Main menu

header

18-06-1de Gabriela Militaru

- Cel mai râvnit celibatar grizonat de la Hollywood, în vârstă de 52 de ani, este adeptul celor mai exotice şi inovatoare metode de a se menţine în formă

Celebru în România pentru rolul de medic din serialul „Spitalul de urgenţă” („E.R.”), George Clooney este pe lista celor mai apreciaţi actori ai momentului. După ce a câştigat trei Globuri de Aur şi două Oscaruri, el se îndreaptă spre o nouă performanţă cu mult-aşteptatul rol din „Gravity”. Dar celebritatea sa nu se datorează doar talentului actoricesc, ci şi statutului de Don Juan. Mariajul de patru ani cu actriţa Talia Balsam de la începutul anilor ’90 l-a determinat pe actor să declare că nu se va mai căsători niciodată. Faimos pentru relaţiile sale care nu durează mai mult de doi ani, el a fost desemnat de nenumărate ori drept cel mai sexy bărbat din lume. Chiar şi la 52 de ani, zâmbetul său irezistibil (şi înainte, şi după intervenţiile dentare) face din George Clooney cel mai râvnit burlac de la Hollywood.

A optat pentru implanuri dentare şi albirea dinţilor
George Clooney este recunoscut pentru zâmbetul său infailibil, despre care specialiştii spun că a devenit şi mai generos după ce actorul şi-a reconstruit dantura. În urma unei analize minuţioase a unor fotografii mai vechi şi mai noi ale actorului, câţiva dentişti faimoşi au recunoscut că George a optat pentru câteva reconstrucţii dentare, implanturi şi un proces minuţios de albire a dinţilor. Procedura a fost sesizată cu uşurinţă în momentul în care, în primăvara anului 2008, actorul a afişat un zâmbet strălucitor pe covorul roşu la un eveniment monden. Cu toate acestea, în câteva ocazii, surâsul actorului a părut împietrit, iar trăsăturile feţei mai rigide. De atunci au început şi zvonurile legate de o posibilă operaţie estetică.

Glumeşte frecvent pe seama operaţiilor estetice
În urmă cu mulţi ani, în timpul unui interviu acordat realizatoarei tv Oprah Winfrey, George Clooney i-a mărturisit nu mai puţin renumitei actriţe Julia Roberts că şi-a făcut o operaţie estetică la ochi. Multă vreme după aceea s-a vehiculat ideea că actorul avea într-adevăr semne ale unei proceduri chirurgicale în zona ochilor şi a frunţii. „Ridurile din jurul ochilor sunt mai puţin pronunţate, deci este posibil ca George să fi folosit botox. Pungile de sub ochi sunt mult reduse, iar surplusul de piele de pe pleoapa superioară a dispărut”, a remarcat chirurgul estetician Anthony Young. Un alt expert a fost de părere că şi linia râsului şi-a pierdut din profunzime, semn că actorul a folosit filler Juvederm. Acest procedeu constă în injectabile utilizate pentru augmentarea nechirurgicală, de la corecţia ridurilor până la îmbunătăţirea formei buzelor, conturarea feţei pe linia pomeţilor şi a bărbiei şi corectarea pliurilor profunde. La câteva luni după apariţia speculaţiilor bazate pe însăşi declaraţia actorului, George a spus public că totul a fost doar o glumă nevinovată. „De obicei, glumele nu apar în ziare, dar acum se pare că regulile s-au schimbat”, s-a apărat el.

Se realizează la o temperatură de peste 40 de grade
George Clooney a devenit din nou victima speculaţiilor mediatice în momentul în care, în urmă cu un an, a reapărut în public, după o absenţă mai lungă, vizibil slăbit. Ziarele s-au grăbit să comenteze că actorul ar fi fost bolnav de malarie. Şi cu această ocazie, actorul s-a văzut nevoit să dezmintă zvonurile şi a insistat că se simte excelent graţie unui nou gen de mişcare: Yoga Bikram. Denumit şi yoga fierbinte, acest gen de yoga are particularitatea de a se realiza la o temperatură de peste 40 de grade Celsius. Ideea de la care porneşte Yoga Bikram este aceea că temperatura ridicată la care se realizează exerciţiile accelerează metabolismul, ceea ce determină arderea masivă a grăsimilor. Un alt rezultat benefic este energia crescândă resimţită de organism ca urmare a optimizării funcţiei metabolice.

18-06-3Flotări şi abdomene pentru a-şi scoate în evidenţă muşchii spatelui şi ai abdomenului
Dacă pentru ţinuta obişnuită George Clooney nu are pretenţia că este Daniel Craig, pentru rolurile din filmele de acţiune, el insistă să arate ca un erou veritabil. În 2010, pentru rolul din „Americanul”, George a decis că yoga nu este suficientă pentru a-i sculpta corpul şi a-i tonifia muşchii, şi de aceea şi-a îmbunătăţit programul zilnic. Sub supravegherea unui antrenor personal sau, pur şi simplu, în pauzele de la filmări, actorul a făcut flotări şi abdomene pentru a-şi scoate în evidenţă muşchii spatelui şi ai abdomenului la scenele în care nu purta cămaşă. „În plus am făcut aerobic, dansuri, jazzercise, abdomene, butt blaster şi chiar fotbal american”, a explicat actorul. Jazzercise este o combinaţie între dans pe muzică jazz, exerciţii de rezistenţă, pilates, yoga şi kickboxing, pe când butt blaster-ul este un exerciţiu de epuizare prin flexii a bicepsului femural pentru arderea grăsimii.

• Clooney a fost introdus în tainele acestei arte de iniţiatorul mişcării, Bikram Choudhury. Acesta a explicat că actorul este un elev foarte disciplinat, care nu se abate niciodată e la programul zilnic de 90 de minute

18-06-24 reguli pentru o dietă echilibrată

Ca orice vedetă care se respectă, George Clooney nu risipeşte în van energia în timpul mişcării. El ajută organismul să îşi menţină vitalitatea şi printr-o dietă bine organizată, care are la bază câteva reguli simple:
1. „Mâncaţi porţii rezonabile de mâncare”, este sfatul actorului. Suprasaţietatea sau, dimpotrivă, înfometarea reduce energia organismului şi îl împiedică să poată rezista efortului din momentul orelor de antrenament;
2. „Ardeţi mai multe calorii decât mâncaţi”, mai spune George Clooney;
3. „Creşteţi frecvenţa cu care faceţi exerciţii la cinci până la şapte zile pe săptămână. Faceţi sport o oră pe zi sau, în orice caz, mai mult decât de obicei”, este îndemnul actorului;
4. „Priviţi-vă în oglindă după o vreme şi bucuraţi-vă de faptul că aţi slăbit”, îi încurajează acesta pe toţi cei care vor să arate bine. Actorul insistă să consume numai produse proaspete şi bogate în vitamine, fibre şi minerale. De aceea, el este un avid consumator de cereale integrale şi iaurturi, fructe şi legume, dar şi de salate şi carne fără grăsime. Actorul nu a eliminat complet grăsimea din alimentaţia sa, însă combină cantităţi perfect balansate de carbohidraţi, grăsimi şi proteine în fiecare porţie de mâncare pe care o consumă.