Main menu

header

24-07-1de Ana Trifan

- Actorul a descoperit cheia regimului: a renunţat la dulciuri

Actorul Alec Baldwin a încheiat anul 2011 ducând un stil de viaţă sănătos şi corectându-şi o parte din obiceiurile alimentare. Iar la începutul acestui an îl putem admira cu un număr mult mai mic de kilograme şi cu o siluetă mult mai fermă. Actorul trăieşte şi o poveste de dragoste cu o antrenoare de yoga în vârstă de 27 de ani.

A dat jos 13,6 kilograme în patru luni
Actorul, în vârstă de 53 de ani, a decis în toamna anului trecut să-şi ţină în frâu pofta pentru dulce şi să taie de tot zahărul din meniul său zilnic. Vedeta a recunoscut că s-a cam speriat după ce medicii l-au diagnosticat cu prediabet, o afecţiune care anunţă de cele mai multe ori un diabet de tip II. „Am renunţat la zahăr şi am slăbit 13,6 kg în patru luni. Este extraordinar!”, a declarat actorul pentru Access Hollywood.
Stilul de viaţă sănătos nu s-a oprit însă la dieta alimentară. „Fac pilates, spining şi yoga, dar nu cât mi-aş dori”, a mai spus actorul. „Când filmez şi nu pot merge la antrenamente, trebuie să mănânc mai puţin. Sunt foarte conştient de acest lucru. Dar zahărul era un adevărat ucigaş pentru mine, asta era problema!”, a spus Baldwin, care lucrează la un nou sezon din serialul „’30 Rock”.

Diagnosticat cu prediabet
Actorul avea, într-adevăr, de ce să se teamă. În cazul prediabetului, nivelul de glucoză din organism este mult peste normal. Boala, care afectează mai ales persoanele supraponderale şi obeze ori pe cele care duc un stil de viaţă nesănătos, poate fi controlată şi tratată cu un regim adecvat şi mişcare. Potrivit cercetărilor ştiinţifice, există o legătură clară între o burtă grasă şi diabetul de tip II.

Zahărul distruge o parte din nutrienţi

Nu mai puţin de 79 de milioane de americani suferă de prediabet. Nu e de mirare, având în vedere că un adult american consumă, în medie, 22,2 linguriţe cu zahăr pe zi, adică 355 de calorii. O femeie de talie medie ar trebui să consume nu mai mult de 6,25 linguriţe cu zahăr, iar un bărbat 9,4. „Consumul excesiv de zahăr şi produse ce conţin zahăr aduce foarte multe calorii în corp, ceea ce înseamnă creştere în greutate. Mai mult decât atât, consumul de zahăr şi de produse zaharoase distruge o parte din nutrienţi necesari pentru buna funcţionare a corpului”, a declarat nutriţionista americană Lona Sandon, comentând stilul de viaţă cu care se obişnuise Alec Balwin înainte să treacă la dietă.

„Pe lângă dieta alimentară, fac pilates, spining şi yoga, dar nu cât mi-aş dori. Când filmez şi nu pot merge la antrenamente, trebuie să mănânc mai puţin. Sunt foarte conştient de acest lucru. Dar zahărul era un adevărat ucigaş pentru mine, asta era problema!“