Main menu

header

17-08-1de Ana Trifan

- Actorul se pregăteşte să joace rolul unui vampir

Viaţa de actor şi rolurile din filme nu fac întotdeauna casă bună cu silueta. Şi nu numai starurile feminine sunt nevoite să se „umfle” şi să se „dezumfle”, în funcţie de personajul pe care-l joacă, ci şi cele masculine.

Consumă doar lichide şi fructe
Cum până acum nu prea s-a auzit de vampiri graşi, a venit şi pentru Johnny Depp (47 de ani) momentul să treacă la dietă. Şi asta pentru că din aprilie va începe filmările la producţia „Dark Shadows” („Umbre întunecate”), în care îl va întruchipa pe Barnabas Collins, un vampir însetat de sânge şi înconjurat de monştri, vârcolaci, vrăjitoare şi fantome.
Actorul şi-a propus să ajungă până în aprilie la o greutate de 63-64 kg, în condiţiile în care înălţimea sa este de 1,76 m.
Pentru a-şi atinge scopul de a arăta ca un vampir tras prin inel, Depp apelează la o dietă pe bază de ceai verde. Mai precis, bea patru-cinci litri de ceai verde pe zi şi în rest consumă doar fructe sărace în fructoză, cum ar fi ananasul proaspăt şi zmeura sau căpşunile.

Accelerează topirea grăsimilor
Ideea pe care se bazează această dietă este de a folosi substanţele conţinute de ceaiul verde pentru a accelera slăbirea. Polifenolii din frunzele acestui tip de ceai stimulează metabolismul, taie pofta de mâncare şi ajută la arderea grăsimilor. De asemenea, sortimentul verde conţine şi o cantitate mare de cofeină, care este cunoscută ca suprimant al apetitului. Cofeina acţionează şi ca termogenic, adică accelerează funcţiile organismului - ritmul inimii, digestia şi respiraţia. Consumul de cantităţi mari de cofeină nu este însă recomandat de medici, pentru că aceasta poate da stări de nervozitate. Aşa că n-ar fi de mirare să-l vedem pe Johnny Depp cam agitat în următoarele luni.

„Nu încercaţi pe propria piele!”
Keith Ayoob, directorul clinicii de nutriţie de la Colegiul de Medicină Albert Einstein, din New York, a tras un semnal de atenţie: „Nu încercaţi asta pe propria piele!”, referindu-se la regimurile drastice de slăbit sau de îngrăşat pe care le ţin vedetele. „Actorii fac asta pentru un rol. Şi, de cele mai multe ori, nu e cel mai bun lucru care se poate întâmpla metabolismului şi corpului lor. Dar cum primesc şi câte 10 milioane de dolari pentru un rol, nu sunt sigur că producătorilor de film le pasă prea mult de sănătatea generală, pe termen lung, a actorilor”, a mai spus Keith Ayoob.

Fan înrăit al puiului prăjit

Experimentul este, probabil, foarte dur pentru actor, deoarece acesta nu e deloc un fan al regimului vegan, fără pic de proteine de provenienţă animală. Dimpotrivă, până acum, actorul a declarat în nenumărate rânduri că are o mare slăbiciune pentru puiul prăjit.