Main menu

header

16-08-1de Gabriela Niculescu

- A dat jos 15 kilograme după ce a devenit din nou mămică

Cu Rocsana Marcu, alias Afrodita din show-ul „Trăsniţii”, vă întâlniţi de luni până joi, de la ora 22:15, la Prima TV. Focoasa brunetă a devenit mămică, pentru a doua oară, anul trecut, în luna august. Motivul pentru care am abordat-o este că a ajuns rapid la o formă fizică de invidiat, datorită stilului de viaţă sănătos. În aproape o jumătate de an, Rocsana a slăbit 15 kg cu ajutorul alimentaţiei sănătoase şi a orelor de sport.

„Fiind aproape zilnic la sală mi s-a redus pofta de mâncare”
Rocsana este fericita mămică a două fetiţe. Mayra este cea mare şi a venit pe lume în urmă cu patru ani şi jumătate, iar în vara anului trecut s-a născut şi surioara sa, Indira. La prima sarcină, Rocsana nu a avut prea multe bătăi de cap şi a luat în greutate câteva kilograme, satisfăcându-şi poftele şi mâncând câte trei-patru ciorbe şi câte patru pepeni roşii pe zi. I-a fost destul de greu să dea jos kilogramele depuse, dar, după cum ea ne-a spus, voinţa a contat enorm. În schimb, la cea de-a doua, s-a confruntat cu ceva stări nefaste, motiv pentru care poftă de mâncare n-a prea avut şi nici kilogramele nu s-au adunat ca la prima sarcină.
Ambiţioasă cum o ştim, vedeta Prima TV nu se putea simţi confortabil la 70 kg şi s-a pus pe treabă. „Încă din copilărie am practicat diverse sporturi, deci pot spune că sunt dependentă de mişcare. Dar pe Indira am născut-o prin cezariană şi am avut voie doar să merg. Primele patru luni după naştere am mers câte şapte kilometri pe zi, pe bandă, apoi am început să alerg. Acum merg la înot, tenis de câmp, box, şi, o dată pe săptămână, fac masaj. Am ajuns la 55 de kilograme, aşadar am dat jos cam mult, în jur de 15 kilograme. Eu îmi doream să ajung la 60 de kilograme, dar, fiind aproape zilnic la sală, mi s-a redus şi pofta de mâncare, iar acum am 55 de kilograme”, ne-a mărturisit ea.

„Peştele face parte din alimentaţia mea zilnică”
16-08-2Şi dacă tot a venit vorba despre mâncare, Rocsana - o persoană conştiincioasă, căreia îi place să facă lucrurile cât mai bine cu putinţă - ne-a mărturisit că a apelat la sfatul unui nutriţionist cu experi-enţă, datorită căruia a depistat faptul că are intoleranţă la lactoză. De atunci a exclus din alimentaţia sa laptele şi brânza, iar acum consumă numai lapte de soia. Am vrut să ştim şi cum arată regimul său alimentar şi nu ne-a surprins să aflăm că este unul sănătos. „Din fericire, nu-mi plac dulciurile. În schimb, iubesc mult fructele de mare şi cumpăr săptămânal creveţi proaspeţi, pe care îi pregătesc în diferite feluri. De asemenea, peştele face parte din alimentaţia mea zilnică. Ca să vă dau un exemplu din meniul adoptat, la micul dejun consum cereale cu lapte de soia, apoi iau o gustare la două ore după micul dejun, care constă în fructe. Prânzul înseamnă peşte cu legume la grătar. Urmează o gustare, la cel puţin o oră după prânz, ce constă în fructe, iar cina este o salată mixtă, pe care o consum la ora 19:00, cel târziu”, ne-a spus interpreta Afroditei din serialul „Trăsniţii”.

„Mayra ştie ce înseamnă fast-food, dar nu e pe gustul său”
Acest obicei de a mânca sănătos l-a deprins şi fiica sa, Mayra. „Nu se omoară după dulciuri, nu sare niciodată peste micul dejun înainte să o duc la grădiniţă, are mese regulate de fructe, bea apă plată şi foarte rar alege sucurile în locul ei. Mayra ştie ce înseamnă şi mâncarea fast-food, dar nu este pe gustul său, din fericire”, a încheiat, mândră, tânăra mămică.

„Îmi hidratez tenul, iar pe păr aplic ulei pentru protecţie“

Rocsana este mereu tonică, iar tenul şi părul său radiază de frumuseţe la orice oră din zi şi din noapte. Ştiam că stilul de viaţă sănătos o ajută să fie în formă maximă, dar voiam să-i aflăm şi micile secrete de înfrumuseţare, iar actriţa nu a ezitat să ni le împărtăşească: „Tratamente corporale nu fac, cu excepţia masajului, pentru că nu am încredere în aparatele care există pe piaţă. Am multe prietene cărora le-au dăunat aceste «aparate-minune», aşa că prefer metoda clasică de masaj. În ceea ce priveşte tenul, adevărul este că după 12 ore de filmare, timp în care acesta este încărcat cu fel şi fel de produse de machiaj, trebuie curăţat foarte bine înainte de culcare. După ce mă demachiez, mă spăl pe faţă cu o spumă ce curăţă în profunzime şi apoi îmi hidratez tenul. Nu mă culc niciodată fără acest ritual. Cât despre păr, îl răsfăţ destul de mult. Îl spăl o dată la trei zile, stau 20 de minute cu o mască pentru hidratare, apoi, pe părul aproape uscat, aplic ulei pentru protecţia firelor. Abia după aceea mă coafez”.

„Încă din copilărie am practicat diverse sporturi, deci pot spune că sunt dependentă de mişcare“