Main menu

header

487 3 1de Cătălina Tăgârță

Vă chinuiți să slăbiți de foarte mult timp și nu reușiți, indiferent de dieta la care ați apela? Soluția s-ar putea să vină de la japonezi. Potrivit Daily Mail, aceștia au creat un dispozitiv care ar putea revoluţiona curele de slăbire. E vorba despre ochelarii care, purtaţi în timpul meselor, dau impresia că alimentele din farfurie sunt cu 50% mai multe şi îi ajută pe cei aflaţi la dietă să slăbească.

Dau senzația că farfuria e mai plină

Japonezii susţin că invenţia lor, care face mâncarea din farfurie să pară mai multă decât este în realitate, păstrează restul obiectelor din jur la dimensiunea originală. Invenția a fost brevetată de profesorul Michitaka Hirose, de la Universitatea din Tokyo. Ideea exploatată de inventatori este aceea că oamenii care vor să slăbească pot fi păcăliţi dacă sunt făcuţi să creadă că au mâncat mai mult decât cred că au nevoie. Afirmațiile au la bază și un studiu. Astfel, testele realizate până în prezent au arătat că cei care au purtat ochelarii dietetici au consumat cu 9,3% mai puţină mâncare, în medie, decât cei care nu au folosit dispozitivul. În schimb, o serie de subiecţi care au fost supuşi la teste cu ochelari care făceau mâncarea să pară cu 33% mai mică decât era în realitate au consumat o cantitate de alimente cu 15% mai mare decât cei care nu au purtat dispozitivul.

Au existat însă și alți cercetători care s-au gândit că oamenii pot slăbi cu ajutorul ochelarilor, însă aceștia nu au la bază schimbarea percepției privitor la cantitate, ci au în centru doar culoarea albastru. Se pare că aceasta influențează apetitul în cel mai rău mod, deoarece nu este foarte comună în natură și le amintește oamenilor de mucegai. Astfel, ideea celei de-a doua invenții este următoarea: purtarea ochelarilor îi face pe oameni mai relaxați, mai calmi și le induce senzația de sațietate.

Un alt dispozitiv japonez revoluţionar, dar aflat momentan în etapa de testare, este „MetaCookie+”. Acesta transmite arome apetisante către nasul persoanei aflate la dietă, pentru a-i da senzaţia că degustă o delicatesă, deşi consumă doar mâncare de regim