Main menu

header

de Gabriela Bunea

- Daţi jos 3 kilograme în 14 zile fără a vă pune sănătatea în pericol

Vreţi să slăbiţi sau să vă menţineţi greutatea în sezonul rece? Deşi vara este sezonul cel mai potrivit pentru o cură de slăbire, chiar şi iarna puteţi începe o dietă, însă acest lucru este mai dificil în această perioadă, deoarece în anotimpul rece organismul este obişnuit să consume mai mult alimente bogate în proteine. Vă prezentăm un plan de dietă ce vă va ajuta să slăbiţi aproximativ 3 kilograme în două săptămâni, chiar şi pe timp de iarnă.

Evitaţi hrana preparată termic
Cele mai multe femei sunt obsedate de celulită şi de numărul kilogramelor în plus. Chiar dacă faceţi multă mişcare sau mergeţi regulat la sală, dacă mâncaţi prăjeli şi carbohidraţi şi nu beţi decât cafea şi sucuri acidulate, efortul dumneavoastră va fi în zadar. E adevărat că puteţi să slăbiţi şi fără să începeţi o dietă drastică, mâncând crudităţi, evitând consumul alimentelor prelucrate termic şi al prăjelilor şi bând foarte multă apă, dar este mai sigur dacă procesul de slăbire va avea loc în cadrul unei diete, al unui plan alimentar bine pus la punct.

Plimbările prin zăpadă ard mai multe calorii
Şi încă o veste bună: cercetătorii nutriţionişti au ajuns la concluzia că practicarea sporturilor de iarnă are un rol deosebit în arderea caloriilor. Astfel, simpla plimbare pe timp de iarnă vă ajută să consumaţi 240 de calorii pe oră. În acelaşi timp, cei care practică schiul consumă 400 de calorii, iar datul cu sania vă ajută să ardeţi 80 de calorii. Iată şi o selecţie a celor mai sănătoase alimente, puţin calorice, care ar putea fi aliatul siluetei în sezonul rece: portocalele, peştele gras, varza roşie, dovleacul, produsele lactate fără grăsime şi carnea slabă, de pui sau de curcan.

Ziua 1
Micul dejun: un pahar cu iaurt natural fără grăsime sau cu 0,1% grăsime cu cereale integrale.
Gustare: doi kiwi.
Prânz: o friptură din piept de pui la grătar şi o salată de varză roşie.
Gustare: un măr.
Cină: o porţie de pui la grătar cu salată de varză roşie.

Ziua 2
Micul dejun: un pahar cu lapte dulce degresat, un ou fiert tare, 100 g brânză de vaci degresată şi o felie de pâine prăjită de graham sau de secară.
Gustare: un măr.
Prânz: o porţie de peşte la cuptor sau la grătar şi un bol cu salată de sezon.
Gustare: un măr.
Cină: o porţie de peşte la cuptor sau la grătar şi o salată de sezon sau de varză roşie.

Ziua 3
Micul dejun: o portocală, un kiwi şi un măr.
Gustare: un pahar cu iaurt natural fără grăsime.
Prânz: o porţie de piept de pui la grătar sau la abur şi o salată de sezon.
Gustare: un pahar cu iaurt natural fără grăsime sau cu fructe.
Cină: o portocală şi un kiwi.

Ziua 4
Micul dejun: o porţie de peşte la cuptor, 100 g brânză de vaci degresată şi un ou fiert tare.
Gustare: doi kiwi.
Prânz: o porţie de peşte la grătar sau la cuptor şi un bol cu salată, la alegere.
Gustare: un pahar cu iaurt natural fără grăsime sau de băut.
Cină: o porţie de peşte la cuptor sau la grătar şi o salată, la alegere.

Ziua 5
Micul dejun: 100 g de brânză de vaci degresată şi o salată de sezon.
Gustare: un pahar cu iaurt cu fructe.
Prânz: o porţie de friptură din piept de pui la grătar sau la cuptor şi un bol cu salată de varză roşie.
Gustare: doi kiwi.
Cină: o conservă de ton în suc propriu sau în ulei vegetal şi o salată de sezon.

Ziua 6
Micul dejun: un pahar cu lapte dulce degresat, 100 g brânză de vaci degresată, un ou fiert tare şi o felie de pâine prăjită de graham sau de secară.
Gustare: un pahar cu iaurt natural simplu sau de băut, dar fără grăsime.
Prânz: o porţie de peşte la grătar sau la cuptor şi o salată de varză.
Gustare: un pahar cu iaurt natural simplu sau de băut fără grăsime.
Cină: o porţie de peşte gras preparat în funcţie de preferinţă şi un bol cu salată la alegere.

Ziua 7
Micul dejun: doi kiwi, două mere sau două portocale.
Gustare: un pahar cu iaurt cu fructe.
Prânz: o porţie de piept de pui la grătar sau la cuptor şi o salată de sezon.
Gustare: un pahar cu iaurt natural simplu sau de băut fără grăsime.
Cină: o porţie de friptură din piept de pui la grătar sau la cuptor şi o salată de varză roşie.

• Atât în timpul regimului, cât şi după nu consumaţi alcool şi evitaţi dulciurile, iar înainte de fiecare masă beţi un pahar cu apă.
• Planul de dietă se urmează două săptămâni, dar îl puteţi transforma întrun stil de viaţă sănătos.

Respectaţi orele de masă!

Dacă vaţi decis să începeţi această dietă trebuie să aveţi în vedere câteva amănunte: micul dejun se va lua obligatoriu între orele 8:00 şi 9:00, prima gustare se va lua între orele 10:00 şi 11:00, prânzul între orele 13:00 şi 14:00, următoarea gustare se va lua la ora 16:00 sau 17:00, iar cina nu se ia mai târziu de ora 19:00. Şi nu uitaţi să vă hidrataţi corespunzător. Apa face minuni în cadrul unei diete: beţi minimum doi litri de apă, deoarece vă va oferi o varietate de beneficii, printre care senzaţia de saţietate şi detoxificarea şi hidratarea organismului.

Pont! Mestecaţi încet şi nu vă uitaţi la televizor în timp ce luaţi masa.