Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Un cântar parcă adus din viitor poate ajuta la slăbit. Acesta are wifi şi, pe lângă greutate, poate măsura pulsul şi grăsimile din corp. Pentru aceasta însă, aparatul trebuie sincronizat cu telefonul mobil sau calculatorul.

Transmite informaţiile prin wifi sau bluetooth
Numit „Smart body analyzer”, cântarul înregistrează toate datele privind greutatea, grăsimile din corp şi activitatea inimii şi transmite aceste informaţii prin wifi sau bluetooth către aplicaţia iOS sau Android a utilizatorului. În aceste condiţii, datele pot fi transmise medicului de familie sau chiar postate pe reţelele de socializare dacă utilizatorul e curajos şi îşi propune să ceară sprijinul prietenilor de pe internet pentru a slăbi.
De asemenea, aparatul e recomandat să fie ţinut în dormitor sau în camera de zi, întrucât el monitorizează calitatea aerului din cameră, măsoară temperatura şi nivelul dioxidului de carbon. Acest lucru e important, întrucât o calitate bună a aerului poate ajuta la obţinerea unui somn odihnitor, ceea ce contribuie la o stare bună de sănătate.

• Gadgetul a fost prezentat luna aceasta în cadrul unei expoziţii de profil din Las Vegas.