Main menu

header

21 07 1de Gabriela Niculescu

O explozie prelungită de artificii multicolore ar putea s-o descrie perfect pe Silvia Lăuneanu. Artista are o fire ultrapozitivă, emană o energie şi o bunătate molipsitoare şi este foarte... conştiincioasă! Acum, de exemplu, se află „în cantonament” cu vioara, studiază zilnic ore bune, pentru că în luna iulie va avea două spectacole în Las Vegas. Despre numeroasele sale activităţi sportive, ritualurile naturiste de întreţinere şi acceptarea propunerii de a fi instructor de Kombat Fit la o sală din Bucureşti, aflaţi chiar de la ea.

 

„Sunt o pofticioasă, mănânc toate trăsnăile”

- Ai noroc de gene bune sau ai un stil de viaţă sănătos, de nu arăţi niciodată că anii trec şi peste tine?

- Este, clar, şi influenţa genelor, dar la stil de viaţă s-ar putea să te dezamăgesc. E adevărat că fac foarte mult sport, dar îmi place să mănânc toate trăsnăile, pentru că sunt o pofticioasă. Îmi plac dulciurile la nebunie, îmi plac mâncărurile bune, gătesc, deci mănânc! Am o problemă reală cu dulciurile, nu mănânc doar o prăjiturică şi gata, ci toată cutia, apoi îmi zic: „Mă satur azi şi mâine nu-mi mai trebuie!” Ei bine, a doua zi plâng iar după dulciuri. (Râde!) La capitolul alimentaţie nu m-aş da exemplu pentru cei care vor să ducă o viaţă sănătoasă, deoarece mie îmi plac ciorbiţele, tocăniţele şi dulciurile, sunt carnivoră. Mai mănânc şi legume, cu fructele nu mă omor, dar le bag în blender, le fac suc şi-l beau.

21 07 2- Însă mişcarea îţi place.

- Da, pentru că sunt o fire dinamică şi energică. De mică am făcut sport, am învăţat să înot, să merg cu rolele, chiar am câştigat un concurs de ciclism la 7 ani. Iar la mine mers pe bicicletă nu înseamnă zece minute pe zi, ci străbat tot Bucureştiul. Din primăvară şi până toamna târziu, bicicleta este mijlocul meu de transport preferat.

- Am văzut poze cu tine pe bicicletă la munte...

- Îmi place foarte mult să fac trasee montane cu bicicleta, 40-50 de kilometri pe zi, nu e mult, dar nu-i nici puţin, să mergi constant cinci ore pe teren accidentat, ceea ce solicită foarte mult musculatura.

„Am practicat cinci ani Jujitsu, pe furiş”

- Ce sporturi ai mai practicat?

- Mai fac şi Tae Bo, care este minunat, antrenează toţi muşchii, iar după o oră de antrenament ies leşinată. Bine, depinde şi de tipul de antrenament, dar cel pe care-l fac eu cu Nicolae Sandu este senzaţional.

Am practicat cinci ani Jujitsu în copilărie, pe furiş, pentru că, fiind violonistă, ai mei nu au vrut să mă lase să fac sporturi care implică mâinile prea tare. Dar s-a potrivit foarte bine cu structura mea echilibrată şi ordonată şi, în plus, am o structură fizică bună, sunt foarte elastică, dau bine cu piciorul, deci, dacă ai nevoie de bodyguard, să mă chemi! (Râde!)

21 07 3- Ştiu că ai acceptat provocarea de a fi antrenoare la o sală de fitness din Capitală. Ce program susţii acolo şi de câte ori pe săptămână?

- Da, mai nou sunt instructor de Kombat Fit, care este un frate mai mare al Tae Bo-ului. Prietena mea, care este şi dansatoarea mea, are această sală şi, când m-a văzut, mi-a propus să predau la sala sa. Am încercat, a ieşit bine, iar acum predau de două ori pe săptămână.

„O femeie care are încredere în sine emană aceasta în jur”

- Câte ore de sport faci pe săptămână?

- În afara orelor de predare, care sunt un fel de încălzire pentru mine, fac trei ore de sport, merg de trei ori pe săptămână la sală. O oră de efort intensiv ajunge, şi trei şedinţe pe săptămână te ajută să fii întreţinut. Tae Bo-ul acesta este o combinaţie de aerobic cu arte marţiale, lucrezi tot corpul: picioare, fese, abdomen, braţe, spate, chiar şi psihic. S-a întâmplat să ajung foarte obosită la Tae Bo şi să mă gândesc că n-am să pot mişca nimic. Ei bine, nu doar că m-am mişcat foarte bine, dar atunci când am ieşit din sală aveam mult mai multă energie, datorită secreţiei endorfinelor. Mă simţeam ca Omul Păianjen, îmi venea să mă caţăr pe clădiri.

- Dă-ne un sfat pentru cititoarele care nu au timp sau nu-şi permit să meargă la saloane.

21 07 4- Încercaţi să porniţi de la partea psihică, frumuseţea chiar poate veni din interior. O femeie care are încredere în sine emană această încredere în jur. Iar la capitolul întreţinere, folosiţi zaţul de cafea pentru gomaj, dacă aveţi copii şi duceţi lipsă de timp, aplicaţi o cremă anticelulitică şi o folie alimentară peste ea, iar aceasta va lucra în timp ce vă veţi face treburile. Când va ajunge soţul, veţi fi mai frumoase. E important să fiţi gospodină, dar şi să ştiţi să vă bucuraţi de latura feminină.

 

„Îmi fac măşti şi gomaj cu produse naturale“

- Ce produse foloseşti pentru îngrijirea personală?

- Eu nu merg la saloane de înfrumuseţare, şi nu pentru că sunt zgârcită, ci pentru că eu consider că îmi pot face şi singură aceleaşi lucruri ca la salon. Folosesc multe uleiuri. Seara îl aplic pe cel de argan pe ten, în locul cremei de faţă. Îmi fac gomaj corporal cu zaţ de cafea şi cu ulei de măsline, gomaj cu mălai şi ulei de măsline, deci observi că mi-am mutat bucătăria în baie. Îmi prepar măşti faciale cu miere şi argilă, cu miere şi scorţişoară, cu gălbenuş şi ulei de măsline. Când mănânc roşie sau castravete, îmi pun şi pe faţă. Deci totul este pe bază naturală. Laptele este iar senzaţional. Mi-am făcut cândva demachiant din ulei de măsline, miere, ulei de avocado şi lapte. Îl foloseam seara şi era minunat. Fac chiar şi împachetări acasă, cu ulei, zaţ de cafea şi o cremă ieftină anticelulitică, apoi mă înfăşor cu folie alimentară şi studiez timp de două ore. Deci fac două lucruri într-unul, studiez şi mă şi întreţin. Crema de zi şi fardurile sunt din comerţ, dar întreţinerea mea de seară este numai cu produse naturale şi mă simt foarte bine şi mi se pare că pielea arată foarte frumos după astfel de tratamente.

- Cum îţi îngrijeşti superba podoabă capilară?

- Părul meu nu se toceşte, creşte foarte repede şi nu-mi cade niciodată, nici măcar în perioadele stresante, cu concursuri. Cred că este răzbunarea lui, pentru că până prin clasa a IX-a am fost tunsă băieţeşte şi adoram părul lung al colegelor mele. Nici nu-i fac măşti prea des, folosesc cam o dată pe lună o mască din ulei de ricin, vitamina A uleioasă şi Petroleum, care se găseşte la Plafar. Iar vârfurile le tai cam o dată la trei luni.