Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Din păcate, majoritatea persoanelor conştientizează prea târziu numărul kilogramelor în plus şi îşi propun să slăbească doar cu puţin timp înainte de un eveniment important din viaţa lor sau înainte de Sărbători. Însă, cine vrea să arate impecabil de Crăciun şi de Anul Nou încă mai are timp să ia măsuri. Conform unui studiu efectuat recent în Marea Britanie, dieta prin shopping are rezultate imediate.

Un drum la piaţă arde circa 1.572 de calorii
Potrivit specialiştilor, făcând un singur drum la piaţă sau la supermarket, în vederea achiziţionării cadourilor şi produselor necesare pregătirii pentru Crăciun, veţi arde până la 1.572 de calorii. În plus, potrivit dailymail.co.uk, studiul a scos la iveală faptul că, în timpul sezonului de cumpărături specific Sărbătorilor de iarnă, britanicii parcurg în medie 32 de kilometri (deci în jur de patru-cinci kilometri pe zi). Însă e important ca românii care vor să piardă aproximativ acelaşi număr de calorii să renunţe la maşina personală în această perioadă şi să facă majoritatea drumurilor pe jos sau cu transportul public în comun - căci şi în acest fel merg mai mult pe jos. Plus că la aceste drumuri se mai adaugă şi turele date printre raioanele de cumpărături...

Dietă prin shopping versus sală de fitness
Totuşi, pentru a obţine rezultate garantat e bine ca în paralel cu dieta prin shopping (care în această perioadă ţine locul celor 30 de minute de exerciţiu fizic intens efectuat zilnic acasă ori la sala de fitness) să se ţină cont şi de câteva reguli clasice: să nu se facă exces de dulciuri, carbohidraţi şi mâncăruri grase, cel puţin momentan. Aşadar, este indicat să se opteze pentru mâncăruri şi băuturi sănătoase, de preferat gătite în casă; pentru o alimentaţie echilibrată, cu proteine, dar şi cu legume şi fructe în stare crudă.

Kilogramele acumulate de Sărbători se pierd în circa patru luni
Pe de altă parte, potrivit unui sondaj efectuat recent de compania de suplimente alimentare Forza, sub o treime dintre persoanele intervievate au afirmat că au renunţat la orice restricţii alimentare pe 25 decembrie, consumând aproximativ 8.530 de calorii, în condiţiile în care doza zilnică recomandată pentru bărbaţi este de 2.500 de calorii, iar pentru femei, 2.000 de calorii. În acest caz, o persoană cu constituţie medie se va îngrăşa cu aproape două kilograme între Crăciun şi Anul Nou, după ce a consumat de două ori mai multe calorii decât doza recomandată. Iar pentru a pierde kilogramele acumulate în perioada Sărbătorilor de Crăciun e nevoie în medie de patru luni. De aceea, chiar şi cei care sunt mulţumiţi de aspectul lor fizic şi nu au necesitatea de a slăbi pentru a arăta bine la petrecerile de Sărbători e bine să urmeze dieta prin shopping, căci în cazul lor aceasta funcţionează altfel: vor preveni acumularea kilogramelor ce se depun în mod obişnuit după mesele copioase de Sărbători.

• Persoanele care nu sunt obişnuite să facă efort fizic e bine să împartă bagajele în două, pentru a echilibra greutatea ţinută în mâini. În caz contrar, pe lângă faptul că vor slăbi, e posibil să aibă probleme cu spatele