Main menu

header

467 03 1de Daniela Anton

Recent intrată şi pe piaţa din România, cafeaua verde este cafea în stare pură, neprăjită şi neprocesată. Acest tip de cafea este mult mai proaspăt şi se menţine astfel pentru o perioadă mai lungă. Cafeaua verde conţine cantităţi importante de antioxidanţi, care luptă împotriva radicalilor liberi şi previn cancerul. De asemenea, reglează metabolismul, ajută la eliminarea kilogramelor nedorite şi acţionează ca un tonic pentru activitatea cerebrală.

Aroma este mult mai intensă

Cafeaua verde poate fi prăjită şi acasă, în cuptor. Procesul de prăjire nu trebuie să dureze mai mult de 10-15 minute. Aroma cafelei verzi este mult mai intensă, iar în momentul prăjirii îşi păstrează proprietăţile terapeutice.

În timpul procesării cafelei verzi nu se folosesc chimicale. Cafeaua se obţine din boabe verzi, neprăjite şi are un gust diferit de cel clasic. Boabele de cafea verde sunt spălate de mai multe ori şi apoi sunt uscate. Datorită procesului de prelucrare, în care nu sunt implicate pesticide, fertilizatori chimici sau alte substanţe artificiale, boabele de cafea verde nu conţin toxine sau impurităţi.

Reglează metabolismul

Conform unor cercetări recente s-a demonstrat că boabele de cafea verde sunt o nouă soluţie pentru a scăpa de kilogramele nedorite. Boabele, care sunt vândute ca supliment alimentar în SUA, au efecte benefice pentru cei care îşi doresc să slăbească, după cum declară chimistul Joe Vinson, de la Universitatea Scranton din Pennsylvania. Explicaţia ar fi următoarea: cafeaua verde reglează metabolismul, astfel contribuie simţitor la arderea grăsimilor şi, în timp, la eliminarea kilogramelor în plus. De asemenea, aceasta inhibă aportul de glucoză în intestine şi reduce absorbţia zahărului în organism. Indiferent de dieta pe care o urmaţi sau de orele pe care le petreceţi în sala de sport, cafeaua verde este, se pare, un aliat incontestabil în menţinerea unei sănătăţi de fier.

La experimentul doctorului Vinson au participat 16 obezi tineri, în jur de 20 de ani. Aceştia au luat 1,050 mg de extract de cafea verde pe zi şi, timp de 22 de săptămâni, au respectat o dietă sănătoasă şi au făcut sport regulat. La finalul experimentului, fiecare a slăbit aproximativ opt kilograme. Deşi doctorul nu ştie cum anume funcţionează acest extract, se pare că acidul clorogenic descoperit în boabele de cafea verde poate avea un rol extrem de important.

Cafeaua verde conţine şi un puternic agent de ardere a grăsimilor: svetol.

Mai mult, pentru cei care nu suportă efectele excitante ale cafelei asupra sistemului nervos, producătorii au veşti bune. Această cafea este decofeinizată, pentru ca utilizarea ei să nu aibă alte efecte asupra organismului sau contraindicaţii.

Cei care suferă de balonare se pot bucura şi ei, pentru că unul dintre efectele benefice ale acestei cafele este un abdomen plat în scurt timp. Pentru rezultate bune, este recomandat să se bea două căni cu cafea verde pe zi.

Reduce colesterolul

Un alt beneficiu în urma consumului de cafea verde este că reduce colesterolul şi aproape că elimină orice şansă de a dezvolta boli de inimă. Poate că nu ştiaţi, dar boabele de cafea verde sunt bogate în antioxidanţi (polifenoli) care previn bolile cardiovasculare, cancerul, chiar şi osteoporoza. De asemenea, aceşti antioxidanţi vă protejează şi împotriva efectelor neplăcute ale îmbătrânirii. De fapt, ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi care influenţează îmbătrânirea celulară.

• O dietă fără prea multe grăsimi şi un program regulat de exerciţii fizice par să fie reţeta pentru o scădere în greutate sănătoasă