Main menu

header

21-08-1de Cătălina Tăgârţă

- Puteţi opta punctual pentru „aripioare”, „colăcei” ori celulită

Din păcate, corpul nu poate fi modelat întotdeauna cu ajutorul dietei şi al exerciţiilor fizice. E adevărat că acestea ajută la slăbit, dar e posibil ca pe coapse, şolduri sau abdomen, de exemplu, să rămână în continuare aşa-numitele „aripioare”, „colăcei” şi chiar celulita. De aceea e bine să ştiţi că prin metoda-HYPOXI® puteţi slăbi exact acolo unde vă doriţi şi să aveţi un corp de invidiat.

Îmbunătăţeşte circulaţia sangvină
Hypoxi® este o tehnologie eficientă, întrucât rezultatele sunt vizibile, rapide şi de lungă durată. Aceasta există de puţin timp în România şi este singura de acest gen. „Metoda combină inovativ antrenamentul cu terapia, scopul fiind reducerea localizată a ţesutului adipos, combaterea celulitei, redarea fermităţii şi elasticităţii pielii. Pe lângă reducerea vizibilă a circumferinţei, metoda-HYPOXI - care este marcă înregistrată - îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, accelerează metabolismul lipidic şi detoxifică ţesutul conjunctiv”, ne-a spus Katia Fawaz Rădulescu, managerul studioului Hypoxi, din Bucureşti.

Se bazează pe terapiile cu vacuum şi compresie
Înainte de a începe tratamentul, fiecare persoană e supusă unor măsurători, iar în funcţie de sistemul muscular şi nervos se stabilesc parametrii optimi - datele care vor fi introduse pe aparat. Terapia conţine următoarele elemente: terapia cu vacuum (care e similară terapiei cu ventuze, prin aplicarea de presiune negativă în zonele vizate, pentru intensificarea vascularizaţiei la nivelul ţesutului adipos) şi terapia prin compresie - pe parcursul căreia se aplică o presiune la nivelul ţesuturilor, care stimulează la rândul lor activitatea sistemului limfatic. „În mod normal, organismul arde doar grăsimea accesibilă, din zonele intens vascularizate, astfel se explică de ce în urma antrenamentului convenţional pierdem în greutate într-un procent mai mare în partea superioară a corpului comparativ cu zona inferioară. De exemplu, o persoană cu conformaţie tip pară arde grăsimea într-un procent de 70% în zona superioară şi doar 30% în cea inferioară - unde de fapt se dorea cel mai mult să se dea jos câteva kilograme. Prin metoda-HYPOXI®, acest raport se inversează datorită intensificării vascularizaţiei în zona inferioară a corpului - abdomen, fese, şolduri, coapse - şi se focalizează pe zonele unde vrem să slăbim”, a mai spus reprezentanta Hypoxi Studio.

Se îmbracă echipamente speciale, care ermetizează capsula
Pentru asta există două aparate: S120 şi L250. Primul este pentru persoanele active, cu capacitate de efort crescută, iar cel de-al doilea e destinat persoanelor supraponderale, cu dureri lombare sau cu capacitate de efort scăzută.
Indiferent în care din cele două aparate va intra să facă terapia, persoana va îmbrăca înainte de asta o fustiţă din neopren, ce are rolul de a ermetiza capsula. În plus, aparatele sunt dotate cu un termometru - pentru a înregistra temperatura la nivelul coapsei şi o centură - pentru monitorizarea pulsului. „Temperatura de la nivelul coapsei poate creşte în timpul tratamentului cu până la 8 grade, ceea ce înseamnă că vascularizaţia a fost intensificată”, a spus reprezentanta Hypoxi Studio.
Personalul specializat recomandă ca în timpul realizării procedurilor să aveţi un regim alimentar echilibrat din punct de vedere nutritiv. Astfel, cea mai bună cale este să consumaţi legume, salate şi fructe - în vederea furnizării vitaminelor, fibrelor şi mineralelor necesare organismului. De asemenea, un alt factor important este hidratarea. Se recomandă consumul zilnic a doi litri de apă - lucru ce va ajuta atât la atenuarea senzaţiei de foame, cât şi la furnizarea eficientă de energie.

• Echipamentele Hypoxi se găsesc şi în casele vedetelor internaţionale, cum ar fi Robbie Williams şi Cheryl Cole (din Girsl Aloud), care şi-a cumpărat propriul aparat Hypoxi, pentru a elimina celulita şi pentru a-şi menţine în formă abdomenul, şoldurile, fesele şi coapsele.

Exersaţi pe banda de alergat dacă aveţi conformaţia tip „măr“

Tot din gama Hypoxi, la studioul din Bucureşti există şi o bandă pentru alergat, pe care o folosesc de obicei bărbaţii, dar şi femeile cu conformaţie de tip „măr”. Însă aceasta nu este o bandă obişnuită, întrucât persoana care doreşte să slăbească trebuie să îmbrace un costum special. „Costumul pentru bandă are pe interior nişte camere de presiune care ajută la intensificarea vascularizaţiei la nivelul abdomenului şi accelerează transportul acizilor graşi din regiunile cu probleme”, a mai spus Katia Fawaz Rădulescu.

• Puteţi da jos trei kilograme într-o lună, în care se fac trei şedinţe pe săptămână, cu o zi pauză.