Main menu

header

470 03 1de Cătălina Tăgârţă

Fie că aţi slăbit de curând şi vreţi să vă tonifiaţi pielea, fie că aveţi greutatea ideală, dar nu sunteţi foarte împăcată cu felul în care arătaţi, e bine să ştiţi că, de curând, a fost adus în România aparatul care vă ajută să slăbiţi în centimetri, nu în kilograme. Liliana Vasile, tehnician masor şi terapeut specializat pentru Bella Contour Maxx în Clinica Slimart, din cadrul Centrului Medical Cotroceni, ne-a dezvăluit mai multe pe această temă.

„Tratamentul include şi 20 de minute de mers pe bandă”

- Vorbiţi-ne, vă rog, despre cum putem slăbi în centimetri, nu în kilograme!

- De la jumătatea lunii februarie am adus în România (din Israel) un aparat de remodelare corporală care ne ajută să slăbim localizat, în centimetri. Acesta se numeşte Bella Contour Maxx şi am avut deja cliente care, după patru şedinţe, au dat jos între trei şi cinci centimetri şi jumătate în jurul taliei, pentru că au fost atente şi la alimentaţie, şi la sport.

- De câte kilograme e vorba în acest caz?

- Pacienta a pierdut un kilogram şi 400 de grame în numai două săptămâni, un rezultat foarte bun, având în vedere că slăbitul îţi dă aripi...

- Cât durează o şedinţă şi de câte este nevoie pentru a slăbi?

- O şedinţă durează aproximativ 50 de minute (ultrasunetele şi electrozii vor funcţiona simultan timp de 40 de minute, pentru a avea efecte maxime, şi 7 minute de terapie cu vacuum, pentru a îmbunătăţi circulaţia sangvină şi limfatică în zona tratată. Nu există contraindicaţii referitor la număr. Pot fi făcute până când simţiţi că efectul este maxim, deci până când obţineţi ceea ce vă doriţi. Specialiştii noştri recomandă un set de zece şedinţe. Acestea pot fi efectuate cu o frecvenţă de două ori pe săptămână, trebuie să existe neapărat o pauză de două zile între ele, pentru că în 50 de minute de tratament se eliberează o cantitate mare de trigliceride care trebuie consumate, iar timp de 48 de ore de la acesta trebuie să avem o viaţă mai activă. Tratamentul include şi 20 de minute de mers pe bandă, tocmai pentru a arde tot mai multe grăsimi acumulate în timpul acestuia.

Interzis persoanelor cu sterilet şi implanturi

- Care sunt indicaţiile ce merg în paralel cu acest aparat? Le daţi şi sfaturi alimentare oamenilor?

- Clinica noastră garantează că în decurs de zece şedinţe orice persoană poate pierde cel puţin patru centimetri în circumferinţă dacă va face ceea ce i se spune. Adică să vină la şedinţe regulat, iar după acestea să efectueze 20 de minute de mers/alergat pe bandă, în funcţie de condiţia fizică.

- În ce constă şedinţa propriu-zisă? Cititorii sunt curioşi dacă doare sau nu...

- Bella Contour Maxx oferă un tratament nedureros, relaxant, dar totodată eficient. Primul pas este întocmirea unei fişe a clientului. Trebuie să cunoaştem istoricul medical, pentru a vedea dacă se pretează sau nu la tratament. Plus că sunt şi contraindicaţii la anumite boli. De exemplu, tratamentul nu este indicat dacă există sterilet sau implant în zona pe care vrem să o remodelăm. După întocmirea fişei se trec toate datele în calculatorul pe care aparatul îl are încorporat, fără aceste date introduse aparatul nu ne lasă să trecem la treabă. Dar, pe de altă parte, e bine că din sistem nu se mai poate şterge nimic, lucru care îi dă pacientului siguranţa că nimic nu se modifică. Se vor face măsurători, poze şi cântărirea pacientului înainte de a urca pe masă, pentru că trebuie să ştim cu cât a venit şi cum pleacă după zece şedinţe, cum se remodelează în timpul tratamentului, ca să ştim pe ce zonă să insistăm mai tare.

„Ultrasunetele, bune şi pentru spate”

- Femeile însărcinate pot face acest tratament?

- Nu. Nu e voie nici în timpul gravidităţii, nici în caz de tumori, boli de piele sau hemofilie.

- Să revenim la descrierea şedinţei, vă rog! Ce urmează după măsurători?

- O rugăm pe pacientă să se aşeze pe pat, cu faţa în sus. Se amplasează pe corp cei patru electrozi conectaţi la aparat şi se începe efectuarea masajului. Tratamentul va dura 40 de minute, timp în care electrozii şi ultrasunetele vor lucra încontinuu. Avem şi o telecomandă cu care mărim sau micşorăm intensitatea electrozilor, pentru că gradul de suportabilitate este diferit de la o persoană la alta.

- Seamănă puţin cu şedinţele de fizioterapie...

- Da. Noi nu tratăm boli, facem remodelare, dar ultrasunetele chiar sunt bune pentru spate, pentru lovituri, fracturi...

- Dar principiul e acelaşi ca la fizioterapie ori alte aparate?

- Diferenţa constă în ultrasunetele transmise, care pătrund foarte bine în celula de grăsime, o ajută să intre în rezonanţă, extrag foarte bine trigliceridele, care fie sunt preluate de sistemul limfatic şi eliminate, fie sunt trimise în ficat şi sintetizate.

„Reduce celulita, vergeturile”

- Care este diferenţa între acest aparat şi altele? Cu ce e el mai presus?

- Deoarece foloseşte simultan mai multe tehnologii: ultrasunete, electroterapie şi vacuum. Sunt destule aparate care lucrează doar cu câte unul dintre aceste principii, dar, combinate, el ne ajută să eliminăm cât mai multe grăsimi. Ultrasunetele lucrează şi la suprafaţa pielii, nu doar în interior, ne ajută să o facem cât mai netedă, mai fermă, pentru a reduce celulita, „ridurile” lăsate de sarcină, vergeturile. La sfârşitul celor 40 de minute se foloseşte şi vacuumul, care reduce celulita şi lasă pielea mult mai netedă. De fiecare dată când pacienţii vin la Bella Contur încep să bea multă apă şi merg mai des la toaletă, pentru că organismul intră într-un proces de detoxifiere. Mai ales că e singurul aparat cu sistem de măsurare înainte şi după tratament, unde omul poate vedea clar rezultatul.

- Dar care este senzaţia resimţită în timpul tratamentului?

- E un tratament foarte plăcut, total nedureros. Multe persoane au zis că seamănă cu masajul cu pietre calde, pentru că ultrasunetele, când sunt activate, produc şi căldură locală. Tocmai din acest motiv se rezolvă şi problema constipaţiei, căci se produce accelerarea digestiei.

„În prima şedinţă se lucrează abdomenul“

- Vin mai multe persoane pentru slăbit sau pentru remodelare?

- Multe persoane vor să-şi remodeleze corpul, nu neapărat să slăbească în kilograme. Dar sunt şi persoane care te întreabă de la început: cât voi slăbi? Ei bine, totul depinde şi de felul în care suntem construiţi, cum mâncăm, chiar şi cât de agitaţi sau de supăraţi suntem. Însă după prima şedinţă putem spune cu siguranţă dacă se va atinge sau nu pierderea unui anumit număr de centimetri. Ideea e că, indiferent că vom lucra coapsele, fesele sau braţele, în prima şedinţă se lucrează întotdeauna abdomenul, pentru că acolo se vede cel mai clar gradul de remodelare al pacienţilor, fiindcă zona e mai întinsă şi poţi aproxima. Iar după această primă şedinţă, al cărei preţ este oricum redus la jumătate, îi spunem pacientului dacă poate continua sau nu, pentru că e şi pierderea sa de bani, şi a noastă de timp.

- Care e cea mai mare realizare?

- Cel mai mult s-au pierdut cinci centimetri într-o singură şedinţă, dar era o doamnă al cărei strat de grăsime abdominală era destul de mare.