Main menu

header

25-08-1de Gabriela Niculescu

Cu Livia Taloi vă întâlniţi în fiecare zi de luni până joi, de la ora 22:15, la Prima TV, în rolul Emei din serialul „Trăsniţii”. Frumoasa brunetă a avut perioade în care a dat frâu liber poftelor şi a adunat câteva kilograme. A încercat mai multe diete, printre care şi celebra cură cu ciorbă de varză, dar în timp a înţeles că secretul unui corp sănătos şi frumos este un stil de viaţă ordonat. Vă lăsăm să descoperiţi cum a trecut Livia de la diete cu rezultate nesatisfăcătoare la ordine, dar nu una „militărească”.

„Îmi permit câte o plăcere «vinovată» din când în când, doar nu sunt la armată”
- De-a lungul timpului ai ţinut o serie de diete care nu te-au ajutat prea mult şi ai înţeles că stilul de viaţă este cel care trebuie schimbat. Ai reuşit să fii consecventă cu regimul alimentar?
- Mă străduiesc. Îmi permit câte o plăcere „vinovată” din când în când, doar nu sunt la armată. Şi oricum, schimbarea stilului de viaţă e un proces de durată, nu mai vreau să fac schimbări bruşte.

- Cum arată meniul tău?
- Dimineaţa mănânc fructe sau cereale cu lapte, apoi în jur de ora 14:00, o ciorbă şi uneori şi felul doi, care constă, în general, în carne fiartă sau grătar, fără garnitură, iar seara mănânc o salată, ton cu porumb sau peşte cu legume. Meniul variază, există o grămadă de combinaţii sănătoase, uşor digerabile, fără grăsimi şi slabe caloric.

- Ce reguli alimentare ai, ce eviţi, ce nu combini?
- Evit prăjelile, mănânc rar orez, cartofi, fasole şi paste. Încerc să nu exagerez cu pâinea, şi încă lupt să ajung la doi litri de apă pe zi.

25-08-2„Mămăliga cu brânză, smântână şi ou este irezistibilă pentru mine”
- La ce nu poţi rezista?
- Mămăliga cu brânză, smântână şi ou este irezistibilă pentru mine. Ştiu că este o bombă calorică, dar de două ori pe lună îmi fac această bucurie.

- Te atrage ideea de regim vegetarian sau vegetarian-crudivor?
- Mă atrage doar pentru că iubesc mult animalele şi mă simt vinovată când mănânc carne. Parcă e prea mare măcelul... Aş vrea să pot, într-o bună zi, să renunţ la carne. Dar varianta vegetarian-crudivoră nu cred că mi se potriveşte, doar cu ierburi nu mă văd descurcându-mă.

- De sport ai timp? Mergi la sală?
- Când nu merg la sală, urc şi cobor scări la muncă de cel puţin 20 de ori, cu treabă. Mă schimb între secvenţe, şi acesta mi-e drumul între garderobă şi platou. Era mai rău dacă aveam o muncă de birou, dar aşa, sunt într-o continuă mişcare, şi, dacă mai lipsesc de la sală o zi, două, nu se simte.

„Mai fac câte un masaj la domiciliu”
- Mergi la saloane de întreţinere? Ai vreun tratament sau masaj preferat?
- Aş merge la saloane dacă ar avea program după ora 22:00, pentru că atunci termin eu filmările. Mai fac însă câte un masaj la domiciliu. Am un masor priceput, care face masaj de relaxare, anticelulitic şi terapeutic, dar mă răsfăţ destul de rar.

- Ce trucuri ai când vine vorba despre întreţinerea pielii, a părului şi a unghiilor? Foloseşti măşti sau produse naturiste?
- Nu deţin trucuri, dar am grijă de mine atât cât mă pricep. Nu exagerez, folosesc măşti de curăţare pentru ten, şi cam atât, pentru că încă nu am riduri. Pentru păr folosesc nişte măşti cu placentă. Având tenul uscat, folosesc un săpun special, recomandat de dermatolog. Aplic şi o cremă de corp mai grasă după fiecare duş.

„Nu doresc decât să fiu sănătoasă, şi nu-mi bat joc de ce mi-a dat Dumnezeu”
- Cum îţi păstrezi prospeţimea tenului?
- Pentru că munca în televiziune presupune machiaj zilnic, atunci când ajung acasă am grijă să mă demachiez, şi apoi să mă spăl bine cu apă şi săpun. Unori nu folosesc deloc cremă de noapte şi las pielea să respire măcar până a doua zi, când trebuie să mă machiez din nou.

- De ce aspecte ale corpului tău eşti mulţumită şi ce părţi ţi-ar plăcea să schimbi?
- Eu sunt mulţumită de corpul meu. Sunt nemulţumită de încercările prin care a trecut „săracul”, din cauza poftelor mele şi a inconştienţei, dar mă tratez. Am avut perioade în care visam să am un nas mai mic, ochii verzi şi bucle blonde, dar mi-a trecut. Nu vreau decât să fiu sănătoasă, şi nu-mi bat joc de ce mi-a dat Dumnezeu.

„Am norocul să plec râzând şi să iau cu mine acea stare de bine”
- Buna dispoziţie de la filmări se reflectă şi în aspectul exterior?
- Adică? Ce vrei să spui, că râsul îngraşă? Adică sunt grasă? (râde!) Lăsând gluma la o parte, râsul nu poate face decât bine. Într-o lume în care aproape toţi se întorc seara de la muncă obosiţi şi cu griji, eu am norocul să plec râzând şi să iau acasă cu mine acea stare de bine. Nu ştiu ce efect are asupra aspectului exterior, dar clar nu are cum să-mi facă rău.

Mască pentru păr gras cu lămâi şi cuişoare

- Ne poţi recomanda o mască de păr?
- Pe vremuri am încercat o mască eficientă pentru părul gras. Este la îndemâna oricui şi are rezultate bune după primele două utilizări. Vă recomand să o folosiţi o dată la două săptămâni.
Aveţi nevoie de 4 lămâi potrivite şi 4 cuişoare. Tăiaţi lămâile în bucăţi mici şi le puneţi la fiert într-un litru de apă împreună cu cele 4 cuişoare. După ce ajung la punctul de fierbere daţi focul mic şi lăsaţi să fiarbă până ce compoziţia respectivă se va asemăna cu o marmeladă gelatinoasă. Opriţi focul, lăsaţi să se răcească şi o folosiţi pe părul umed, proaspăt spălat. Menţineţi masca pentru 15 minute, acoperind capul cu un prosop cald, apoi clătiţi cu apă caldă.

„Sunt mulţumită de corpul meu! Sunt nemulţumită de încercările prin care a trecut «săracul», din cauza poftelor mele şi a inconştienţei, dar mă tratez“