Main menu

header

469 03 1de Gabriela Niculescu

Vă surprindeţi întrebându-vă retoric „Când a trecut timpul?”, deşi sunteţi conştienţi că vă desfăşuraţi viaţa pe repede-înainte. Vă propuneţi strategic planul unei noi săptămâni, dar la mijlocul ei vă daţi seama că nu e nici pe departe cum v-aţi imaginat să fie. Imediat apare întrebarea cum reuşiţi să vă împărţiţi între casă şi serviciu, cum reuşiţi să vă menţineţi sănătatea în cursa cu timpul? Vă propunem să descoperiţi un nou concept de fitness, în cadrul căruia 20 de minute de antrenament înseamnă aproximativ cinci ore de fitness clasic. Despre acesta ne-a vorbit Victor Păpuşă, antrenor Joy Speed Fitness din Capitală.

„Are la bază electrostimularea musculară”

- În ce constă speed fitness-ul (n.r. - fitness-ul rapid)?

- Studioul Joy Speed Fitness aduce în România un nou concept de slăbit şi tonifiere - speed fitness în doar 20 de minute, având la bază electrostimularea musculară. În caz că vă întrebaţi cum funcţionează, noua generaţie de aparate denumite EMS vă lucrează, sub intensitatea mică a curentului alternativ pe care îl emit, şase grupe de muşchi: spate, piept, braţe, abdomen, picioare, fese.

- De ce este nevoie pentru această electrostimulare musculară?

469 03 2- Piesa principală a antrenamentului o reprezintă costumul cu electrozi sub forma unei veste care conţine electrozi pentru partea inferioară şi superioară a spatelui, abdomen şi piept. Centura montată pe talie stimulează musculatura fesieră, în timp ce electrozii fixaţi pe braţe şi picioare activează musculatura extremităţilor. Disponibilă în mărimi diferite, vesta va fi tot timpul potrivită. Pe lângă asta, trebuie să ştiţi că studioul nostru vă pune la dispoziţie vestiare şi cabine de duş modern utilate, aparatură de ultimă generaţie, precum şi instructori de fitness cu o pregătire solidă în domeniu. Antrenamentul se desfăşoară sub atenta supraveghere a antrenorului personal, iar o şedinţă durează 20 de minute. Cercetătorii în domeniu afirmă că cele 20 de minute de speed fitness echivalează cu cinci ore de fitness clasic încontinuu.

„Se pot consuma între 700 şi 1.000 kcal”

- Ce beneficii are acest tip de antrenament?

- Antrenamentul speed fitness a fost special creat pentru înlăturarea ţesutului adipos, pentru a beneficia de tonifiere musculară, pentru a dezvolta rezistenţă, forţă şi viteză de reacţie, şi toate acestea într-un timp foarte scurt. Este vorba despre o nouă provocare în domeniile sport, recuperare şi wellness. Tehnica de electrostimulare musculară este utilizată de peste jumătate de secol în domeniul medical, cum ar fi în terapiile de fiziokinetoterapie, însă, în materie de frumuseţe şi sănătate, aceasta funcţionează ca terapie suplimentară. Sportivii de performanţă apelează adesea la aparatele de EMS (n.r. - electrostimulare musculară) pentru atingerea performanţelor în domeniu. Este general ştiut faptul că sistemul muscular se află sub influenţa directă a sistemului nervos, acesta din urmă trimiţând semnale sub formă de stimuli către muşchi. Similar acţionează şi aparatele de electrostimulare, astfel că acestea trimit impulsuri noninvazive din exterior spre muşchi, care se contractă, urmate de impulsuri vibrante pentru relaxarea acestora. În plus, realizarea antrenamentelor în grupe de maximum două persoane creşte nivelul de confort, pentru că se evită astfel aglomeraţia şi timpul de aşteptare la aparate din sălile clasice de fitness.

- Câte calorii se pot pierde în timpul unui antrenament?

- Antrenamentul speed fitness este unul solicitant şi vizează exerciţii de tip cardio la care se pot pierde consuma 700 şi 1.000 kcal, exerciţii de dezvoltare a masei musculare, dar şi probleme precum celulita sau articulaţiile dureroase.

„Recomand înainte de antrenament să se ia gustarea care să furnizeze proteine”

- O alimentaţie corespunzătoare ajută la obţinerea şi menţinerea unor rezultate satisfăcătoare?

- În lungul drum spre obţinerea unei imagini de sine mulţumitoare, trebuie acordată o atenţie specială şi dietei zilnice. Astfel, o dietă echilibrată în enzime, minerale, fibre şi vitamine furnizează toate elementele nutritive de care corpul are nevoie pentru a ţine pasul cu schimbările de la nivelul organismului. Hidratarea este foarte importantă pentru menţinerea sănătăţii muşchilor, dar şi a ţesutului cutanat. Eu recomand înainte cu 30 de minute de antrenament să se ia gustarea care să furnizeze proteine, cum ar fi somon, boabe de soia sau carne de curcan. Alimentele bogate în proteine ajută, printre altele, şi la dezvoltarea masei musculare.

- Care sunt preţurile acestor antrenamente?

- Oferta abonamentelor lunare este variată, acestea pot fi realizate în şedinţe de patru (360 de lei), opt (640 de lei) şi 12 (840 de lei) persoane. Pentru cei care vor să încerce o şedinţă demonstrativă, costul este de doar 30 de lei.

„După prima şedinţă se pierd în medie 1-2 cm“

- Cui i se adresează acest tip de antrenament?

- Speed fitness este benefic tuturor persoanelor cu vârstă mai mare de 16 ani, persoanelor care doresc o remodelare corporală, o imagine mai bună de sine, a celor care doresc un program de tonifiere suplimentar, dar şi sportivilor care au suferit accidentări şi doresc o recuperare rapidă. Inovaţia în ceea ce priveşte speed fitness constă în tensionarea şi dezvoltarea muşchilor cu ajutorul curentului alternativ de intensitate mică, implicând 90% din sistemul muscular, antrenarea atât a muşchilor vizibili, cât şi a celor scheletici, dar şi reeducarea fibrelor musculare pentru a preveni atrofierea acestora. Clienţii studioului sunt încântaţi de acest nou concept de fitness. Chiar recent am auzit câteva păreri pe care vi le pot împărtăşi: „E ceva inedit. Nu vă gândiţi că staţi pe spate şi aparatul lucrează singur. Trebuie să depuneţi efort şi să fiţi extrem de activi. După prima şedinţă am avut febră musculară, pentru că aparatul lucrează toate grupele de muşchi”. Şedinţele de speed fitness sunt indicate inclusiv după naştere. Eu recomand şedinţe de electrostimulare musculară, acest lucru fiind benefic pentru recăpătarea tonusului musculaturii, dar mai ales a redobândirii dimensiunilor dorite. În cazul persoanelor cu un surplus de greutate, rezultatele sunt vizibile după prima şedinţă, pierzându-se în medie 1-2 cm.