Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Persoanele care ţin dietă după dietă, care îşi potolesc foamea cu fructe şi tot nu reuşesc să slăbească ar trebui să ştie că acestea pot îngrăşa. Aşadar, degeaba se renunţă la grăsimi şi la zahăr dacă se face exces de fructe, mai ales din cele dulci, cum ar fi, de exemplu, strugurii.

Trebuie consumate cu moderaţie
Vara suntem tentaţi să eliminăm din meniul zilnic carnea, lactatele şi seminţele şi să alegem fructe apoase, uşor de digerat, care ne dau senzaţia că ne ajută să slăbim. Însă medicii atrag atenţia că fructoza peste limitele normale este una dintre cauzele epidemiei de obezitate cu care ne confruntăm în ultimul deceniu.
Aşadar, dietele pe bază de fructe nu sunt recomandate. E adevărat că acestea sunt benefice pentru sănătate, însă, ca orice alte alimente, trebuie consumate cu moderaţie, mai ales dacă sunt foarte dulci.
Iată câteva dintre fructele care conţin cele mai multe calorii la 100 g: banane - 89, kiwi - 61, mango - 65, pere - 58, rodii - 68, struguri - 69. Ţinând cont că o persoană obişnuită are nevoie de circa 1.500-2.000 de calorii pe zi, dacă mănâncă într-o zi 1 kg de struguri acumulează dintr-un foc aproape 700 de calorii.

• E bine de ştiut că în timpul curelor de slăbit sunt recomandate fructele româneşti, naturale, de sezon, cum ar fi prunele.