Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Pasiunea pentru ciocolată a cuprins de mult întreaga lume, iar grija cercetătorilor şi a ciocolatierilor pentru gust, ingrediente şi efectele consumului a crescut o dată cu vânzările acestui produs. Astfel, s-a ajuns la reţete complexe, care nu doar înnobilează gustul, dar au grijă şi de silueta iubitorilor de ciocolată. Fie că au mai puţină grăsime, fie că sunt îmbogăţite cu substanţe care accelerează arderile şi ajută în procesul de slăbire, aceste tablete şi bomboane de ciocolată sunt acum disponibile şi pe piaţa din România.

Agarul înlocuieşte grăsimea
De acum nu mai trebuie să vă faceţi griji pentru siluetă când savuraţi o bucată de ciocolată. Cercetătorii au descoperit formula perfectă: o ciocolată cu doar jumătate din conţinutul obişnuit de grăsimi, dar la fel de gustoasă. Variante de ciocolată cu conţinut redus de grăsimi existau de ceva vreme pe piaţă, dar reducerea conţinutului de grăsimi se făcea de obicei în detrimentul plăcerii gustative, deoarece ciocolata „low fat” nu are aceeaşi textură mătăsoasă şi nu „se topeşte în gură” precum ciocolata cu conţinut normal de grăsimi.
Ciocolata normală îşi datorează textura fină structurii sale speciale - o emulsie de globule minuscule de grăsime suspendate în pasta care se solidifică.
Însă, o soluţie nouă a fost prezentată recent la întrunirea Societăţii Americane de Chimie: metoda presupune folosirea unui agent de gelificare foarte răspândit, agarul, pentru a obţine din el un fel de bureţi care reţin lichid şi care înlocuiesc moleculele de grăsime.
Cercetătorii de la Universitatea din Warwick, Marea Britanie, care au dezvoltat metoda afirmă că, adăugând agar, pot fi incluse în ciocolată, în loc de grăsimi, lichide precum apa, sucul de fructe sau chiar alcoolul.

Reţeta îmbunătăţită cu fibre de ceai verde şi acacia
Pe lângă această reţetă inovativă, există un alt tip de ciocolată care nu doar că nu îngraşă, dar chiar vă ajută să slăbiţi. De acum nu va mai trebui să vă temeţi de cel mai râvnit desert din lume, ba din contră, veţi găsi un bun aliat în lupta cu kilogramele.
Cercetătorii americani au venit cu ideea unei noi reţete de ciocolată cu ingrediente care să vă ajute să slăbiţi, şi astfel au scos o alternativă la ciocolata procesată ce se găsea în diverse forme pe piaţă, o ciocolată slabă în grăsimi şi făcută numai din boabe naturale de cacao. Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că particulele de grăsime din ciocolată pot fi înlocuite cu apă sau chiar aer. Pentru un gust mai bun, desertul a fost îmbunătăţit cu fibre de ceai verde şi acacia, o substanţă care facilitează eliminarea caloriilor ingerate, ambele fiind alimente recunoscute pentru efectele reducătoare de kilograme şi ca agenţi de slăbire 100% naturali.

• Cu noua formulă de ciocolată care vă ajută să slăbiţi, o dietă este tot mai simplu de ţinut. Slăbitul va deveni astfel mai plăcut şi mai uşor şi nu va mai fi o suferinţă. Veţi putea merge liniştiţi la cumpărături, chiar dacă ţineţi dietă, fără să vă temeţi de raftul cu dulciuri. Slăbiţi cu plăcere!

Subiecţii experimentului au pierdut şapte kilograme în numai două săptămâni

După finalizarea ciocolatei pentru slăbit, aceasta a fost testată într-un centru din Colorado, iar rezultatele au fost mai mult decât miraculoase. Toţi participanţii la acest test nu au fost privaţi de la alte alimente şi s-au declarat relaxaţi pe tot parcursul experimentului, susţinând faptul că ideea de a nu consuma ciocolată pe parcursul unei diete a dispărut. De asemenea, pentru acest fapt, ei cred că tot mai multe persoane se vor încumeta să înceapă o dietă. Pe parcursul a două săptămâni, subiecţii experimentului au slăbit în jur de şapte kilograme consumând acest sortiment de ciocolată. Acest lucru a atras presa şi instituţiile de cercetare europene care luptă împotriva extinderii obezităţii, boală tot mai des întâlnită în ultimele decenii.