Main menu

header

479 3 2de Gabriela Niculescu

Pe lângă intervenţiile efectuate în cabinetele specializate şi cremele costisitoare, alimentaţia poate fi de un real folos în recăpătarea frumuseţii pielii. Aflați de la Dr. Oz (medalion) cele mai eficiente alimente care vă păstrează pielea fermă și elastică în urma curelor de slăbire, dar și care întârzie apariția ridurilor.

Sucul de noni stimulează producția de colagen

Sucul de noni are proprietăţi antiinflamatorii care împiedică formarea tumorilor, dar şi a ridurilor ce apar la nivelul întregului corp, odată cu îmbătrânirea. De asemenea, fructele noni stimulează producţia de colagen, redând fermitatea pielii.

Migdalele crude vă asigură aportul de vitamine

479 3 3Migdalele crude sunt bogate în vitaminele E, A şi C, care combat acţiunea nocivă a radicalilor liberi. Consumați măcar de trei, patru ori pe săptămână câte un pumn mic cu migdale crude pentru a avea o piele sănătoasă și hidratată.

Somonul redă strălucirea

Somonul este o sursă importantă de acizi graşi Omega 3 care redau strălucirea pielii. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, regenerarea celulară este mai lentă, şi din această cauză apar acele zone de piele uscată sau iritată. De asemenea, pielea începe să producă mai puţin sebum, diminuând strălucirea naturală şi aspectul de ten proaspăt. Dr. Oz vă recomandă să mâncați măcar de două ori pe săptămână somon, preparat simplu, la grătar, cu diverse legume.

Tonul împiedică iritațiile cutanate

Tonul este un peşte bogat în acizi graşi Omega 3 care apără pielea de acţiunea nocivă a radiaţiilor solare, dar mai conţine şi niacină, o vitamină care împiedică iritaţiile cutanate.

Untul din seminţele de floarea-soarelui regenerează celulele

Seminţele de floarea-soarelui ajută la regenerarea celulelor şi combat radicalii liberi, redând un aspect proaspăt al pielii. Consumați-le crude, ca atare, sau amestecate în robotul de bucătărie pentru a obţine un unt din ele. Dr. Oz recomandă să înlocuiți uneori untul de arahide cu cel de seminţe de floarea-soarelui, deoarece este foarte bogat în vitaminele E, D, B1, B3, B5, B6, acid folic şi în minerale, precum magneziu, seleniu, mangan, fier, cupru, calciu, fosfor.

Antioxidanții regăsiți în alimentația sănătoasă protejează organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi, ajutând la menţinerea aspectului tânăr al pielii

Fructele şi legumele combat radicalii liberi

479 3 4Potrivit specialiştilor de la Universitatea din Nottingham, îmbătrânirea precoce poate fi prevenită cu ajutorul dietei bogate în fructe şi legume. Studiul, publicat în revista de sănătate „Evolution and Human Behaviour” („Evoluția și comportamentul uman”), arată că dieta poate stimula producţia naturală de colagen de la nivelul epidermei şi, astfel, poate păstra elasticitatea pielii și chiar reduce ridurile. Important este să alegeți corect alimentele.

O dietă care poate să încetinească foarte mult pierderea elasticității pielii trebuie să conţină mulţi antioxidanţi. Astfel, este recomandat să optați pentru o dietă bogată în fibre, care să cuprindă cât mai multe fructe şi legume proaspete. Opt, chiar zece porţii pe zi vă vor ajuta să vă păstrați prospeţimea pielii. Atât fructele, cât şi legumele sunt sărace în calorii şi ajută la detoxifiere şi la regenerarea celulară.