Main menu

header

de Elena Nedelcu

Femeile consideră că „boala” secolului al XXI-lea este celulita şi vor să scape de ea cât mai repede, dar şi cât mai uşor. Ele visează ca, peste noapte, fără niciun efort, aceasta să dispară în mod miraculos. Din păcate, acest lucru nu se întâmplă în viaţa reală şi tocmai de aceea vă propunem un regim alimentar de şapte zile, care să vă ajute să eliminaţi aspectul de coajă de portocală.

Beţi multă apă
Cauzele apariţiei celulitei sunt multiple: retenţia de apă, alimentaţia bogată în grăsimi şi în dulciuri, dereglările hormonale sau îmbrăcămintea neadecvată, precum şi purtatul unor pantaloni prea strâmţi. Ca majoritatea curelor de slăbire, şi dieta împotriva celulitei trebuie să fie însoţită de mişcare, multă apă şi masaj cu cremă de întreţinere. Pentru o reuşită vizibilă vă recomandăm să beţi cât mai multă apă pe zi, să reduceţi consumul de sare şi să încercaţi să vă lăsaţi de fumat. După dietă este indicat să beţi de două-trei ori pe săptămână ceaiuri de detoxificare, să mâncaţi cât mai multe legume şi fructe în stare crudă şi să faceţi mişcare des.

Suc proaspăt şi pâine integrală la micul dejun
Pentru micul dejun puteţi alterna următoarele alimente: un pahar cu suc de ananas cu o felie de pâine integrală şi 10 grame de miere sau un suc de grepfrut cu două felii de pâine.
Prima zi
Prânz: 100 g salată verde cu o linguriţă cu suc de lămâie, una cu ulei şi caşcaval ras, 150 g salată de crudităţi cu o lingură cu ulei, 50 g pâine integrală, două felii de ananas.
Cina: piure de legume cu câteva bucăţele de pâine prăjită, 100 g peşte sau pui la grătar, 30 g pâine integrală, 200 g salată de fructe cu felii de ananas din compot în suc natural şi grepfrut proaspăt.
Ziua a doua
Prânz: 200 g peşte la grătar cu 50 g orez fiert, 100 g de salată verde cu o lingură cu ulei, 200 g ananas.
Cina: două ouă fierte tari, 200 g salată de crudităţi, 40 g pâine integrală, un grepfrut.
Ziua a treia
Prânz: 50 g orez fiert, 150 g salată de crudităţi, 30 g pâine integrală, o felie de ananas din compot.
Cina: 150 g piept de pui la grătar, 200 g legume la grătar cu o linguriţă cu ulei, 30 g pâine integrală, o felie de ananas.
Ziua a patra
Prânz: 100 g salată de crudităţi cu o linguriţă cu ulei, 30 g pâine integrală, salată de fructe proaspete la discreţie.
Cina: 100 g urdă, spanac fiert la discreţie, cu o lingură cu ulei şi una cu caşcaval ras, 30 g pâine integrală, o banană.
Ziua a cincea
Prânz: salată din 100 g cartofi fierţi, 50 g porumb fiert, 150 g roşii şi o linguriţă cu ulei, 30 g pâine integrală, un grepfrut.
Cina: 150 g peşte la grătar, 200 g salată de varză cu o linguriţă cu ulei, 30 g pâine integrală, salată de fructe din grepfrut şi portocale.
Ziua a şasea
Prânz: 100 g şuncă afumată, 200 g morcovi raşi cu o linguriţă cu ulei şi suc de lămâie, 30 g pâine integrală, o banană.
Cina: 150 g piept de pui la grătar, 200 g legume la grătar cu o linguriţă cu ulei, un măr.
Ziua a şaptea
Se repetă un meniu din timpul săptămânii.

Regimurile drastice cresc riscul de cancer

Înainte de a arăta bine, de a scăpa de surplusul de kilograme şi de celulită ar trebui să vă informaţi şi la ce riscuri vă expuneţi urmând, în mod repetat, cu ochii închişi, unele diete draconice. Un studiu realizat recent de un grup de cercetători din cadrul a două universităţi americane a demonstrat că regimurile drastice pot duce la apariţia unor afecţiuni grave, precum boli de inimă, diabet, cancer sau depresie. La studiu au participat 121 de femei care au urmat o dietă compusă din 1.200 de calorii, timp de trei săptămâni. Participantelor li s-a luat câte o probă de salivă la începutul şi la sfârşitul curei, pentru a se urmări nivelul de cortizon. Acesta este un hormon care ajută organismul să suporte mai uşor stresul fizic şi mental şi reduce nivelul inflamaţiei în corp. Comparând cele două probe, cercetătorii au constatat o creştere importantă a nivelului acestui hormon al stresului, ceea ce poate cauza apariţia diverselor afecţiuni la nivelul inimii, diabet sau cancer. Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că medicii ar trebui să recomande diete de 1.500-1.800 de calorii, însoţite de exerciţii fizice, şi nu de 1.200 de calorii.