Main menu

header

de Ana Trifan

Dieta japoneză este foarte apreciată în această perioadă, printre altele pentru că vă poate ajuta să pierdeţi şi 1,5 kilograme pe săptămână. Cea mai bună dovadă că funcţionează este chiar silueta japonezilor - cu excepţia luptătorilor de sumo, rar se poate întâlni o persoană din Ţara Soarelui Răsare care să fie supraponderală.

Bogată în antioxidanţi
Statisticile arată că Japonia e printre primele ţări ale lumii când vine vorba despre numărul mic de persoane obeze. Totodată, japonezii se remarcă prin puţinele probleme de sănătate pe care le au şi prin faptul că sunt longevivi.
Dieta tradiţională a japonezilor este bogată în antioxidaţi, pe care şi-i iau din orez, peşte, soia, fructe, verdeţuri, alge şi ciuperci. Cu aceste alimente vă puteţi asigura un aport excelent de antioxidanţi (previn îmbătrânirea precoce şi împiedică acţiunea radicalilor liberi), acizi graşi Omega 3 (esenţiali atât pentru dezvoltarea şi sănătatea organismului, dar şi pentru slăbit) şi fitoestrogeni (au efecte pozitive la nivelul sistemelor osos şi nervos, dar contribuie şi la îndepărtarea cancerului mamar).
Să nu uităm de ceai, băutura tradiţională a japonezilor, care ajută la arderea grăsimilor şi stimulează metabolismul.

Cereale integrale la micul dejun şi peşte la cină
Iată un exemplu de meniu japonez pentru o zi:
Mic dejun: 3 linguri cu cereale integrale, un pahar cu lapte de soia sau ceai verde, 2 biscuiţi din făină integrală şi un bol cu fructe.
Gustare: un iaurt integral sau salată de mere, morcovi şi ghimbir ras.
Prânz: salată mixtă din 50 g orez integral, roşii, castraveţi şi ciuperci.
Gustare: ceai verde, 5-6 migdale, o mână cu stafide sau o salată de fructe cu suc de lămâie.
Cină: supă preparată din 1/2 litru de apă şi 2 linguri cu miso (produs tradiţional japonez din soia fermentată şi cereale), 1/2 ceapă mică, frunze de sfeclă, alge, o lingură cu ulei presat la rece. Apoi mâncaţi o salată de legume crude de sezon şi un peşte oceanic la cuptor, beţi ceai verde sau ceai de iasomie şi terminaţi cu 1/2 papaya sau un măr.