Main menu

header

480 3 3de Cătălina Tăgârță

În ultima perioadă, din ce în ce mai multe persoane sunt interesate de planul spiritual și de științele oculte. În aceste condiții, terapia cu îngeri ajută oamenii să se regăsească și să își redobândească atât echilibrul interior, cât și pe cel fizic. Potrivit Doreen Virtue, autoare a cărţii „Terapia cu îngeri”, îngerii sunt mesageri prin care rugăminţile ajung mai uşor la Creator, ei ajută la vindecarea fizică şi psihică. Și, mai mult decât atât, aceasta pune la dispoziție şi o dietă cu care mulți au reușit să slăbească.

Înainte de a mânca treuie iertate greșelile

Această dietă începe de duminica și trebuie urmată timp de 13 zile. Ea este legată de practicile spirituale ale fiecăruia și, deși este hipocalorică, are rolul atât de a detoxifia organismul, cât și de a restabili echilibrul interior, de a alunga depresiile și neîncrederea în propria persoană și de a aduce dragostea în viața fiecăruia. Indiferent de credințele spirituale ale fiecăruia, dieta impune ca înainte de fiecare masă, stând în fața farfuriei, persoana respectivă să aibă un ritual spiritual, să se gândească la lucruri frumoase, să își spună că iartă greșelile celorlalți, dar se iartă și pe sine; că este împăcată cu ceea ce are prin darul divin - viața însăși - și să accepte cumpătarea ca pe o alegere echilibrată.

Se consumă un pahar cu apă imediat la trezire

Meniul de duminică arată cam așa. La micul dejun se bea un pahar cu apă imediat la trezire. După circa un sfert de oră se poate bea o cană cu ceai îndulcit cu miere, o cafea neîndulcită sau se poate opta pentru un iaurt. Pe lângă asta, este permis un fruct sau brânză cu legume (de exemplu, cu ardei sau castraveți) ori un pumn cu fructe oleaginoase necoapte (alune, nuci, caju, semințe de floarea-soarelui sau de dovleac). La prânz, se poate opta fie pentru o ciorbă, fie pentru un grătar de pește cu legume crude. Gustările dintre mese sunt importante, astfel că, după prânz, puteți consuma un fruct sau câteva legume cu sare, dar fără pâine. Cina va consta într-o salată cu brânză în care ați pus minimum cinci legume. Însă, atenție! Variația alimentelor este importantă. Și încă ceva! În timpul dietei se recomandă pâinea de casă și apă în care puteți pune și câteva linguri cu lămâie.

Cafea doar dimineața, dar fără zahăr

480 3 2Meniul de luni începe, la fel ca în toate zilele, tot cu paharul cu apă băut imediat la trezire. Apoi urmează o cafea fără zahăr, o cană cu ceai îndulcit cu miere sau un iaurt. Dacă micul dejun e aproape ca în ziua precedentă, masa de prânz constă într-un grătar cu carne de pasăre și salată de crudități. Gustarea de după-amiază este alcătuită dintr-un iaurt (un borcan mic). La cină veți servi o porție de ciorbă/supă cu câteva felii de pâine făcută în casă.

Oleaginoasele necoapte trebuie însoțite de un fruct

Ziua de marți o începeți la fel ca pe cea de luni, doar că la micul dejun mai aveți voie să consumați un pumn cu seminţe oleaginoase necoapte însoțite de un fruct (de exemplu, un măr ras cu nuci și semințe). Apoi aveți voie să consumați o cană cu ceai îndulcit cu miere, dar, atenție, în această zi nu e voie să se bea cafea. La masa de prânz puteți servi tocăniță cu carne de pasăre sau de vită, cu pâine de casă sau cu mămăligă. Gustarea de după-amiază: fructe sau legume câte doriți. Masa de seară trebuie să arate cam așa: salată cu ou și brânză sau mămăliguță cu brânză, ou și smântână.

Miercuri, fără alimente „de dulce”

Miercuri dimineață aveți voie să beți, la fel, un pahar cu apă la trezire (puteți consuma chiar apă caldă cu lămâie); apoi legume proaspete (morcovi, ardei, castraveți) cu multă verdeață (precum pătrunjel, mărar) și cu miezuri necoapte de semințe. După aceea, se bea ceai îndulcit cu miere, după gust. La prânz puteți servi ciorbă/supă de legume cu pâine de casă, dar, atenție, în această zi nu se consumă alimente „de dulce”, deci fără carne, pește, ouă sau lactate. Gustarea de după-amiază constă într-un fruct, iar la cină serviţi o porție de supă/ciorbă de post sau orice alt preparat de post, la fel, cu pâine de casă sau mămăligă.

Meniul de sâmbătă, identic cu cel de marți

Meniul de joi arată cam așa: celebrul pahar cu apă la trezire, apoi fulgi de ovăz cu iaurt și miezuri necoapte de semințe, o cană cu cafea neîndulcită sau o cană cu ceai îndulcit cu miere, după gust. La prânz aveți voie să mâncați salată cu legume crude și carne de pește sau alimente marine (alge, fructe de mare). Gustarea de după-amiază: fructe sau legume proaspete, în ce cantitate doriți. Cina va fi pe bază de lactate și brânzeturi (iaurt, mămăligă cu ou, brânză și smântână sau salată de legume proaspete cu brânză).

Meniul de vineri este identic cu cel al zilei de miercuri, cel de sâmbătă este identic cu cel al zilei de marți, iar de duminică se reia dieta până vinerea următoare.

Această dietă poate reprezenta și un stil de viață, cu condiția să variați legumele și fructele permise, semințele și tipurile de carne și cereale.

Regimul prezintă efecte detoxifiante

Argumente pro pentru acest regim: este sănătos, prezintă efecte detoxifiante, poate fi urmat cu ușurință.

Argumente contra: este restrictiv, iar pentru cei obișnuiți să consume multe calorii pe zi poate duce la pierderea unui număr prea mare de kilograme într-un timp prea scurt, cumulând complicațiile unei slăbiri majore și rapide.

PONT. În afară de apa de dimineață, e indicat ca, pe tot parcursul zilei, să se bea minimum doi litri de apă, dar în care să se pună neapărat câteva linguri cu zeamă de lămâie