Main menu

header

490 3 2de Dana Purgaru

Unul dintre cele mai frecvente efecte ale căsătoriei asupra bărbaților este îngrășarea. Mult timp oamenii s-au întrebat de ce se petrece acest lucru, și iată că acum oamenii de știință au aflat răspunsul.

Consumă prea multe calorii

Bărbaţii căsătoriţi sunt mai graşi decât cei necăsătoriți pentru că mănâncă mai multe dulciuri și beau considerabil mai mult vin. Aceasta este concluzia unui studiu al cercetătorilor britanici. Însă, oamenii de ştiinţă nu cunosc deocamdată motivul pentru care mariajul influenţează atât de mult atitudinea bărbaţilor faţă de greutatea lor corporală. Ei sugerează că această situaţie este o consecinţă a faptului că bărbaţii simt că pot să „o lase mai moale” din acest punct de vedere după ce se căsătoresc, că nu mai este esențial să fie atrăgători.

Unele soții încearcă să-și elimine concurența

Potrivit altei teorii, bărbaţii ale căror soţii sunt bucătărese talentate și pasionate de cumpărături precum prăjituri, torturi și pateuri descoperă după o vreme că mănâncă alimente cu mai multe calorii decât în trecut.

Nu este un secret nici faptul că există unele soţii care îi hrănesc excesiv pe soţii lor, pentru ca aceştia să se îngraşe şi să devină mai puţin atrăgători pentru celelalte femei. Studiile precedente au descoperit faptul că şi femeile se îngraşă după căsătorie. Astfel, un studiu realizat în SUA, pe 10.000 de persoane, a descoperit că femeile dispun de mai puţin timp pentru a face exerciţii fizice după ce se căsătoresc şi încep astfel să ia în greutate.