Main menu

header

19-06-1de Gabriela Militaru

- Ce sacrificii fac starurile înaintea decernării Premiilor Oscar

Regim alimentar, exerciţii fizice, meditaţii sau simple plimbări, asta fac starurile pentru a arăta perfect pe covorul roşu la decernarea premiilor Academiei Americane de Film. Întrebate care este secretul unui corp perfect, celebrităţile afişează de multe ori o falsă modestie şi pun totul pe seama genelor moştenite de la părinţi sau pe simplul fapt că aleargă prin parc cu copiii lor. În realitate, lucrurile nu stau chiar aşa. Deseori, apariţia încântătoare în public a unei celebrităţi este rezultatul a săptămâni întregi de dietă şi exerciţii. Faptul că nu o recunosc arată că privarea de deliciile vieţii este pentru unele staruri un preţ pe care sunt de acord să-l plătească pentru a fi faimoase. Şi dacă o apariţie obişnuită necesită atenţie, prezenţa pe covorul roşu la Premiile Oscar se transformă într-o adevărată cursă contracronometru, în care fiecare detaliu al aspectului fizic trebuie reinventat.

Beyonce bea cantităţi industriale de... apă!
Cameron Diaz este nelipsită de la decernarea Premiilor Oscar. Deşi nu a primit niciodată o nominalizare, actriţa încântă privirile celor prezenţi prin tonusul special şi prin ţinuta sa impecabilă. Pentru a arăta minunat pe covorul roşu, Cameron are grijă cu câteva zile înainte de marele eveniment să mănânce doar legume cu frunze verzi, care dau senzaţia de saţietate, şi peşte la grătar, pentru aportul de proteine vital organismului.
Beyonce şi Jennifer Lopez se menţin în formă consumând cantităţi industriale de... apă! Din fericire, asta nu este tot ceea ce consumă ele... Cele două cântăreţe îşi asigură necesarul de proteine şi fier cu ajutorul porţiilor mici de piept de pui la grătar şi legume fierte.
Helen Mirren a recunoscut că se pregăteşte pentru Oscaruri ţinând dietă. „Timp de o lună înainte de decernarea premiilor sunt la regim, pentru a putea să mă simt lejer în rochie”, a spus actriţa britanică.

Naomi Watts nu consumă alimente de origine animală
În timp ce unele actriţe renunţă la carbohidraţi pentru a arăta bine pe covorul roşu, altele se mulţumesc să renunţe la produsele de origine animală.
În 2012, Jessica Chastain a fost desemnată una dintre cele mai sexy vegane, iar actriţa spune că acest mod de viaţă o ajută să nu aibă niciodată nevoie să slăbească: „Obişnuiam să mă gândesc că trebuie să ţin dietă, dar acum sunt vegetariană, deci nu mai am nicio problemă”.
Cu acelaşi stil de viaţă se poate mândri şi Naomi Watts, care a recunoscut că i-a fost întotdeauna imposibil să ţină dietă: „Dacă ţin regim încep să poftesc inclusiv la mâncăruri pe care de obicei nu le suport”. Faptul că nu consumă alimente de origine animală o ajută pe Naomi să-şi menţină constantă greutatea corporală şi să nu simtă nevoia să mănânce alimente interzise la dietă.
Din liga vegetarienilor care spun că se simt şi arată mai bine de când au renunţat la produsele „cărnoase” mai fac parte Kristen Wiig, Olivia Wilde, Kate Winslet şi Natalie Portman.

19-06-2Sandra Bullock se menţine cu Pylometrics
Există şi staruri care nu cred atât de mult în diete cât în reconstrucţia corporală prin orice mijloc. Fie că este sport, intervenţie chirurgicală sau doar un artificiu de costumaţie, unele celebrităţi reuşesc să ne convingă că au siluete impecabile. Ginnifer Goodwin şi Sofia Vergara nu fac decât să-şi modeleze uşor formele cu ajutorul unui corsaj special care le subţiază talia, în timp ce Isla Fisher a făcut o intervenţie de mărire a sânilor, pentru a avea un decolteu mai generos. Actriţele trec şi pe la un estetician ortoped înainte de a încălţa pantofi cu tocuri foarte înalte. „În preziua Oscarurilor le injectez în tălpi un antiinflamator, pentru ca să nu li se umfle picioarele”, a spus doctorul Suzanne Levine.
Mai în glumă, mai în serios, Sandra Bullock a recunoscut că a slăbit în timp util pentru Oscar prin liposucţie. În plus, actriţa se pregăteşte intens cu ajutorul exerciţiilor de tip Pylometrics. Aceste exerciţii dau rezultate în timp scurt şi ajută ca muşchii să atingă o tonifiere şi o forţă maxime prin intermediul săriturilor şi al alergării de viteză.
Tilda Swinton, Susan Sarandon şi Kate Winslet merg la celebra cosmeticiană Tracie Martyn. Aceasta se ocupă de tenul actriţelor cu un dispozitiv („Resculptor”) care foloseşte curent electric, ce stimulează straturile pielii şi îi creşte elasticitatea.

George Clooney este un împătimit al sălilor de fitness
Bineînţeles că alte staruri se mulţumesc cu vechea metodă a efortului fizic. George Clooney foloseşte un aparat revoluţionar, utilizat pentru a intensifica rezultatele obţinute prin Pilates. În numai câteva săptămâni, aparatul îi redă actorului aspectul musculos şi îl ajută să piardă şi câteva kilograme. În plus, actorul, care apare în filmul „Gravity” (nominalizat anul acesta la categoria „Cel mai bun film”), este un împătimit al sălilor de fitness.
Pentru a fi în formă maximă pe covorul roşu, Liv Tyler obişnuieşte să meargă chiar şi de două ori pe zi la sala de gimnastică timp de o lună înainte de decernarea premiilor. Ea consumă şi un energizant natural, care are rolul de a reduce senzaţia de foame şi, totodată, arde grăsimile.

19-06-3Anne Hathaway - corp tonifiat, dietă vegetariană şi mintea limpede
Obişnuita nominalizărilor la Oscar din ultimii ani, Amy Adams recunoaşte că încearcă să se streseze cât mai puţin înainte de marea seară. Ea îşi urmează programul obişnuit de mişcare şi dietă, dar adaugă activităţi relaxante, care să-i distragă atenţia de la presiunea momentului. „Nu are sens să mă iau prea în serios”, spune actriţa de fiecare dată când se referă la pregătirile pentru noaptea Oscarurilor.
Acelaşi lucru încearcă să facă şi una dintre câştigătoarele renumitei statuete din 2013, Anne Hathaway. Actriţa, care a slăbit aproape opt kilograme şi şi-a tuns părul pentru rolul din „Mizerabilii”, consideră că nu mai are nevoie să piardă din greutate, aşa că se mulţumeşte să-şi păstreze corpul tonifiat, dieta vegetariană şi mintea limpede. „Am slăbit pentru rol mâncând numai humus, ridichi şi salată. Mai departe, ce-o fi o fi. Important este că soţul meu este cu mine”, a spus ea anul trecut înainte de decernarea premiilor.
Bradley Cooper ne-a obişnuit să vină la Oscar însoţit de mama sa. Oricât de înduioşător ar fi acest gest, se pare că îi solicită peste măsură nervii actorului. „Eu nu am nicio problemă, dar trebuie să o calmez pe mama. Niciodată nu ştie ce să poarte până în ultimul moment, iar eu mă transform într-un îngrijitor”, a glumit actorul.

• Pentru a avea o piele strălucitoare, Kaley Cuoco, Eva Longoria şi Sofia Vergara apelează la experta Fiona Locke, care le ajută să se bronzeze artificial cu ajutorul unor produse naturiste
• Jennifer Aniston apelează la extensii de păr temporare, în timp ce hair-stylistul lui Reese Witherspoon presară particule de aur veritabil în părul actriţei pentru un efect strălucitor
• Drew Barrymore, Madonna, Julia Roberts şi Gwyneth Paltrow folosesc creme cu efect exfoliant, pe bază de ceai verde şi diamante autentice
• Botoxul nu este folosit doar pentru a reduce ridurile, ci şi pentru a preveni transpiraţia. Starurile îşi injectează zece doze de Botox în zona subraţului, pentru a evita petele inestetice de transpiraţie