Main menu

header

de Ana Trifan

Celebrul actor american Woody Harrelson a fost declarat de PETA cel mai sexy vegan din 2012. PETA este cea mai cunoscută organizaţie care luptă pentru drepturile animalelor, iar alegerea din acest an e cum nu se poate mai potrivită: de aproape 28 de ani, Woody Harrelson nu a pus gura pe carne. Actorul a învins în competiţie nume celebre precum Ben Stiller sau Joaquin Phoenix, care duc la rândul lor o viaţă „fără carne”.

Consumă doar legume şi fructe proaspete
Woody Harrelson va împlini în această vară 52 de ani, dar cei care-l văd, în viaţa reală sau pe ecran, sunt de acord că actorul arată cu cel puţin zece ani mai tânăr. Vedeta de la Hollywood susţine că tot secretul stă în stilul de viaţă pe care l-a adoptat. De curând, prietenii săi au declarat că actorul simte că a ajuns la un punct crucial în evoluţia sa spirituală şi că va trece la o etapă mai profundă a regimului său de viaţă, în care se va asigura că cel puţin 80% din ce va consuma vor fi ierburi şi legume proaspete - nimic „mort”, nimic procesat ori tratat. De asemenea, o dată la şase săptămâni actorul, ţine o zi de „post negru”, în care nu se atinge de niciun fel de mâncare.

A dat jos 7 kilograme
Vedeta a trecut la acest regim din luna martie a acestui an, şi deja a slăbit circa 7 kg, spre disperarea celor care se ocupă de vestimentaţia sa din filme. Actorul are 179 cm în înălţime şi a ajuns să cântărească în jur de 70 kg, ceea ce, au spus unele guri rele prin presa americană, îl face să arate precum un schelet. Woody plănuieşte însă să urmeze acest stil de viaţă pentru cel puţin alţi trei ani şi crede că e cea mai sigură metodă de a curăţa corpul de toxine.

Era plin de coşuri şi bolnav din cauza lactatelor
Actorul le-a povestit jurnaliştilor de la ediţia americană a revistei Esquire cum a ajuns să nu se mai atingă de produsele de origine animală. „Când eram tânăr, pe vremea când încercam să devin actor, aveam o mare problemă cu o acnee care îmi afecta toată faţa de ani buni. Pe deasupra, în cea mai mare parte a timpului aveam simptome de răceală. Într-o zi, o fată m-a văzut în autobuz suflându-mi nasul. Mi-a zis că sunt intolerant la lactoză şi că, dacă renunţ la lactate, o să scap şi de acnee, şi de simpomele de răceală. Pe moment m-am gândit că nu se poate. Aveam 24 de ani. După trei zile fără lactate scăpasem de acnee şi de celelalte probleme de sănătate”, şi-a amintit actorul. „Aşa că am început să mă gândesc: întotdeauna mi s-a spus că laptele e bun pentru organism, era un fel de regulă unanim acceptată. M-am întrebat ce alte minciuni ni se mai servesc, şi cu timpul am învăţat să nu mai cred în ce spun reclamele”, a mai adăugat Woody, care acum susţine că îşi lasă corpul să aleagă de la sine ce e bun, iar acest lucru nu presupune niciodată consumarea de produse de origine animală. „Vreau ca oamenii să vadă cât de puternic sunt şi câtă energie am în acest fel”, a explicat actorul, după ce a fost declarat cel mai sexy vegan.

Supărat pe cei care folosesc cosmetice testate pe animale
Dar nu numai la mâncare se gândeşte vedeta - pentru care a fost adus un bucătar, specializat în gătitul vegan, pe platourile pe care a filmat ultima sa producţie -, ci şi la alte aspecte care afectează animalele. „Sunt mai multe niveluri ale conştiinţei. Dacă mănânci pui, să zicem, eşti la nivelul întâi. Dacă porţi haine de blană, deja ai trecut la cel de-al doilea. Dar dacă foloseşti cosmetice care sunt testate pe animale pur şi simplu eşti inconştient. Mesajul meu este unul de compasiune. Lumea a luat-o într-o direcţie nebună, oamenii nu realizează că tot ce mişcă pe planetă este într-un lanţ, o legătură, ca cea de rudenie. Trebuie să încercăm să trăim în armonie”, a declarat vedeta.

Trăieşte la o fermă organică
Woody trăieşte împreună cu familia sa - soţia şi cele trei fiice - la o fermă organică pe care a înfiinţat-o pe Insula Maui. Are un tractor care merge pe combustibil bio, cinci tipuri de copaci de avocado, tone de nuci de cocos. Liniştea familiei, care trăieşte fără să consume ori să utilizeze produse de origine animală, dar nici zahăr ori făină, a fost întreruptă la un moment dat de curiozitatea mezinei, care a insistat să guste din carne de pui. Woody a ţinut ca aceasta să vadă tot ce presupune o asemenea masă - ritualul incluzând şi sacrificarea sângeroasă a unui pui în faţa fiicei sale. Până la urmă, fata în vârstă de 4 ani a gustat şi a concluzionat că tofu e la fel de bun ca puiul, deci sacrificarea animalelor chiar nu-şi are rostul.

E terorizat de detergenţi şi telefoane mobile

Unul dintre lucrurile care îl deranjează în mod constant pe actor sunt detergenţii. „Sunt prezenţi peste tot, dar lumea nu se gândeşte că sunt de o mie de ori mai toxici decât lucrurile pe care se presupune că le curăţă”, a spus Woody. Actorul nu poartă haine sintetice şi îşi spală lucrurile doar cu soluţii bio. „Mă apucă starea de rău şi greaţa numai şi dacă dorm pentru câteva ore în aşternuturile unui pat de hotel în care se folosesc detergenţi clasici”, spune vedeta. Harrelson are ceva şi împotriva telefoniei mobile, căci refuză să vorbească direct la un aparat ori să-l ţină în buzunar, deoarece consideră undele magnetice emise de acesta drept extrem de periculoase.