Main menu

header

07-08-1de Cătălina Tăgârţă

Indiferent la ce dietă aţi apela, nu reuşiţi să slăbiţi?! Atunci e cazul să încercaţi o ultimă variantă: un stil de viaţă sănătos, cu alimentaţie corespunzătoare. Vă prezentăm câteva sfaturi general valabile, oferite persoanelor care doresc să dea jos câteva kilograme de Dan Mihail Stana (foto), medic primar chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă şi cercetător ştiinţific, reprezentantul Clinicii Efigia.

Trebuie să mâncăm doar pentru a înlătura senzaţia de foame
Medicul este de părere că trebuie să mâncăm doar pentru a înlătura senzaţia de foame, nu să ne ridicăm de la masă ghiftuiţi. „Dieta într-o zi trebuie să fie cât mai variată, dar asocierea în cazul unei mese să fie cât mai mică. Ideal ar fi să fie un singur fel de mâncare la masă, şi este bine să se mai ţină cont de încă o regulă: când se consumă produse dulci să se consume doar produse dulci, când se optează pentru friptură, doar friptură, şi aşa mai departe. Cu cât asociezi mai multe preparate, cu atât sunt şanse mai mari de îngrăşare”, a spus medicul.

E bine ca greutatea ideală să fie menţinută cel puţin şase luni
Dietele restrictive, cum ar fi cele cu proteine, cu supă de varză şi alte asemenea, nu sunt indicate. Nu e bine să se piardă în greutate decât o cantitate mică în fiecare lună, pentru a nu se forma deficienţe în organism. „Organismul scanează secundă de secundă tot ce e în corpul nostru, aşa că cine reuşeşte să slăbească puţin câte puţin, în fiecare an, are şanse mult mai mari să-şi menţină greutatea ulterior. Acelaşi lucru e valabil şi pentru persoanele care îşi menţin greutatea timp de şase luni. Dacă pot să facă asta au sorţi de izbândă mult mai mari”, a mai adăugat specialistul.

• Stilul de viaţă sănătos ajută atât la pierderea kilogramelor, cât şi la îngrăşare în cazul persoanelor subponderale care nu reuşesc să ia în greutate.