Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Ceaiul roşu este ingredientul-vedetă al acestei alimentaţii pe care v-o propunem, bogată în carbohidraţi (paste, orez, legume şi pâine integrală) şi vegetale, alături de un consum restrâns de proteine pe bază de peşte şi ouă. Este absolut necesar să beţi patru căni cu ceai roşu pe zi: la micul dejun, prânz, gustare şi cină. Durata dietei este de cinci zile, timp în care se pot pierde până la trei kilograme.

Alimentele permise şi cele interzise
Alimentele indicate în acest regim alimentar sunt: fructe, legume, paste, orez, peşte, ouă, pâine integrală. Produsele interzise sunt: zahărul, carnea, dulciurile, grăsimile, lactatele, bananele, ficatul şi strugurii.
Mic dejun: o cană cu ceai roşu acrit cu zeamă de portocale sau bucăţi de portocală, o felie de pâine integrală sau două batoane de muesli;
Dejun: salată rece de paste, orez cu legume şi se completează cu un fruct şi o cană cu ceai roşu;
Gustare: o cană cu ceai roşu;
Cină: salată, supă de orez şi peşte la tavă cu legume, paste cu legume sau fasole cu legume. Se adaugă un fruct şi o cană cu ceai roşu.

Depurativ, detoxifiant şi antidepresiv
Legumele trebuie mâncate crude sau fierte. Dieta cu ceai roşu este depurativă şi este foarte eficientă pentru a scăpa de kilogramele în exces. Alături de puterea de slăbire, ceaiul roşu accelerează metabolismul ficatului, favorizând reducerea grăsimilor şi a colesterolului. Depurativ, detoxifiant şi antidepresiv, stimulează secreţiile digestive, facilitând digestia alimentelor grase.
Meniul este foarte scăzut în proteine şi, prelungit mai mult de cinci zile, poate genera scăderi acute la acest nivel. Ceaiul interferează cu absorbţia fierului, limitând capacitatea organismului de a asimila acest mineral vital.

Atenţie! Persoanele cărora le este contraindicată această dietă sunt copiii, gravidele, pacienţii care urmează un tratament medicamentos sau care au probleme cu inima. Nu se recomandă nici celor cu ulcer, anemie, insomnie sau stări de nervozitate!