Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

- Daţi jos 9 kilograme în două săptămâni

O dietă pusă la punct de reprezentanţii Institutului de Nutriţie Max Plank din Germania are capacitatea de a menţine greutatea corporală nemodificată timp de trei ani după ce sunt date jos kilogramele nedorite. Cum e posibil acest lucru? Ei bine, se pare că în cele două săptămâni cât e ţinută cura, metabolismul se schimbă. În plus, persoana în cauză va scăpa de cel puţin 9 kilograme cu ajutorul dietei Max Plank.

Nu se va consuma alcool şi dulciuri
Regimul se bazează pe carne de vită, ouă, legume şi fructe, însă e important să se respecte restricţiile. În cele două săptămâni de regim nu e voie să se consume alcool (nici măcar bere sau vin) şi dulciuri. În schimb, e foarte important ca sarea obişnuită să fie înlocuită cu cea dietetică şi se recomandă consumul a doi litri de lichide pe zi. În această categorie intră apa plată, ceaiul cu lămâie, cafeaua fără zahăr şi apa minerală slab acidulată, nimic altceva.

Meniul pe zile
Iată ce trebuie să se consume în fiecare zi din cele două săptămâni de dietă Max Plank.
Luni: Dimineaţa se consumă o cafea simplă (fără zahăr), la prânz, două ouă fierte tari şi spanac fiert cu un strop de sare (mâncaţi cât vreţi, cât puteţi). Seara se încheie cu carne de vită la grătar şi salată verde cu ţelină la discreţie.
Marţi: Dimineaţa, tot o cafea simplă (ca în ziua de luni), la amiază, carne de vită la grătar cu salată verde, iar la cină, şuncă de Praga (cât doriţi).
Miercuri: Ziua se începe cu o cafea şi 50 g pâine graham, la prânz se consumă două ouă fierte tari cu salată verde şi roşii la discreţie, iar seara, tot şuncă de Praga, numai că acum e voie să se mănânce şi salată verde la discreţie.
Joi: Dimineaţa se serveşte acelaşi mic dejun ca în ziua precedentă, la amiază, un ou, morcovi fierţi sau cruzi şi brânză Schweitzer (nu contează cantitatea), iar seara se încheie cu fructe cu iaurt - la fel, la discreţie.
Vineri: Dimineaţa se recomandă o cafea simplă însoţită de morcovi cruzi (eventual raşi, amestecaţi cu puţină lămâie), la prânz, peşte fiert cu roşii la discreţie, iar la cină, carne de vită la grătar şi salată verde (câtă doriţi).
Sâmbătă: Dimineaţa, o cafea cu pâine graham (două felii), la amiază, carne de pui la grătar (nu contează cantitatea), iar seara, două ouă fierte tari şi morcovi la discreţie.
Duminică: Dimineaţa, o cană cu ceai cu lămâie, la prânz, carne de vacă la grătar şi fructe (nu contează de care şi câte), iar la cină, meniu de voie, orice şi oricât vrea fiecare, poate fi mâncarea preferată, atât timp cât nu e acompaniată de dulciuri sau de alcool.
De luni se reia dieta pentru încă o săptămână!

• Pentru a avea succes garantat, pentru a fi slab şi plin de energie e important să nu existe nicio abatere de la meniu, să nu se înlocuiască niciun produs din dietă.