Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Din dorinţa de a arăta impecabil, se pare că vedetele de la Hollywood nu se dau în lături de la nimic. Deşi sună cât se poate de ciudat, hrana pentru bebeluşi este noua modă în rândul starurilor, care sunt mulţumite că dau jos kilogramele incredibil de repede.

„Ciudăţenia” a fost testată de Jennifer Aniston
Cea care a dat startul isteriei se pare că a fost faimoasa antrenoare Tracy Anderson, care i-a recomandat meniul lui Jennifer Aniston înainte de a juca într-un film important pentru cariera sa. Şi cum Jennifer a dat jos 3,5 kg în doar o săptămână, din ce în ce mai multe vedete au adoptat acest regim neobişnuit.

14 borcănaşe pe zi
Dieta presupune consumul a 14 borcănaşe pe zi de mâncare pentru bebeluşi cu diferite arome, de la orez cu spanac până la piure de banane şi pere. Se pare că Jennifer Aniston mânca în plus o cină hipocalorică, bazată pe peşte la grătar şi legume fierte pe lângă hrana-minune.
Fiecare borcănaş are în jur de 30-70 de calorii, ceea ce înseamnă că dieta este una hipocalorică, pentru că nu depăşeşte 1.000 de calorii pe zi.

Perfectă pentru cei comozi
Deşi gustul hranei pentru bebeluşi nu e foarte plăcut, vedetele au rezistat eroic şi chiar iubesc dieta pentru rezultatele sale. Iată care sunt punctele forte ale meniului: nu mai pierdeţi ore în şir în bucătărie şi la calcularea caloriilor, scăpaţi de alte cumpărături pe perioada dietei, mâncarea gata preparată poate fi purtată în geantă pentru a o avea tot timpul la îndemână, nu conţine conservanţi, coloranţi sau arome, iar piureurile pot fi consumate oricând pe parcursul zilei, aşa că nu sunt inconveniente pentru cei care sunt obişnuiţi să ronţăie sau să mestece tot timpul câte ceva. De asemenea, porţiile sunt mici, deci se urmează principiul mese mici şi dese. Acest tip de meniu e bogat în minerale, vitamine şi proteine.

Nu asigură necesarul de nutrienţi al unui adult
Cel mai mare dezavantaj al acestui tip de dietă este preţul ridicat, mai ales în comparaţie cu legumele, fructele sau lactatele pe care se bazează un regim normal. Pentru copii se pot folosi unul-două borcănaşe pe zi, şi atunci preţul acestora nu pare atât de piperat, însă dacă în coşul de cumpărături se pun 14 astfel de recipiente, nota zilnică de plată creşte considerabil. De asemenea, e foarte probabil ca persoanele din jur să nu îi privească deloc cu ochi buni pe cei care ţin o astfel de dietă. Pentru a scăpa de această problemă, mâncarea se poate pune în alte recipiente, fie se poate consuma în intimitate. E bine de ştiut că mâncarea pentru bebeluşi e concepută pentru nevoile vârstei respective şi nu acoperă necesităţile nutriţionale ale unui adult.

• Printre celelalte staruri care urmează acest regim se numără cântăreţele Beyonce, Lady Gaga şi Cheryl Cole.

• Întrucât nu satisface necesităţile organismului unui adult, ar fi bine ca dieta să nu fie ţinută mai mult de o săptămână sau ca hrana pentru bebeluşi să înlocuiască doar una-două mese pe zi, nu întregul meniu.