Main menu

header

24-10-1de Gabriela Niculescu

Pe Lavinia Stoica o vedeţi în rolul Sofiei, în fiecare zi de luni până joi, de la ora 22:15, la Prima TV, în cel de-al 18-lea sezon din „Trăsniţii”. Frumoasa actriţă nu se numără printre norocoasele care au arderi rapide şi pot mânca orice doresc fără să adune kilograme în plus. Tocmai de aceea, Lavinia a avut o voinţă de fier şi a reuşit să ajungă de la 90 kg la un corp aproape perfect. Cum a reuşit şi ce a învăţat din propriile greşeli, citiţi în rândurile de mai jos.

„Ajunsesem să mă autodistrug”
Ştiam despre Lavinia că, atunci când vrea, poate. Însă, uneori, nu e bine să grăbeşti lucrurile. „Trăsnita” a văzut pe propria-i piele ce înseamnă acest lucru, dar a şi învăţat o lecţie importantă. „Am avut o perioadă în care ajunsesem la 90 kg şi am slăbit aproape 30 kg într-un timp foarte scurt. Ajunsesem să mănânc o dată pe zi şi atunci o supă de varză. Autodistrugere! Începusem să mă simt rău, bineînţeles. Acum nu mă mai interesează atât de mult kilogramele, ci aspectul corpului, al musculaturii, condiţia fizică şi sănătatea. E drept că-mi doresc să mai slăbesc, însă acum e mai greu, mai ales că vreau s-o fac într-un mod sănătos, şi asta se face în timp. Cred că este pentru prima oară în viaţă când slăbesc corect”, a recunoscut actriţa.

„În cazul meu, terapia prin râs chiar funcţionează”
După experienţa aceasta, Lavinia a avut o problemă de sănătate în urma căreia a trebuit să renunţe la carne. În acelaşi timp, a renunţat şi la dietele drastice şi a învăţat să aibă răbdare. „Acum am un stil de viaţă cât se poate de echilibrat. Sigur, mai există şi mici abateri din când în când. Dar, în general, am o alimentaţie strictă, fac mult sport, dorm atât cât am nevoie ca să mă simt odihnită şi râd foarte mult. În cazul meu, terapia prin râs chiar funcţionează de fiecare dată. Recunosc, îmi este foarte greu cu regimul alimentar. Am un organism mai leneş din punct de vedere al arderilor şi, atunci, nu-mi rămâne decât să mă abţin, pe cât posibil, de la multe alimente pe care alţii le consumă fără să se îngraşe. Am totuşi voinţă, şi asta contează! Oricum, de când fac sport zilnic, mănânc relativ normal, pentru că efortul fizic este mare şi nu vreau să-mi distrug sănătatea, însă tot trebuie să am mare grijă. Cel mai greu este seara, dar atunci încerc să-mi păcălesc foamea cu un măr şi multă apă”, ne-a spus Lavinia.

„Obişnuiesc să evit prăjelile şi dulciurile”
24-10-2Actriţa are o energie debordantă, iar acest lucru ne face să ne gândim că, într-adevăr, şi-a găsit un echilibru. Am intrat puţin în detalii şi am vrut să-i aflăm regulile alimentare, cu plusuri şi minusuri. „Din păcate, am un program imprevizibil, şi îmi este foarte greu să mănânc la ore fixe. Ştiu că nu este bine, dar viaţa agitată şi meseria nu îmi permit acest lux. De obicei, am două mese principale pe zi, dimineaţa şi la prânz. Mănânc legume de toate felurile, salate cât mai diversificate, ouă, iaurturi şi paste integrale. Între mese, servesc câte un fruct şi multă apă. Îmi încep ziua cu un fresh, iar după o jumătate de oră iau micul dejun. Aceasta cred că e singura mea regulă, iar seara nu-mi lipsesc ceaiul şi o cană cu lapte, care mă ajută să adorm. Nu am o listă de alimente interzise, dar obişnuiesc să evit prăjelile şi dulciurile, prefer fructele şi legumele, mai ales de când am renunţat la carne. După cum vă spuneam, merele şi apa mă salvează în orice situaţie. Însă, în timpul zilei, dacă mi-e poftă de ceva «interzis”», îmi cumpăr, împart cu toată lumea, şi aşa reuşesc doar să gust. Să împarţi mâncarea cu toată lumea, chiar e o dietă ce funcţionează”.

„Fac sport cel puţin două ore pe zi”
Frumoasa actriţă a fost pasionată de sport încă din copilărie, când a şi făcut performanţă în arte marţiale. Acum îi pare rău că nu a continuat karate, mai ales că, până nu demult, a avut o perioadă destul de lungă de… comoditate, după cum ne-a spus chiar ea: „După acea pauză lungă am început să merg la dansuri, mai exact la salsa şi la zumba, iar apoi am făcut câte o oră de înot sau de saună. Treptat, am început să simt că nu mai fac suficient efort la orele de dans, şi m-am dus la aerobic, pentru că e mult mai solicitant. Am început cu o oră, după care două, trei, iar acum sunt în stare să fac mişcare ore în şir, aşa cum s-a întâmplat şi la convenţia de aerobic Steel Fitness Day, maraton la care am făcut faţă cu brio, participând la şase din cele şapte ore de aerobic. În acea zi am slăbit trei kilograme. Acum, dacă nu ajung la aerobic din cauza programului, mă duc seara la fitness, după care merg la înot şi la saună. După efortul fizic, sauna mă relaxează. Chiar am făcut acolo un adevărat ritual cu uleiuri esenţiale, măşti pentru păr şi ten şi chiar peeling-uri. Fitness-ul, aerobicul şi sportul, în general, înseamnă pentru mine sănătate şi relaxare. Fac parte din programul meu zilnic. Îmi petrec cel puţin două ore pe zi făcând sport, dar sunt zile în care stau şi patru, cinci ore la sală, din care trei fac aerobic şi o oră bazin, după care saună. Îmi place să combin orele, pentru a nu deveni monotone, aşa că alternez aerobic, spinning, kangoo-jumps, înot, tae-bo şi dans. Când am câte o zi foarte încărcată şi termin filmările la ora 22:00, tot mă duc o oră la înot. Pauză fac doar o zi pe săptămână. Prietenii îmi spun că încep să-i neglijez, pentru că am ajuns să prefer să mă duc la sală. Mă simt mult mai bine aşa, chiar dacă de slăbit nu am slăbit mult în ultima perioadă, însă mi-am remodelat corpul şi mi-am schimbat total modul de viaţă”.

„Îmi prepar acasă tratamente naturiste“

Şi pentru că orice vedetă de televiziune trebuie să aibă grijă nu doar de siluetă, ci şi de aspectul părului şi al tenului, am provocat-o pe Lavinia să ne deconspire secretele sale în materie de frumuseţe. „Merg la saloane când am timp, de obicei pentru masaj, însă restul tratamentelor le fac acasă. Prefer produsele naturiste. Pentru păr şi ten folosesc măştile preparate de mine acasă. Uleiul de măsline, cel de cătină, de ricin şi de argan nu lipsesc niciodată din lista ingredientelor mele. Mierea, de asemenea. Măştile de păr naturale le folosesc la saună, după cum vă spuneam, şi aşa am reuşit să-mi regenerez părul”, ne-a dezvăluit vedeta Prima TV.

„Cei care vor să slăbească trebuie să adopte un stil de viaţă echilibrat: alimentaţie sănătoasă, mişcare în mod constant, multă apă şi detaşare de stresul zilnic”