Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Vă pregătiţi de un eveniment important şi trebuie să slăbiţi în numai două săptămâni? Deşi vă poate părea cel mai la îndemână, înfometarea nu e o soluţie sănătoasă. Aşadar, ce-aţi zice de o dietă relaxantă, pe care să o ţineţi doar patru zile din şapte, iar în restul de trei să mâncaţi ce vreţi, însă cu moderaţie, mai ales când vine vorba despre zahăr şi alcool. Atunci ar fi bine să aflaţi mai multe despre dieta Tahiti.

Tahiti, o dietă simplă şi sănătoasă
După cum ne sugerează şi numele, e vorba despre un regim bazat pe meniuri tropicale. Cel mai încântate de acesta vor fi doamnele care nu au prea mult timp de petrecut în bucătărie, fiindcă dieta Tahiti este bazată pe peşte, fructe proaspete şi arome exotice. Multe dintre alimente se consumă ca atare, în stare crudă, iar altele necesită foarte puţin timp pentru preparare, ceea ce înseamnă că vă rămâne timp şi pentru… mişcare! Dacă sunteţi adepta acesteia!!
Fiindcă metoda de slăbit este simplă şi foarte sănătoasă, dacă aveţi de dat jos mai multe kilograme o puteţi ţine şi mai mult de două săptămâni.

Mic dejun
Iată ce trebuie să consumaţi pe săptămână în fiecare dintre cele patru zile de dietă. Ingredientele comune de la micul dejun sunt: un ceai sau o cafea fără zahăr, un pahar cu lapte de soia şi 200 g brânză proaspătă cu un conţinut de 0,1% grăsimi. Pe lângă acestea, în prima zi veţi mânca şi o jumătate de grepfrut, în a doua zi, o jumătate de pepene galben, a treia zi, jumătate de mango, iar în ultima, o felie de pepene roşu.

Prânz
Prânzul este mai consistent şi constă în următoarea schemă. În prima zi: un bol cu roşii şi castraveţi feliaţi şi stropiţi cu suc de lămâie, sare şi piper, 200 g merluciu asezonat cu lapte de cocos şi lămâie verde, dovlecei preparaţi la abur cu un praf de curry şi o jumătate de mango. În cea de-a doua zi, prânzul constă în: felii subţiri de ton proaspăt cu lămâie verde, calcan cu coriandru, capere şi salată verde, apoi un bol cu fructe roşii. Al treilea prânz e compus din: salată de fasole verde cu suc de lămâie, sare si piper, 200 g scoici cu lapte de cocos şi lămâie verde, conopidă fiartă la aburi cu coriandru, apoi un sfert de ananas proaspăt. În a patra şi ultima zi de dietă din săptămână prânzul constă în: salată verde cu carne de crab, peşte dorada cu germeni de soia, iaurt cu 0,1% grăsimi şi cocos ras.

Cină
La cină, în prima zi veţi consuma: un bol mare cu salată verde, o jumătate de avocado, roşii, 150 g creveţi, 100 g brânză proaspătă cu 0,1% grăsimi şi un bol cu fructe proaspete de sezon. A doua zi, cina va consta în: supă rece de castraveţi şi iaurt cu 0,1% grăsimi, friptură slabă de curcan cu tocană de legume şi vinete preparate la aburi cu lapte de cocos, o jumătate de grepfrut şi felii de nucă de cocos. A treia cină e compusă din: un platou cu frunze de spanac proaspăt, roşii, 150 g carne de pui fără grăsime, sos de lapte de cocos şi lămâie şi 100 g brânză proaspătă cu 0,1% grăsimi, o jumătate de papaya. În seara din ultima zi de regim veţi mânca: o farfurie cu scoici şi lămâie, cod preparat la aburi, cu spanac şi lapte de cocos, o jumătate de papaya. Întrucât dieta este presărată cu alimente exotice, care sunt destul de scumpe, fiecare o poate adapta după posibilităţi.

De luni până joi, numai proteine, legume şi fructe
Aşadar, de luni până joi mâncaţi numai proteine (lactate, peşte, carne slabă, pui la prânz şi la cină), legume şi fructe (privilegiate fiind cele exotice), iar în timpul şi după terminarea regimului evitaţi ronţăitul între mese, nu mâncaţi alimente prea grase sau prea dulci, dar nici carbohidraţi (paste, cartofi, orez). În patru zile de dietă veţi slăbi circa două kilograme.

• Între mese puteţi lua o gustare ce va consta în brânzică de casă sau proaspătă, cu 0,1% grăsimi. De asemenea, puteţi consuma oricând, oricât ceai fără zahăr sau apă plată, simplă ori amestecată cu suc de cocos

Cremă din mango, ananas şi brânză

În cele trei zile de „pauză” de la dietă e bine să nu faceţi exces de alcool, de zahăr, iar dacă vă face plăcere puteţi consuma crema tahitiană, care se prepară foarte uşor. Amestecaţi bine 200 g pulpă de ananas bine copt cu 200 g pulpă de mango bine copt, cu 200 g brânză de vaci proaspătă şi două picături de esenţă de vanilie. Puneţi crema la frigider şi consumaţi-o când doriţi. Atenţie! Din cantităţile date ies două porţii, deci fie o împărţiţi cu cineva drag, fie mâncaţi de două ori.