Main menu

header

476 3 1de Raluca Grințescu

Orice persoană în parte are o formă a corpului unică - formă de pară, măr sau clepsidră - şi, indiferent de modalităţile de remodelare pe care le-ar urma, corpul nu se modifică în proporţie de 100%. Experţii spun că este recomandat ca oamenii să aleagă diete şi exerciţii fizice în funcţie de forma corpului pe care o au.

Formă de măr Întăriți abdomenul

Dacă aveţi cea mai mare parte a greutăţii în exces concentrată în jurul taliei, şolduri mai înguste şi sâni mai mari, atunci se poate spune că aveţi un corp în formă de măr. Unii cercetători cred că persoanele care au o astfel de formă a corpului au un risc crescut de a dezvolta boli de inimă, diabet şi de a înregistra o moarte timpurie. Cu cât circumferinţa taliei este mai mare, cu atât creşte riscul unei persoane de a dezvolta atac de cord. Totuşi, fiind supraponderali, indiferent în ce parte a corpului este localizată mai multă grăsime, presiunea exercitată de aceasta asupra inimii creşte.

Nu există activităţi specifice care să reducă grăsimea numai dintr-o zonă mică a corpului. În schimb, puteţi să începeţi un program constant de exerciţii cardio pentru a ajuta la arderea de grăsimi totale şi pentru a tonifia musculatura. Cercetările au constatat că joggingul este cea mai eficientă metodă de a tonifia musculatura abdominală în timp ce se arde o cantitate mare de grăsime din toate părţile corpului. Dacă aveţi aprobarea medicului dumneavoastră, începeţi un astfel de program, în care puteţi include şi alte mişcări de tonifiere a muşchilor abdominali, precum clasicele abdomene.

Formă de pară Tonifiați coapsele

476 3 2Persoanele despre care se spune că au un corp în formă de pară au mai multă grăsime în jurul șoldurilor, coapselor, feselor şi au partea superioară a corpului mai mică (inclusiv sânii). Dacă doriţi să reduceţi din grăsimea din jurul șoldurilor, există numeroase tipuri de exerciţii fizice prin care puteţi face acest lucru. Bicicleta este un exerciţiu aerobic excelent pentru tonifierea părţii inferioare a corpului. Chiar dacă bicicleta ajută la eliminarea grăsimii de pe şolduri şi picioare, în timpul mersului pe bicicletă se vor solicita aproape toate grupele de muşchi, astfel că grăsimea se va reduce în toate zonele corpului. Pentru a consolida musculatura localizată în partea inferioară a corpului, puteţi include în programul dumneavoastră de antrenament şi genuflexiuni sau exerciţii la presă pentru picioare.

Formă de clepsidră Antrenaţi-vă toate grupele de muşchi ale corpului

Corpul în formă de clepsidră este considerat corpul care are aproximativ aceeaşi mărime şi în zona bustului, şi în zona șoldurilor, în timp ce talia este îngustă. Dacă aveţi un corp în formă de clepsidră şi aveţi o greutate prea mare, cel mai probabil că stratul de grăsime este la fel de mare în toate zonele corpului. Pentru a consolida un corp în formă de clepsidră, urmaţi un program de exerciţii care tonifiază întregul corp. Partea superioară a corpului poate fi tonifiată prin exerciţii cu greutăţi, presă şi la bancă. În aceeaşi grupă de exerciţii sunt incluse şi diverse sporturi, cum ar fi înot, canotaj sau schi. Pentru modelarea părţii inferioare a corpului şi pentru tonifierea musculaturii puteţi face ciclism, alergări şi exerciţii la presă.

Formă de flaut Remodelaţi talia

Aveţi un corp subţire - măsurile bustului, taliei şi șoldurilor sunt similare - prin urmare, comparaţia cu un flaut este raţională. Dacă sunteţi slabi, obiectivul principal ar trebui să fie mai întâi sculptarea taliei, pentru a adăuga unele curbe corpului dumneavoastră. Tonifiați-vă abdomenul cu genuflexiuni, abdomene şi aplecări cu atingerea degetelor de la picioare. Dacă sunteţi supraponderali şi aveţi un corp în formă de flaut, obiectivul dumneavoastră trebuie să fie clar şi simplu: reduceţi masa de grăsime în exces. Puteţi face acest lucru prin adoptarea unui plan sănătos de alimentaţie, împreună cu exerciţii fizice regulate.

Constituţie atletică Lucraţi la formele corpului

Dacă aveţi umeri largi şi şolduri înguste - imaginea unui triunghi inversat - atunci aveţi un corp de atlet. Cu toate acestea, aveţi mai multă masă musculară decât grăsime şi mai puţine forme rotunde decât persoanele cu un corp în formă de pară. Este posibil să nu fie nevoie să vă tonifiați musculatura părţii superioare a trunchiului. În acest caz, vă puteţi concentra asupra exerciţiilor care să se adreseze feselor şi coapselor, pentru a crea o formă mai echilibrată a corpului. Activitatea aerobică ce vizează acele zone pe care doriţi să le remodelaţi va funcţiona perfect. Specialiştii susţin că ciclismul este cel mai bun sport pentru întărirea fesierilor, muşchilor coapselor şi gambelor. În plus, puteţi face exerciţii de forţă, genuflexiuni, ridicări, care să implice gambe şi presă.

Pont. Tonifiați-vă abdomenul cu genuflexiuni, abdomene şi aplecări cu atingerea degetelor de la picioare.

Supraponderali, slăbiţi şi întremaţi musculatura!

Aveţi un indice de masă corporală mai mare decât ar trebui şi asta vă deranjează? Pe lângă faptul că aspectul nu vă este pe plac, supraponderabilitatea este un factor de risc pentru numeroase afecţiuni medicale serioase. Ce puteţi face? Trebuie să slăbiţi peste tot! Pentru acest lucru, în afara adoptării unei diete menite să vă ajute în acest sens, trebuie să puneţi la punct un plan inteligent de antrenamente fizice. În primul rând, puteţi începe cu alergări uşoare, iar mai apoi puteţi intensifica programul de mişcare cu exerciţii de fitness. Exerciţiile cu greutăţi ar trebui să fie ultimul pas din planul dumneavoastră de antrenamente. Cel mai important este să faceţi exerciţii în mod regulat şi să nu renunţaţi.

Bicicleta este un exerciţiu aerobic excelent pentru tonifierea părţii inferioare a corpului