Main menu

header

17-09-1de Gabriela Militaru

- Cea mai bogată cântăreaţă a momentului a fost nevoită să scape de kilogramele adunate în timpul sarcinii printr-o dietă strictă şi cu foarte multă mişcare

Despre Beyonce se spune că este „femeia totală”, în sensul că este împlinită pe toate planurile. La 32 de ani, ea este un sex-simbol mereu prezent în topurile celor mai frumoase femei din lume, cea mai bine plătită cântăreaţă a momentului, soţia faimosului cântăreţ Jay-Z şi mama unei minunate fetiţe, Blue Ivy, în vârstă de 20 de luni. Totul pare simplu şi accesibil pentru Beyonce. Chiar şi atunci când a fost nevoită să scape foarte repede de kilogramele acumulate în perioada sarcinii, această corvoadă a majorităţii femeilor a părut o joacă de copii pentru cântăreaţa cu piele ciocolatie şi forme voluptoase.

A renunţat să mai mănânce paste
După ce a adus-o pe lume pe Blue Ivy, în ianuarie 2012, Beyonce a fost nevoită să piardă în doar trei luni cele 25 de kilograme pe care le acumulase în timpul sarcinii. Cântăreaţa se pregătea la vremea respectivă pentru un mare concert şi nu-şi putea permite să apară pe scenă înainte de a slăbi. Prin urmare, Beyonce s-a înarmat cu curaj şi răbdare şi a început o dietă nu destul de severă şi foarte sănătoasă. Cântăreaţa spune că a pierdut 80% din greutatea acumulată renunţând să mai mănânce felul său preferat: pastele. De asemenea, a respectat micul dejun, nu a exagerat cu gustările dintre mese şi s-a orientat către o cină cât mai uşoară.
După cum singură a declarat, cântăreaţa mânca de obicei ouă şi un cocteil din legume proaspete la micul dejun sau cereale cu lapte degresat. Ea a înlocuit în totalitate carnea roşie cu peştele, pastele cu orez şi Quinoa la masa de prânz, şi nu consuma mai mult de o salată uşoară la cină. Pe tot parcursul zilei bea foarte multă apă şi nu-şi permitea decât luxul unui baton dietetic bogat în proteine între mese. Singura zi din săptămână când se desfăta cu „ceva bun” era duminica. Atunci Beyonce se delecta de obicei cu pizza.

Face regulat exerciţii fizice
Beyonce a recunoscut că nu a reuşit niciodată să fie foarte serioasă în materie de mişcare, şi de aceea nu a fost niciodată o femeie slabă. „Sunt genul de persoană care are nevoie de multă muncă pentru a se menţine în formă”, a spus cântăreaţa. De aceea, ea se forţează să facă multă mişcare, pentru a nu acumula kilograme nedorite. Din fericire, atunci când are concerte, după două ore şi jumătate petrecute pe scenă consideră că nu mai are nevoie de alt gen de mişcare.

Şedinţe cardio şi dans pentru forme de invidiat
În urmă cu câţiva ani, Beyonce a apelat la celebra antrenoare Tracy Anderson, pentru a o ajuta să-şi tonifieze muşchii braţelor şi să-şi menţină constantă greutatea corporală. Acum, pentru a-şi recăpăta forma fizică după sarcină, Beyonce a apelat la faimosul antrenor Marco Borges. Acesta a realizat un program de exerciţii personalizat, care includea cinci sesiuni de antrenament pe săptămână. Fiecare sesiune conţinea exerciţii gândite, astfel încât să o ajute pe proaspăta mămică să ardă grăsimea şi să-şi tonifieze muşchii. Şedinţele de cardio, urcat/coborât scări şi remodelare corporală au solicitat-o foarte mult pe Beyonce, care, la un moment dat, a afirmat chiar că regretă că a fost nevoită să slăbească, pentru că stresul a fost prea mare. Cântăreaţa a declarat că, dacă se va mai afla vreodată într-o situaţie similară, va alege să scape de kilograme într-un ritm mai lent.
Din fericire, dieta şi sesiunile de mişcare s-au alăturat repetiţiilor pentru concert, în timpul cărora Beyonce trebuia să-şi exerseze coregrafia. Dansul fiind una dintre formele sale preferate de mişcare, Beyonce s-a bucurat să slăbească şi făcând ceea ce îi place.

Exfolierea cu sare de mare îi netezeşte faţa
S-ar putea crede că Beyonce foloseşte cele mai scumpe produse de înfrumuseţare pentru a arăta mereu atât de bine. Şi totuşi, secretul frumuseţii sale este mult mai accesibil decât s-ar fi putut crede. Beyonce preferă să fie cât mai naturală şi, cu excepţia câtorva trucuri la care recurge pentru a ascunde imperfecţiunile răzleţe, cântăreaţa alege să se arate publicului aşa cum este. Ea a mărturisit că a învăţat câteva reguli despre frumuseţe, pe care le aplică cu stricteţe, şi o ajută să nu fie nevoită să se confrunte prea des cu pielea deshidratată sau obosită. De aceea, lucrul pe care-l face frecvent pentru tenul său este exfolierea. „Pe lângă faptul că durează foarte puţin, exfolierea mă ajută să nu am probleme mari cu tenul”, a spus cântăreaţa. Pentru exfoliere, ea utilizează produse pe bază de sare de mare, care au şi un efect reconfortant asupra pielii, dar şi un miros plăcut.

Foloseşte creme nutritive antirid
Programul foarte încărcat o împiedică pe Beyonce să se poată răsfăţa ore întregi la spa. De aceea, cântăreaţa profită chiar şi de orele de somn pentru a-şi aplica măşti hidratante şi regeneratoare pentru ten. De asemenea, foloseşte creme nutritive, care ajută la prevenirea formării ridurilor, menţinându-i tenului elasticitatea şi fineţea tinerească a texturii, păstrându-i tonicitatea, prospeţimea şi strălucirea. „Merg la culcare cu faţa plină de grăsime de la cremă, şi asta nu este întotdeauna sexy”, a glumit cântăreaţa. De aceea, primul lucru pe care îl face dimineaţa este să îndepărteze urmele de cremă rămase de peste noapte. Beyonce se spală pe faţă de cel puţin două ori pe zi, pentru a avea tenul curat şi proaspăt.

Fură trucuri de la specialiştii în machiaj şi le foloseşte singură
Pentru evenimentele importante, Beyonce se informează până la cel mai mic amănunt despre felul în care va urma să arate machiajul său. De fiecare dată are un specialist care îi prezintă în avans ideile pentru look-ul artistei şi, împreună, pun la punct toate detaliile unui aspect fără cusur. Lucrând cu mulţi specialişti, Beyonce a reuşit să înveţe de la ei câteva trucuri importante, pe care le foloseşte singură la evenimentele de zi cu zi. Pentru a stopa aspectul obosit al tenului, Beyonce a învăţat să-şi aplice o umbră de fard auriu la colţul interior al ochiului, ca să dea impresia de deschidere şi agilitate a privirii. Când însă nici asta nu o mai ajută, cântăreaţa recunoaşte că recurge pur şi simplu la ochelarii de soare, care nu-i lipsesc niciodată din geantă. Un alt lucru pe care l-a învăţat este să folosească întotdeauna o bază pentru machiaj în culori potrivite nuanţei naturale a tenului. De asemenea, când urmează să cânte pe scenă, cântăreaţa înlocuieşte deseori fardul de pleoape strident cu mascara waterproof, pentru a evita ca machiajul să i se scurgă pe faţă din cauza efortului. Cu alte ocazii, Beyonce renunţă chiar şi la mascara şi alege să-şi accentueze frumuseţea ochilor cu ajutorul genelor false.

• Beyonce recunoaşte că are un păr foarte frumos, dar afirmă că este mereu nevoită să folosească mult spray fixativ pentru a-şi pondera buclele rebele. De asemenea, cântăreaţa îşi spală părul doar cu şampon fără sulfaţi

• Nu merge niciodată la culcare fără să se demachieze