Main menu

header

de Elena Şerban

Elizabeth Hurley, Kate Winslet sau Mariah Carey sunt doar câteva dintre starurile care ţin diete aproape imposibile. Ele susţin că fac orice fel de sacrificii, unele chiar periculoase pentru sănătatea lor, doar pentru a arăta impecabil. Publicaţia Business Insider a făcut o trecere în revistă a dietelor unora dintre cele mai ciudate regimuri de slăbit.

Elizabeth Hurley mănâncă 5 kilograme de supă pe săptămână!
Prejudecata conform căreia orice preparat din dietele alimentare este neplăcut la gust este contrazisă de Elizabeth Hurley. Un adevărat deliciu culinar, supa o ajută pe superba actriţă britanică să slăbească aproximativ 5 kilograme într-o săptămână. Frumoasa cu ochi albaştri susţine că bea cel puţin şase căni pe zi timp de o săptămână şi obţine de fiecare dată rezultatul dorit. Preparatul este plin de vitamine şi fier şi nu are nicio calorie. Actriţa recomandă însă să nu se ţină această dietă mai mult de o săptămână la patru-cinci luni, deoarece poate cauza deficit nutritiv. Un alt dezavantaj al acestei diete este acela că poate avea ca rezultat recuperarea rapidă a kilogramelor după întreruperea curei. De asemenea, dieta poate avea drept consecinţă slăbirea sistemului nutritiv.
Reţeta supei este simplă: căliţi o ceapă mică în puţin ulei şi puţină apă. Adăugaţi doi morcovi daţi pe răzătoarea mică, un ardei gras tăiat cubuleţe. După cinci minute, timp în care amestecaţi permanent, puneţi două căni cu apă clocotită şi lăsaţi să fiarbă până se înmoaie ardeiul. Adăugaţi apoi un pumn cu orez şi, după ce se fierbe, puneţi în vas cam 300 de grame de măcriş. După ce dă în clocot, se poate consuma.

Kate Winslet, regimul după... faţă
Cunoscută mai ales pentru rolul din „Titanic”, când nu era chiar o silfidă, rotunjoara Kate Winslet afirmă că a găsit soluţia perfectă contra kilogramelor în plus: slăbeşte urmând o dietă recomandată de Elizabeth Gibaud. Ce este atât de deosebit la acest nutriţionist? Gibaud prescrie diete în funcţie de forma feţei persoanei care doreşte să slăbească. Nutriţionistul nu ignoră nici imperfecţiunile, despre care spune că transmit un anumit mesaj. Astfel, porii dilataţi sau ridurile adânci de pe frunte pot fi semn de carenţe nutritive. Obrajii roşii arată intoleranţa la lactoză, iar nasul cu piele grasă este semn că e cazul să renunţaţi la ciocolată, vin roşu şi făinoase.
Medicii avertizează însă că acest tip de dietă nu are susţinere ştiinţifică.

Megan Fox, siluetă cu oţet!
Considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume, Megan Fox are o dietă destul de neobişnuită şi nerecomandată. Bea câte o linguriţă cu oţet înainte de fiecare masă principală. Actriţa afirmă că în acest fel sunt eliminate toate grăsimile din colon, iar hrana este mult mai bine digerată.

Carmen Electra miroase ulei de grepfrut
Carmen Electra susţine că slăbeşte cu ulei de grepfrut. Nu, nu îl bea. Pur şi simplu miroase recipientul în care are acest ulei ori de câte ori i se face foame sau are poftă de ceva dulce.

Beyonce elimină hrana solidă
Beyonce, proaspătă mămică, are deja reţeta pentru a slăbi după naşterea fiicei sale. Va folosi aceeaşi dietă ca şi cea utilizată când a scăpat de cele peste 10 kilograme cu care a fost nevoită să se îngraşe pentru filmul „Dreamgirls: Master Cleanse”. Regimul presupune ca hrana solidă să fie eliminată total timp de zece zile. În acest interval se beau doar patru căni cu apă sărată dimineaţa, o cană cu ceai laxativ seara şi 6 până la 12 pahare cu „limonadă” preparată din lămâi, sirop de arţar, ardei iute şi apă plată.

Mariah Carey, fără ulei sau unt
Binecunoscută pentru faptul că are frecvente variaţii ale siluetei, solista Mariah Carey este o adeptă a dietei Bleack. Acest lucru presupune consumul bazat pe supe sau ciorbe preparate fără ulei sau unt. Se pare însă că mâncarea nu prea are savoare.

Atenţie! Dacă doriţi să urmaţi una dintre aceste diete, consultaţi întâi un medic.