Main menu

header

474 3 2de Cătălina Tăgârță

Dr. Oz (foto) a promovat întotdeauna hrana sănătoasă, astfel încât dieta să devină un stil de viață. Și cine i-a urmat sfaturile nu a avut decât de câștigat, căci alimentația și sportul pot ajuta la pierderea kilogramelor în plus și la conturarea siluetei. Iar dacă nu ați reușit încă să arătați cum vă doriți, specialistul recomandă o dietă rapidă de scădere în greutate, cu rezultate uimitoare.

Masa nu trebuie luată neapărat la ore fixe

Regimul alimentar propus de celebrul Dr. Oz durează două săptămâni și se bazează pe eliminarea din dieta zilnică a acelor alimente ce conțin carbohidrați nocivi. Mai exact, trebuie să se renunțe la tot ce conține făină de grâu (pâine, biscuiți, covrigei, foitaj, prăjituri etc.), dar și la cafea și cacao; la lactate (aveți voie doar iaurt grecesc) și tot ce conține zahăr. Pentru asta, e nevoie să citiți eticheta produselor.

Specialistul nu vă obligă să luați masa neapărat la ore fixe, pentru a nu face din această dietă un motiv de stres. Singura regulă e să nu se consume niciun fel de hrană solidă în intervalul orar 20:00-8:00. În schimb, puteți bea câtă apă vreți.

Apă caldă cu lămâie, pe stomacul gol

474 3 3Iată ce trebuie să conțină dieta, zilnic, timp de două săptămâni. Dr. Oz recomandă să începeți dimineața cu un pahar cu apă caldă în care ați stors o jumătate de lămâie. Apoi trebuie să beți un shake (suc proaspăt) obținut din: două linguri cu semințe de in măcinate, două linguri cu pudră de proteine din orez, 60 g fructe de pădure congelate (jumătate de cană), o jumătate de banană și o cană cu lapte de migdale. În restul zilei puteți consuma: ceai verde; orez brun fiert - dar nu mai mult de jumătate de cană pe zi; grăsimi bune (avocado, ulei extravirgin de măsline sau alt ulei extravirgin); cel mult o cană cu iaurt grecesc pe zi; legume cu indice glicemic mic (varză, broccoli, vinete, castraveți, linte, anghinare, muguri de bambus, fasole, andive, roșii, dovlecei, ridichi, zucchini, salată verde, spanac crud, rucola, ardei gras și capia, ciuperci, ceapă); proteine - o porție de carne de 150 g/zi (carne de pui, curcan sau pește). Gustările pot consta în: murături, humus, două mâini cu fructe oleaginoase diferite (nuci, alune, miezuri de semințe), toate crude.

Întrucât prezintă o ușoară carență de vitamine și minerale, regimul trebuie completat cu suplimente alimentare!