Main menu

header

490 3 1de Dana Purgaru

E oficial: curele de slăbire predispun la depresie., iar concluzia oamenilor de știință britanici este îngrijorătoare pentru persoanele care doresc să înceapă o dietă. Acest lucru poate fi preîntâmpinat dacă acestea nu se mai lasă influențate de industria de publicitate.

Slăbitul nu aduce fericirea deplină

În cadrul unui studiu realizat recent la University College din Londra, cercetătorii au descoperit că pierderea în greutate nu îi face pe oameni mai fericiţi, așa cum și-ar dori, ci îi întristează, chiar dacă reușesc să slăbească. Persoanele studiate, care au reuşit să piardă din greutate în timpul cercetării, au fost de două ori mai predispuse să se simtă triste, singure şi letargice, în comparaţie cu cele care şi-au menţinut greutatea ori s-au îngrăşat.

Nu trebuie așteptate îmbunătățiri pe toate planurile

În cadrul cercetării, efectuată pe un eşantion de aproximativ 2.000 de persoane supraponderale şi obeze (bărbaţi şi femei), cu vârsta de peste 50 de ani, oamenii de ştiinţă au observat că industria de publicitate le transmite persoanelor care vor să piardă din greutate că vieţile lor se vor schimba în bine dacă sunt mai slabe, şi tocmai din acest motiv acestea se simt dezamăgite când descoperă că s-au schimbat foarte puţine lucruri în viaţa lor în afară de slăbit. Dintre cei 2.000 de participanţi, 14% au pierdut 5% din greutatea lor corporală patru ani mai târziu, suficient pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Însă, persoanele care au scăzut în greutate au fost cu 78% mai predispuse să manifeste simptome ale depresiei, spre deosebire de cele care nu au slăbit. „Nu vrem să descurajăm pe nimeni să încerce să piardă din greutate, un lucru care înseamnă beneficii fizice extraordinare, dar oamenii nu ar trebui să se aştepte ca pierderea în greutate să le îmbunătăţească instantaneu toate aspectele vieţii”, au precizat cercetătorii.