Main menu

header

de Anda Postolache

Pentru a avea un organism sănătos este indicată o dietă bogată în fructe şi legume proaspete. Dintre fructe, merele şi lămâile au o influenţă bună mai ales în privinţa păstrării sau revenirii la o siluetă frumoasă.

Şapte zile cu mere
Merele crude ajută ficatul şi intestinele, asigurând un tranzit digestiv fără probleme şi pot fi mâncate pe stomacul gol, dimineaţa.
Compotul de mere cu foarte puţin zahăr poate fi consumat de persoanele sănătoase timp de trei zile, fără altă mâncare. Acest regim purifică organismul, dar nu poate oricine să încerce această variantă.
Tot ca o cură pot fi mâncare doar mere timp de o zi pe săptămână, eventual şi cu una-două felii de pâine.

21 de zile cu lămâi
Lămâile au un efect bun în bolile de rinichi, în reumatism şi în gută. Ele mai au proprietatea de a întări organismul la nivel imunitar, prin aportul de vitamina C.
Cura de lămâi se ţine timp de 21 de zile. Se începe cu o lămâie ce se stoarce, iar zeama ei se bea cu ajutorul unui pai, pentru ca acidul sucului să nu intre în contact cu dinţii. Acest suc se bea dimineaţa, pe stomacul gol, şi se lasă să treacă cel puţin o jumătate de oră până la micul dejun. Dacă stomacul suportă bine zeama de lămâie, se poate creşte doza, adică să se bea pe parcursul unei zile zeama de la trei-patru fructe.
Dacă organismul nu suportă sucul concentrat, se poate stoarce lămâie într-o cană cu apă călduţă, puţin îndulcită cu miere.