Main menu

header

de Mihaela Zamfirache

- Dieta cu varză „topeşte” şase kilograme în numai cinci zile

Dacă vreţi să scăpaţi de surplusul de kilograme, o dietă cu varză crudă ori murată este binevenită. Avantajul principal al acestei legume este că se numără printre cele mai complexe alimente din punct de vedere nutriţional (bogată în magneziu, calciu şi fier, contribuie la remineralizarea şi revitalizarea organismului) şi are foarte puţine calorii. În plus, ajută la creşterea enzimelor implicate în detoxificare şi are acţiune autoimunizantă, datorită unei substanţe bactericide şi dezinfectante pe care o conţine.

Cura se bazează pe salată
Una dintre cele mai populare reţete de salată se prepară folosind morcov ras, zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare şi piper. Cura trebuie să dureze cinci zile, după cum urmează:

Ziua 1
Mic dejun: Salată de varză crudă şi un ou fiert;
Prânz: Salată de varză crudă şi piept de pui la grătar;
Cină: Salată de varză crudă cu ciuperci la grătar.

Ziua 2
Mic dejun: Salată de varză crudă cu o roşie şi două felii de pâine prăjită;
Prânz: Salată de varză crudă şi morcov ras cu păstrăv la grătar;
Cină: Salată de varză crudă şi două roşii umplute cu orez sălbatic.

Ziua 3
Mic dejun: Salată de varză crudă cu brânză slabă de vaci şi două mere acrişoare;
Prânz: Salată de varză crudă cu roşii şi friptură de curcan la cuptor;
Cină: Salată de varză crudă cu doi cartofi copţi, asezonaţi cu puţin unt şi rozmarin.

Ziua 4
Mic dejun: Salată de varză crudă şi ton în suc propriu;
Prânz: Salată de varză murată şi friptură de vită înăbuşită;
Cină: Salată de varză crudă şi un ardei umplut cu orez sălbatic.

Ziua 5
Mic dejun: Salată de varză crudă cu două bruschete cu roşii şi busuioc;
Prânz: Salată de varză crudă şi morcov ras, alături de cod în sos de roşii;
Cină: Salată de varză crudă şi un dovlecel umplut cu orez sălbatic.

Cea acră reface flora intestinală
Puteţi da jos două kilograme în trei zile dacă urmaţi o dietă cu varză murată. În această perioadă este necesar să consumaţi câte un kilogram de varză zilnic, sub diferite forme. Dimineaţa o puteţi mânca simplă, cu ouă fierte şi pâine prăjită, iar la prânz şi seara, sub formă de salată, cu piept de pui la grătar sau cu peşte la cuptor. Pe lângă faptul că ajută la îmbunătăţirea digestiei, prin procesul de fermentaţie, varza murată capătă proprietăţi miraculoase de refacere a florei intestinale.

Suc împotriva balonării
Constipaţia şi tranzitul intestinal lent vă împiedică să slăbiţi, însă aceste probleme digestive pot fi rezolvate rapid dacă urmaţi o cură cu suc de varză timp de 14 zile. Tot ce trebuie să faceţi este să beţi trei-patru pahare cu suc pe zi înainte de fiecare masă principală sau înainte de una dintre gustări. Dintr-o varză se obţine un pahar cu suc, care se prepară astfel: se spală funzele de varză, se mărunţesc şi se dau prin storcător. Sucul trebuie consumat imediat după preparare, ca să nu aibă timp să se oxideze.

Pont! Beţi zilnic un pahar cu suc de varză în care adăugaţi o linguriţă cu suc de lămâie, pentru a avea mai multă energie şi a ţine la distanţă migrenele.

Oferiţi corpului substanţele nutritive de care are nevoie

Pe lângă vitaminele şi mineralele pe care le luaţi din varză, pe parcursul dietei trebuie să oferiţi organismului substanţele nutritive de care are nevoie. De aceea, legumele, fructele, cerealele integrale şi alimentele bogate în acizi graşi esenţiali (peşte, migdale, măsline) nu trebuie să lipsească de pe lista de cumpărături. În schimb, evitaţi produsele de patiserie, preparatele de tip fast-food şi mezelurile şi reduceţi consumul de zahăr, pentru a nu favoriza formarea unor noi depozite adipoase.