Main menu

header

23-09-1de Gabriela Militaru

- Actriţa de origine spaniolă îşi menţine formele voluptuoase cu dieta mediteraneană şi jucându-se permanent cu copiii săi

Penélope Cruz este cu siguranţă cea mai exotică actriţă de la Hollywood şi în acelaşi timp cea mai fericită mamă şi soţie. Privind biografia sa, ai impresia că toată viaţa i s-a derulat în urma unui plan bine stabilit. După câteva roluri care i-au adus nominalizări la Zmeura de Aur, actriţa şi-a luat revanşa cu o nominalizare la Oscar pentru rolul din „Volver” (în 2006) şi o statuetă din partea Academiei Americane de Film în 2008 pentru „Vicky Cristina Barcelona”. După încă o nominalizare (în 2009) pentru „Nouă”, Penélope s-a concentrat pe viaţa de familie, căsătorindu-se cu actorul Javer Bardem, cu care are doi copii. În tot acest timp, ea a rămas aceeaşi femeie frumoasă care s-a aflat mereu în topurile celor mai sexy staruri din lume. Interesant este faptul că actriţa a reuşit să-şi păstreze formele de invidiat chiar şi în urma celor două sarcini, reuşind de fiecare dată să scape în scurt timp de kilogramele în plus.

Alăptatul a ajutat-o să slăbească rapid
Dacă în timpul sarcinii Penélope Cruz nu s-a abţinut prea mult să-şi satisfacă poftele culinare, este de mirare cum, după naştere, actriţa a reuşit să slăbească într-un timp foarte scurt. Prima oară la începutul lui 2011 şi apoi în vara anului 2013, Penélope i-a adus pe lume pe cei doi copii ai săi, Leo şi Luna. De fiecare dată, la numai câteva săptămâni după naştere, actriţa a fost văzută în public arătând la fel de bine ca înainte de sarcină. Se pare că unul dintre secretele actriţei este... alăptatul. „Când alăptam eram nevoită chiar să mănânc mai mult, pentru că, hrănindu-mi copilul, pierdeam cam 500 de calorii pe zi. Mi-am alăptat fiul timp de 13 luni şi am de gând să fac acelaşi lucru cu fiica mea. Sunt dependentă de asta şi nu îmi pare rău decât când trebuie să mă opresc”, a declarat actriţa pentru revista „Allure”. În plus, ea se consideră norocoasă prin comparaţie cu alte mame care nu se pot bucura de acest privilegiu. „Pentru bebeluşi este esenţial să primească hrana de la mama lor, dar asta este benefic şi pentru femei, deoarece alăptatul ajută organismul să-şi regleze funcţiile după naştere”, a precizat ea.

„Iubesc la nebunie mâncarea spaniolă”
Penélope Cruz pune faptul că reuşeşte să slăbească atât de repede pe seama dietei sale mediteraneene. „Iubesc la nebunie mâncarea spaniolă. În general, mănânc mult, dar încerc să consum alimente sănătoase”, a spus ea.
Regimul presupune consumul de grăsimi sănătoase cum ar fi ulei de măsline, fructe, legume pentru tonus şi peşte şi carne de pui pentru aportul de proteine. Dieta permite ocazional şi un pahar cu vin.
Iată ce le este recomandat femeilor să consume pe parcursul unei zile de dietă:
Micul dejun: iaurt degresat cu afine sau căpşuni şi o linguriţă cu miere.
Gustarea de dimineaţă: un măr, o portocală sau o pară.
Prânzul: spanac şi salată creaţă asezonate cu o varietate mare de legume colorate (roşii, ardei roşu sau galben, morcovi etc.) cu sos balsamic vinegrette şi topping dintr-o felie de brânză feta şi piept de pui la grătar. Dejunul se poate consuma cu o feliuţă de pâine integrală.
Gustarea de după-amiază: un pumn cu alune şi ceai verde.
Cina: spanac şi salată creaţă sau orice alte legume, dar fără carne. La final se pot consuma fructe proaspete.

Merge la sala de gimnastică, dar urăşte joggingul!
Dieta şi alăptatul nu ar face atâtea minuni pentru corpul Penélopei dacă ea nu ar face mişcare timp de 45-60 de minute pe zi, de cinci ori pe săptămână. De obicei, programul începe şi se încheie cu exerciţii de întindere şi flexibilitate. Celelalte exerciţii constau în ridicarea greutăţilor pentru a-i tonifia muşchii şi a-i accelera metabolismul. Actriţa face şi aerobic sau cardio (mers accelerat şi alergat pe bandă) pentru a arde grăsimile.
Penélope s-a antrenat multă vreme cu faimosul antrenor Gunnar Peterson. Acesta a făcut public unul dintre exerciţiile pe care le foloseşte pentru a o ajuta pe actriţă să-şi menţină un posterior ferm şi mijlocul tonifiat.
Exerciţiul începe din poziţia în picioare cu tălpile paralele şi mâinile pe lângă corp. Prima mişcare este un pas mare executat în spate cu piciorul stâng. Se urmăreşte apoi aplecarea trunchiului spre în faţă, astfel încât palmele să atingă podeaua în dreptul piciorului drept orientat către înainte şi bine întins. În tot acest timp, piciorul stâng rămâne cât mai întins în spate şi cu genunchiul neflexat. Se execută repetări de 12-15 aplecări, după care se schimbă piciorul.
Penélope consumă calorii şi prin activităţi în aer liber. „Mişcarea nu trebuie să urmărească doar arderea caloriilor, ci menţinerea în formă a organismului pentru a putea face lucrurile care îţi plac. Fă plimbări lungi, dansează, înoată sau joacă fotbal”, spune antrenorul că este motto-ul actriţei. Întrebată care este totuşi partea cea mai nesuferită a antrenamentului său, Penélope a recunoscut că urăşte joggingul.

Adoră să danseze şi să facă balet
Atunci când nu are timp să meargă la sala de gimnastică, Penélope Cruz face mişcare, alergând după copiii săi prin casă sau la locul de joacă, lucru care o face foarte fericită, chiar dacă îi lasă mai puţin timp pentru cariera artistică. „Munca asiduă de acum câţiva ani nu mă mai reprezintă. Când eşti mamă, multe lucruri se schimbă, dar mă bucur că am luat această decizie”, a spus actriţa.
În afară de activităţile cu cei mici, Penélope dansează şi face balet. „Iubesc baletul. Uneori mersul la sala de fitness mă plictiseşte, pentru că sunt foarte ataşată de ritmul alert al dansului”, a explicat actriţa. Face de asemenea Yoga şi Pilates. Rezultatul este un corp care a situat-o timp de mai mulţi ani pe primele locuri ale clasamentelor celor mai sexy femei din lume.

23-09-2Foloseşte în fiecare zi cremă cu factor de protecţie mediu
Statutul de latină focoasă i-a fost atribuit Penélopei Cruz atât graţie corpului său, cât şi frumuseţii trăsăturilor feţei. Actriţa a recunoscut că, deşi nu este o împătimită a saloanelor de înfrumuseţare, respectă câteva reguli de bază, care o ajută să aibă o piele cu un aspect sănătos. În fiecare seară, actriţa îşi spală bine faţa cu apă şi săpun special, apoi aplică un lapte care îi curăţă pielea în profunzime. Urmează procesul de exfoliere a impurităţilor, pentru ca la final să folosească o mască hidratantă şi cremă antirid pentru conturul ochilor.
În ceea ce priveşte machiajul, secretul actriţei este acela de a folosi ca bază pentru machiaj o cremă cu factor de protecţie solară mediu, deoarece conţine acid hialuronic şi nu îi accentuează ridurile. „Folosesc întotdeauna cremă hidratantă şi loţiune de protecţie împotriva soarelui. În rest, nu mă complic. Dacă nu lucrez, nu port machiaj, ca să-mi las tenul să respire”, a declarat actriţa pentru „Cosmopolitan”. Potrivit specialiştilor în cosmetică, odată cu trecerea timpului, colagenul şi elastina din piele se diminuează, de unde şi pierderea supleţei şi apariţia ridurilor. Cremele hidratante ajută tenul să fie în permanenţă hidratat, în timp ce protecţia împotriva soarelui previne apariţia ridurilor.

• Când îşi permite o evadare în lumea deliciilor, Penélope Cruz încearcă de fiecare dată mâncărurile sale preferate: paste cu busuioc, mozzarella şi roşii, omletă de cartofi sau pur şi simplu pâine cu ulei şi sare
• Uneori îşi tunde singură părul, lucru pe care l-a învăţat când era mică de la mama sa, care lucra într-o frizerie
• În 2013, la 39 de ani şi după câteva luni de la naşterea celui de-al doilea copil, Penélope Cruz a fost desemnată de revista „Fitness“ drept celebritatea cu cel mai sexy corp din lume, întrecându-le pe Jennifer Lawrence şi pe Sandra Bullock