţă japonezi de la Centrul de Cercetare din Osaka a demonstrat că, atunci când ceaiul oolong este consumat cu un sfert de oră înainte de carbohidraţi, acesta reduce creşterea nivelului insulinei. Acest lucru înseamnă că vă veţi putea bucura liniştiţi de o prăjitură după ce aţi băut acest ceai.

Îndepărtează semnele vârstei înaintate
Ceaiul oolong curăţă pielea, asigurând un ten fără acnee sau impurităţi şi cu o strălucire sănătoasă. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea de Ştiinţe Medicale din Shiga, Japonia, a arătat că, după doar o lună de consum zilnic de ceai oolong, aspectul tenului se îmbunătăţeşte.
Estompează semnele de îmbătrânire. Radicalii liberi sunt cei care afectează substanţele din corpul uman, din cauza ultravioletelor, chimicalelor nesănătoase din mâncare, poluării şi stresului. Din păcate, acest lucru duce la apariţia ridurilor, a petelor şi a anumitor boli. Un studiu realizat în 2004 de medicul Kenichi Yanagimoto şi de colegii săi de la Universitatea California arată că persoanele care beau ceai oolong experimentează o reducere cu până la 50% a radicalilor liberi după numai 15 zile de consum.

Bun şi pentru dantură
Pe lângă virtuţile sale, oolong asigură o dantură frumoasă şi sănătoasă. Un studiu realizat de Departamentul de Stomatologie al Universităţii din Osaka, Japonia, a arătat că, în urma consumului acestui ceai, dinţii se întăresc, este prevenită apariţia cariilor, iar tartrul se reduce.
În plus, întăreşte şi sistemul imunitar. Potrivit unui studiu publicat în revista „Antioxidants & Redox Signaling”, persoanele care au consumat ceai oolong au o imunitate mai mare, iar riscul apariţiei de infecţii şi răceli este cu mult diminuat.

Atenţie! Ceaiul oolong conţine confeină (o cană cu ceai are cofeină cât o jumătate de cană cu cafea), aşa că nu trebuie să-l consumaţi în exces dacă aveţi probleme cu inima şi nu trebuie să-l beţi la ore târzii, ca să nu vă alegeţi cu insomnii.