Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Zilele călduroase sunt recomandate pentru curele de slăbire, deoarece varietatea de fructe şi de legume oferă un meniu bogat în vitamine şi în minerale. Dieta pe care v-o propunem are la bază pepenele galben, un fruct gustos şi cu foarte puţine calorii. În timpul regimului, sunt permise alimente ca peştele, carnea de pui, ciupercile sau brânza de vaci, dar şi sucurile naturale.

Meniurile se repetă timp de zece zile
Prima zi:
Mic dejun - o jumătate de pepene galben, un iaurt dietetic cu 20 g fulgi de ovăz;
Prânz - 150 g carne fiartă de pui, 200 g fasole verde şi o felie de pepene galben;
Cină - omletă dintr-un ou, 30 g orez cu sos de roşii şi o felie de pepene galben.

A doua zi:
Mic dejun - 20 g brânză de vaci cu o felie de pâine prăjită şi jumătate de pepene galben;
Prânz - salată de varză cu o pulpă de pui fiartă şi o felie de pepene galben;
Cină - dovlecei pané (preparaţi în tigaie de teflon, fără ulei) şi orice cantitate de pepene galben.

A treia zi:
Mic dejun - un ou fiert tare cu o felie de pâine prăjită şi orice cantitate de pepene galben;
Prânz - supă de legume, 100 g carne fiartă de vită cu doi cartofi natur;
Cină - orice cantitate de pepene galben.

A patra zi:
Mic dejun - o cană cu lapte cu 30 g fulgi de ovăz şi o felie de pepene galben;
Prânz - două roşii umplute cu orez, un piept de pui fiert;
Cină - o salată mare de legume şi o felie de pepene galben.

A cincea zi:
Mic dejun - orice cantitate de pepene galben;
Prânz - 200 g peşte slab, 30 g orez fiert cu sos de roşii;
Cină - 30 g orez fiert cu sote de ciuperci şi sos de roşii şi o felie de pepene galben.

• O felie de pepene galben răcoreşte şi hidratează organismul, şi în acelaşi timp reduce senzaţia de foame, tocmai pentru că are foarte multă apă

Reglează metabolismul

Pepenii galbeni au o compoziţie bogată în fibre şi acid folic, vitaminele C, B6 şi A, şi minerale ca magneziul, potasiul, niacina sau tiamina. În plus, mai conţin şi adenozină, un compus care protejează inima şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Combinaţia dintre conţinutul ridicat de apă şi potasiu reglează tensiunea sângelui şi ajută la eliminarea toxinelor din organism. În plus, acest fruct galben, cu gust plăcut şi arome diferite reglează metabolismul şi nivelul zahărului din organism, datorită complexului de vitamine B şi a potasiului, ceea ce face ca zahărul şi carbohidraţii să se elibereze treptat, şi nu brusc.