Main menu

header

de Gabriela Bunea

În casele din Franţa, aproape mereu există câte o persoană care ţine regim pentru a slăbi câteva kilograme, iar, pentru a fi mereu perfecte, femeile urmează din când în când câte o dietă. Una dintre acestea, gustoasă şi light, are trei faze (Caffe, Bistro şi Gourmet).

Consumaţi alimente în... etape
Etapa Caffe constă în piureuri, supe, smoothie, cafea neagră, ceai, apă. Durează 8-10 zile.
Etapa Bistro vă ajută să slăbiţi consumând alimente bogate în proteine, nutrienţi şi fibre. Durează două-trei săptămâni.
Etapa Gourmet poate fi urmată până când ajungeţi la greutatea dorită. Ca să grăbiţi rezultatele, puteţi s-o alternaţi cu celelalte.

Faceţi cât mai multă mişcare
Pentru ca această dietă să dea rezultate trebuie să faceţi cât mai multă mişcare şi să renunţaţi la alimentele procesate. Din magazine ar fi bine să cumpăraţi numai produse proaspete şi să consumaţi multe legume şi fructe. Le puteţi mânca crude, fierte sau la cuptor. Nu mâncaţi pe fugă, ci staţi la masă cel puţin 20 de minute şi bucuraţi-vă de gustul preparatelor. Totodată, renunţaţi să vă uitaţi la televizor sau să lucraţi la calculator atunci când luaţi masa.

Hrăniţi-vă cât mai des şi la ore fixe
Două lucruri sunt foarte importante pe parcursul acestei diete: să reduceţi porţiile şi să mâncaţi cât mai des şi la ore fixe dacă este posibil. Francezii îşi pregătesc mai puţină mâncare decât americanii. În schimb, ei pun accent pe textură, savoare şi prezentare. De asemenea, nu uitaţi să beţi apă suficientă la fiecare masă şi să inventaţi tot timpul noi reţete.
Greutatea corectă este cea pe care o atingeţi consumând aceleaşi alimente, dar fără să vă fie teamă că vă îngrăşaţi. O puteţi calcula astfel:
A + B = primul rezultat; primul rezultat / 2 = E;
C + D = al doilea rezultat; al doilea rezultat / 2 = F;
E + F = al treilea rezultat; al treilea rezultat / 2 = greutatea corectă;
A = greutatea de la 18 ani, fără să fi urmat vreo dietă;
B = cea mai mare greutate de până acum (excluzând perioada gravidităţii)
C = greutatea de după 18 ani, cu sau fără să fi urmat vreo dietă
D = greutatea de acum

Renunţaţi la mâncarea de tip fast-food
Chiar şi într-o dietă bazată pe principiul plăcerii şi al gustului savuros există câteva interdicţii, iar acestea se referă la mâncarea de tip fast-food, care contrazice conceptul de masă pregătită şi savurată timp de o oră, împreună cu prietenii şi familia, dar şi la alimentele semipreparate care se găsesc în supermarketuri.

• La prepararea sosurilor folosiţi combinaţii de ulei de măsline, suc de lămâie şi condimente sau sos de iaurt şi condimente

Pont! Alegeţi calitatea în locul cantităţii şi savuraţi în loc să înfulecaţi.