Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Persoanele care vor să slăbească nu mai e nevoie să petreacă ore în şir la sala de fitness sau să urmeze diete draconice. Potrivit cercetătorilor elveţieni, în maximum cinci ani va ieşi pe piaţă un dispozitiv care, odată montat pe corp, va putea controla pofta de mâncare. Soluţia este simplă şi destul de eficientă, astfel că cei care apelează la ea vor putea vedea rezultate în scurt timp.

Gândită iniţial pentru persoanele obeze, invenţia cercetătorilor elveţieni ajută la monitorizarea cantităţii de grăsime din sânge, iar când pacientul mănâncă prea mult cipul eliberează un hormon care creează senzaţia de saturare. Însă persoanele nu trebuie să îşi facă griji nici în privinţa slăbitului exagerat, căci în momentul în care ajung la greutatea ideală cipul implantat în braţ nu mai funcţionează, se arată pe Daily Mail.
Pe acelaşi principiu, de diagnosticare şi apoi de tratare a unei boli, cipul ar putea fi folosit în viitor şi pentru alte afecţiuni, după cum susţine inventatorul său, profesorul Martin Fussenegger.

• Cipul implantat în braţ ar putea înlocui cu succes pastilele de slăbit şi, spre deosebire de alte tratamente, nu va avea efecte secundare