Main menu

header

517 19 1de Carmen Ciripoiu

În materie de paranormal, Pădurea Baciu le are pe toate: de la apariția periodică a OZN-urilor până la broaște roșii, de dimensiuni uriașe, fenomene inexplicabile întâmplate în noaptea de Sânziene, dispariții de persoane, dematerializări, contorsionări de copaci, lumini nocturne sau așa-numiții îngeri păzitori, despre care cercetătorii spun că pot fi văzuți doar cu ajutorul aparatului de fotografiat. Chiar dacă este cel mai cercetat spațiu de specialiștii din lume, Pădurea Baciu va rămâne un mister pentru toți cei pasionați de fenomenele paranormale.

Blesteme din moși-strămoși?

517 19 2Chiar dacă despre Pădurea Baciu, cea mai faimoasă locație din România, a început să se vorbească din 1960, de existența lucrurilor ciudate de aici se știe parcă de când lumea, bătrânii ferindu-se să discute despre ciudățeniile de aici, dar mai ales evitând să se aventureze în desișuri. Dacă unii cred cu tărie și acum că locul este căzut sub un greu blestem, alții, mai plini de curaj, au simțit pe propria piele ce înseamnă Pădurea Baciu în momentul în care s-au trezit cu stări inexplicabile de rău, greață, anxietate sau ciudate arsuri apărute pe diferite părți ale corpului. Se pare că prima persoană care a îndrăznit să înceapă studiul în pădurea de stejari a fost biologul Alexandru Sift, intrigat de poveștile de aici. Fire curajoasă, biologul a observat, odată cu primele sale plimbări prin pădure, că… nu e singur, fiind însoțit de multe umbre cu aspect ciudat, descoperite și în fotografiile pe care acesta le-a făcut ulterior. Dar nu numai acestea au apărut în fotografiile lui Sift, ci și o sumedenie de lumini și siluete care nu s-au putut vedea niciodată cu ochiul liber. Pădurea Baciu a dobândit însă celebritatea în anul 1968, când un tehnician militar, pe nume Emil Barnea, s-a hotărât să ignore avertismentele tuturor și să petreacă un week-end chiar în inima pădurii, împreună cu încă trei prieteni. La scurt timp după ce aceștia au pătruns în hățișuri, au văzut un obiect ciudat, un aparat straniu ce strălucea orbitor și care făcea prin aer diverse manevre. Fotografiile au început să curgă atunci pe bandă rulantă, iar, în timp, cei mai buni specialiști ai fenomenelor OZN au clasificat acele poze drept „cele mai clare imagini ale unui OZN fotografiat vreodată în România și unele dintre cele mai bune imagini ale vreunui OZN fotografiat vreodată în lume”. Din acel moment, cercetătorii s-au înghesuit care mai de care să exploreze Pădurea Baciu, printre primele lor descoperiri fiind și aceea că aici, în acest loc uitat de lume, există o zonă magnetică de aproximativ 300 de metri, unde copacii nu arată nordul, așa cum e normal, iar ciupercile, surprinzător, nu cresc niciodată. În timp, au început să fie semnalate cazuri stranii, ca de exemplu faptul că doar în acest perimetru de 300 de metri a plouat torențial, restul pădurii fiind mai uscat ca niciodată.

Lucruri care sfidează înțelegerea…

517 19 3Consemnate și studiate cu îndârjire sunt ciudatele materializări și dematerializări care sfidează și acum logica științei. Ca și bizarele sunete neobișnuite ce se aud în pădure, de la sunete de salvare la cele de ceas cu cuc sau sunete de cauciuri care par să explodeze. Culmea este că, deși țipetele sunt auzite de cei care au curajul să tranziteze pădurea, acestea nu se înregistrează alături de vocile umane. O altă ciudățenie constă în faptul că, de cele mai multe ori, în Pădurea Baciu bateriile camerelor de filmat sau ale aparatelor de fotografiat se descarcă într-un mod inexplicabil, începând să funcționeze la capacitate maximă când se părăsește locul, fără a mai fi nevoie să fie încărcate. Celebră rămâne și acum o fotografie de-a lui Alexandru Sift, în care a apărut un cap grotesc, invizibil însă, de ființă omenească, în timp ce într-o altă poză apare un om transparent, cu un ochi exagerat de mare și cu brațe foarte lungi. Să fie vorba oare despre spiritele din universurile paralele, de care pomenesc ezoteriștii? Printre cele mai șocante lucruri din Pădurea Baciu se numără și urmele inexplicabile care apar pe zăpadă, pământ sau iarbă, direct sub ochii celor care le privesc. Nici vegetația nu a scăpat de efectele ciudate care se petrec aici, plantele prezentând arsuri și diferite forme de necroze ale tulpinilor și frunzelor. Și nu puține au fost cazurile când diferite persoane, trecând întâmplător prin dreptul Pădurii Baciu, s-au pomenit cu stări de leșin sau au văzut cu ochii lor apariții pe cer ale unor forme ciudate de piramide, sfere, cilindri sau cuburi. Dar cei mai speriați au fost cei care au observat că în pădure sunt pândiți la tot pasul de apariții umanoide, materializate prin capete ce apar de unde nici cu gândul nu gândești. Și, la fel ca în cazul OZN-urilor, majoritatea acestora s-au văzut și în fotografii.

Arhiva lui Sift, dispărută în condiții necunoscute

E greu de spus în cuvinte ce se întâmplă, de fapt, în Pădurea Baciu. Poate, așa cum susțin inițiații în științele ezoterice, aici s-ar afla chiar o poartă prin care spiritele trec cu ușurință din planul astral în cel teluric, așteptând, ca în Purgatoriu, să li se hotărască soarta. Și nu se știe nici acum din ce motiv, dar până și arhiva biologului Sift, referitoare la tot ceea ce se întâmplă în Pădurea Baciu, a dispărut tot în condiții ciudate. Se spune că unele dintre materialele strânse au fost distruse chiar de el, într-un moment de cumpănă al vieții, iar celelalte s-au pierdut într-un mod inexplicabil. Misterul din jurul fenomenelor Pădurii Baciu nasc tot felul de întrebări despre cine suntem, de fapt, dar mai ales despre ce potențial imens are Universul în care trăim, un Univers pe care, oricât de mult ne-am strădui să-l înțelegem, nu vom reuși niciodată.

Umbre ciudate se mişcă şi acum printre zidurile Mănăstirii Chiajna, iar în nopţile cu lună plină se aude sunet de clopot

Clădirea UNATC I.L. Caragiale din București se spune că este bântuită de fantoma regretatului Octavian Cotescu, care închide și deschide ușile și ferestrele

Energii ciudate, duhuri înspăimântătoare

Pădurea Baciu nu este singurul lor din România unde experiențele inexplicabile își găsesc locul. În fiecare an, doar de Rusalii, în satul Stârciu, din comuna Horoatu Crasnei, din Sălaj, sătenii spun că apa unui izvor tămăduitor - supranumită Fântâna Leacului - iese la suprafață, dar dispare din nou după câteva săptămâni. De ce se întâmplă acest lucru doar înaintea sărbătorii Pogorârea Sfântului Duh? Legenda spune că aici ar fi existat cu sute de ani în urmă o mănăstire, izvorul fiind dat de Dumnezeu. Chiar dacă sfinții părinții nu comentează în niciun fel apariția Fântânii Leacului, nici nu contestă efectul tămăduitor al apei. În ceea ce privește Balta Vrăjitoarelor din Pădurea Boldu-Crețeasca, se crede că aici ar fi murit însuși Vlad Țepeș. Mai mult, se zvonește că, după cutremurul din 1977, toate ruinele ar fi dispărut fără urmă în adâncuri. O altă ciudățenie constă în faptul că femeile însărcinate, care nu-și doreau pruncii, trebuiau doar să intre pentru câteva minute în apa bălții și avortau spontan. Se spune că balta are o adâncime de un metru și jumătate, dar nu-și modifică niciodată dimensiunile, fiind evitată de orice vietate.