Main menu

header

de Dana Purgaru

Oamenii de ştiinţă britanici au realizat cel mai sănătos meniu cu putinţă. Pentru obţinerea lui a fost nevoie de ani întregi de cercetări din partea organizaţiei Leatherhead Food Research.

Lintea menţine vitalitatea
Meniul începe cu o terină de somon proaspăt şi afumat, care conţine Omega 3 şi DHA (acid docosahexaenoic), benefic pentru artere, inimă şi creier. Terina trebuie consumată alături de o salată cu un dressing din ulei de măsline extravirgin, care este bun pentru menţinerea unui nivel normal al colesterolului. O farfurie cu pui, linte şi legume reprezintă o masă hrănitoare şi sănătoasă. Proteinele din acest fel de mâncare contribuie la o creştere a masei musculare, iar acidul pantotenic conţinut de linte reduce oboseala şi îmbunătăţeşte performanţa mentală.

Nucile, un superaliment
La desert, un iaurt, amestecat cu nuci şi sos de caramel fără zahăr, este considerat perfect pentru digestie, dentiţie şi pentru controlul glucozei din sânge. Nucile sunt considerate un superaliment, consumul a 30 g pe zi contribuind la îmbunătăţirea elasticităţii vaselor de sânge. De asemenea, cercetătorii au inclus în meniu un shake din fructe de pădure, considerat o masă pentru cei care ţin dietă, şi care conţine elemente nutritive precum calciu, zinc, fier, potasiu, seleniu şi magneziu. Pentru zilele şi nopţile reci este recomandată o ciocolată caldă, care conţine melatonină, ce induce somnolenţa. La final, experţii recomandă o tabletă de cărbune medicinal.