Main menu

header

26-09-1de Gabriela Niculescu

Raluca Guslicov joacă în serialul tv „Trăsniţii” şi o puteţi vedea în fiecare zi de luni până joi, de la ora 22:15, la Prima TV, în rolul lui Teo Diliman. Are un corp atletic şi bine lucrat la sală. Cine nu o cunoaşte nici n-ar spune că este mama a doi băieţi, Marc, în vârstă de 10 ani, şi Ralf, de 7 ani. Tocmai pentru că este o femeie care nu a renunţat la mâncare pentru a fi slabă şi a ales sportul pentru a arde grăsimile, am vrut să aflăm detalii despre stilul său de viaţă.

„Am făcut trei ani înot, doi ani arte marţiale şi ceva tenis, patinaj şi mult dans”
- Ai făcut vreodată sport de performanţă?
- Am practicat sport în multe variante încă din copilărie, dar unul dintre preferatele mele este înotul. La piscină mă simt ca peştele în apă, iar meritul este în totalitate al părinţilor mei, care au insistat să mă duc la bazinul „23 August” de trei ori pe săptămână, timp de trei ani, oricât de greu le-a fost. Altfel, m-am mai aventurat doi ani în practicarea artelor marţiale, stilul Go-gyu-ri, am făcut ceva tenis, patinaj şi mult dans - acesta din urmă nu ştiu dacă poate fi încadrat în categoria „sport”, dar cu siguranţă efectele sunt vizibile.

- Ce tipuri de activităţi fizice practici acum? Ştiu că într-o vreme făceai aerobic.
- Am făcut o pauză, ce-i drept, de câteva luni, dar în acea perioadă am înotat, am jucat bowling sau ping-pong. Acum am revenit în forţă, iar de cinci săptămâni mă străduiesc să ajung de cel puţin două ori la sală. Am o profesoară care mi-a făcut un program ce mă binedispune şi mă antrenează în acelaşi timp. Fac sport cât de mult pot şi pe lângă sală îmi pun rolele şi mă plimb alături de copiii mei în parc.

„Îmi place să lucrez toţi muşchii într-o şedinţă”
- Ce te-a determinat să faci o pauză în activitatea sportivă?
- Pentru mine contează foarte mult oamenii care mă înconjoară şi mai puţin locurile sau pur şi simplu le asociez în această ordine. Aşa că am făcut o pauză de la aerobic, pentru că profesoara plecase de la sala pe care o frecventam, şi a durat ceva timp până când a găsit un alt loc.

- Ce tip de exerciţii au dat cele mai bune rezultate în cazul tău?
- Îmi place să lucrez toţi muşchii într-o şedinţă şi să-i forţez la maximum, prin alergare mai ales.

26-09-2- Ştiu că „viciul” tău este adrenalina. Din ce-ţi place s-o „procuri”? Ce sporturi extreme ai încercat până acum?
- Nu ştiu dacă mi-am propus vreodată să-mi „procur” cumva adrenalină... Mă atrag lucrurile noi, sunt curioasă din fire. Să fac schi nautic, să conduc o barcă cu motor şi să schiez - toate acestea am reuşit să le testez într-un an.

- Mai vrei să încerci ceva extrem?
- Să mă îndrăgostesc din nou! De fapt, cea mai mare doză de adrenalină de aici vine şi creează dependenţă. Şi poate de data asta aş încerca şi saltul din avion cu paraşuta.

„Sucurile carbogazoase, făinoasele şi grăsimile sunt pe lista mea neagră”
- După cele două sarcini ai ţinut vreun regim alimentar?
- Da şi nu. Nu prea am mâncat în prima fază, iar apoi am început un alt stil alimentar, ce presupune consumul de legume şi fructe, fără dulciuri şi pâine. Ca mese principale, salată de varză cu pui sau salată de roşii şi castraveţi cu brânză, indiferent de anotimp. Între timp, am redescoperit pâinea, care în cantităţi mici este benefică, şi dulciurile, ce potolesc într-o oarecare măsură depresia.

- Cum arată stilul tău de viaţă în ceea ce priveşte alimentaţia, ce reguli ai, şi în ce constă meniul tău într-o zi obişnuită?
- Îmi place să-mi satisfac poftele culinare, dar trudesc apoi mai mult la sală pentru „abuzurile” făcute. Aşadar, dimineaţa mănânc fructe sau legume cu brânză, la prânz reuşesc să mănânc o ciorbă, iar după-amiază, felul doi, care poate fi rece din nou, legume cu brânză şi carne de pui, sau cald, orez sau cartofi natur cu pui sau vită. Seara nu prea mănânc, dar îmi pot permite un fruct, şi apă, întotdeauna multă apă.

- Ce alimente ai trecute pe lista de „interzise”?
- Sucurile carbogazoase, ciocolata, făinoasele şi grăsimile sunt pe lista mea neagră. Asta nu înseamnă că nu-mi permit să mai încalc regulile, la dulciuri cel puţin.

- Dacă tot ai amintit de dulciuri, ce preferinţe ai?
- Îmi plac prăjiturile cu ciocolată, tartele şi bomboanele cu nucă de cocos.

„Apelez la virtuţile uleiului de măsline”
- Cei doi fii ai tăi ţi-au urmat exemplul sănătos de viaţă sau ei au alte preferinţe?
- Mi-ar fi plăcut, dar sunt pretenţioşi. Cel mic iubeşte carnea şi ciorbele, iar cel mare, garniturile - paella, cartofii, prăjiţi, în special, şi altele - şi caşcavalul pane. Altfel, cerealele cu iaurt pot înlocui orice masă.

- La saloane de întreţinere mergi, ai vreun tratament sau vreun masaj preferat?
- Nu prea merg la saloane, iar pentru masaj prefer spaţiul personal. Îmi place masajul anticelulitic, cu cât este mai dur, cu atât mai bine.

- Cum ai grijă de părul, tenul, unghiile şi pielea ta?
- Prefer să folosesc produse naturiste, ulei de măsline pentru păr, vitamina A şi ulei de ricin pentru unghii, castraveţi pentru faţă şi comprese cu apă caldă pentru ochi. Tot pentru păr, dar din comerţ, folosesc gama Gerovital pentru vârfuri şi îngrijire. Pentru ten mai apelez şi la virtuţile uleiului de măsline dimineaţa şi seara, ulei pe care îl folosesc şi pentru corp, după fiecare baie, iar mâinile mi le îngrijesc cu glicerină şi ulei special pentru unghii. Cam atât, deşi pot spune că răbdarea nu e punctul meu forte şi mă exasperează uneori tot acest ritual, dar merită.

„Folosesc o cremă pentru faţă preparată de bunica mea“

- Ai vreo regulă în materie de cosmetică?
- Folosesc o cremă pentru faţă preparată de bunica mea, pentru că nu am găsit în oraş una care să fie atât de grasă pentru tenul meu uscat. Nu cred în operaţii estetice şi tratamente costisitoare, dar asta nu înseamnă că nu voi apela la ele în ultimă instanţă, cât mai târziu posibil.

„Îmi place masajul anticelulitic; cu cât este mai dur, cu atât mai bine“