Main menu

header

471 03 2de Cătălina Tăgârță

Indiferent cât de performant ar fi un aparat de remodelare corporală sau cât de renumită ar fi o dietă pentru care vă hotărâți să optați, e bine să știți că pentru a obține rezultate maxime e important să acționați pe mai multe planuri. Potrivit Lilianei Vasile (medalion), tehnician masor și specialist Bella Contur Maxx în cadrul Centrului Medical Cotroceni, alimentația și sportul au un rol extrem de important în viața fiecăruia dintre noi.

„Organismul își pierde vitaminele și mineralele la fiecare patru ore”

- Știu că pacienții care trec pragul cabinetului dumneavoastră nu „scapă” fără a primi și câteva recomandări cu privire la un stil de viață sănătos. Ne puteți împărtăși și nouă câteva dintre acestea, vă rog?

- În timpul ședințelor eu vorbesc foarte mult, fiindcă mă pasionează meseria asta, și astfel le împărtășesc pacienților mei informațiile pe care le-am acumulat de-a lungul timpului sau impresii din experiențele altor persoane, le pot spune ce a funcționat și ce nu.

- Haideți să le luăm pe rând, referitor la alimentație ce sfaturi le dați!

- E foarte important să facem câteva lucruri elementare, primul fiind respectarea celor trei mese principale. Organismul nostru își pierde din vitamine o dată la patru ore, și atunci e greșit spus că, dacă mănânc sau beau un mare shake dimineața, îmi iau o doză de minerale și vitamine pentru întreaga zi, fiindcă ele se pierd din corp la acest interval de timp. De aceea, noi trebuie să reînnoim aportul de vitamine și minerale, iar acest lucru e cu atât mai important pentru femeile care sunt în perioada menstruației. Pe lângă cele trei mese pe zi, e important să încercăm să nu mai mâncăm după ora 19:00, fiindcă cei mai mulți dintre noi stau destul de prost la capitolul mișcare, ca să nu mai vorbim despre timpul petrecut la birou, care e din ce în ce mai mare.

„Apa băută în timpul mesei diluează sucurile gastrice”

- Despre apă ce ne puteți spune?

- Apă trebuie să bem circa doi litri pe zi, căci împreună cu mișcarea ajută la detoxifierea organismului. Apa nu trebuie băută în timpul mesei sau imediat după aceasta. Lăsați să treacă cel puțin jumătate de oră de la ultima masă ori gustare, pentru că în momentul în care începem să mâncăm sucurile gastrice încep și ele să se elimine, iar dacă noi bem apă în acest timp le diluăm și nu-și mai fac treaba bine. Cât despre fructe, acestea trebuie consumate și ele tot între mese, spre exemplu pot fi luate sub formă de gustări. Dar atenție! Ideal e să fie combinate cu nuci sau alune neprăjite și nesărate. Deci luăm o gură de măr, una cu nuci sau migdale.

- De ce să facem asta? Care este ideea?

- Ele absorb fructoza care se elimină în momentul în care mănânci mărul și te ajută să nu te mai balonezi. Ați văzut că, după ce consumăm fructe, de multe ori ne simțim balonați... Și acesta e un alt motiv pentru care trebuie consumate cu două-trei ore înainte sau după masă. Am aflat asta de la un workshop de nutriție, la care a participat și un specialist grec. Mai mult, pentru a întări această idee, el a făcut și o demonstrație. A adus platouri cu fructe, nuci, migdale... Iar senzația de după gustare este extraordinară: adică te și saturi și nu mai există nici senzația aceea de plin până în gât, dar tot ai mai mânca. Plus că abdomenul e și el foarte întins, nu simți balonare. Eu sunt genul de persoană care nu dă sfaturi până nu experimentează mai întâi. Deci chestia asta e testată.

„Exemplul personal e foarte important pentru cei din jur”

- Câte dintre aceste sfaturi le experimentați personal?

- Foarte multe. Cel puțin lichide beau întruna și fac și mișcare. Chiar și în timp ce fac ședințele pacientelor am ceaiul de soc și lămâie lângă mine. Merg des și la baie, aproape după fiecare masaj pe care îl fac, dar asta nu-i un lucru rău. Deci nu beau apă între mese și nici după - consider că exemplul personal e foarte important pentru cei din jur -, pâine nu mai mănânc de multă vreme, nici prăjeli. Dulciuri, în schimb, consum, dar nu-i problemă, că fac efort.

- Ați încercat și aparatul de remodelare Bella Contur Maxx?

- Da. Sunt de părere că în momentul în care recomanzi ceva trebuie să știi foarte bine despre ce vorbești, să simți pe pielea ta. În timpul ședinței de remodelare corporală se percep două lucruri diferite în același timp: căldură și mișcare (masaj). E ciudat să te focusezi pe una dintre senzații. Eu la un moment dat nu mai simțeam burtica, parcă era anesteziată. Mie nu-mi place durerea, nu suport maltratarea corpului meu, iar acest aparat mi se pare ideal.

„Bărbații slăbesc mai ușor decât femeile”

- Din experiența dumneavoastră, slăbesc mai ușor bărbații sau femeile?

- Mie mi s-a părut că slăbesc mai ușor bărbații, pentru că ei nu au atât de multă apă în corp. În schimb, femeile sunt mai determinate să aibă rezultate.

Pe lângă cele trei mese pe zi, e important să încercăm să nu mai mâncăm după ora 19:00