Main menu

header

632 20 1de Sorin Dumitrescu şi Adrian Barna

Un top al celor mai înfricoşătoare locuri ale planetei a fost întocmit de publicaţia online „World of Female”, care a inclus în acest nedorit clasament şi un obiectiv turistic important din ţara noastră, binecunoscutul Castel Bran. Se spune că aceste locuri ascund istorii terifiante şi că, de multe ori, oamenii nu cunosc grozăviile care au avut loc acolo cu mult timp în urmă.

10. Spitalfields Whitechapel, Londra

Este o zonă situată în estul capitalei Angliei, care, în perioada Evului Mediu, se afla în plină dezvoltare. Spitalfields era locuită pe atunci numai de oameni bogaţi. La polul opus opulenţei din Spitalfields se afla Whitechapel, raiul prostituatelor, al răufăcătorilor şi, în general, al oamenilor foarte săraci. În anul 1888 au avut loc cinci crime cărora le-au căzut victime numai prostituate - Mary Nicholls, Catherine Eddowes, May Kelly, Annie Chapman şi Elizabeth Stride. Crimele s-au petrecut pe durata a patru luni, şi cadavrele au fost mutilate. Autorul acestor omoruri nu a fost prins niciodată, iar de atunci oamenii au început să se ferească de a mai locui în această zonă, existând multe mărturii care susţin că fantomele celor cinci bântuie şi acum acea parte a Londrei.

9. Castelul Bran, România

Binecunoscutul Castel Bran este situat la 30 de kilometri de Braşov, în Pasul Rucăr. Castelul a fost construit în vremea cavalerilor teutoni. A fost mult timp cunoscut ca reşedinţă a domnitorului Vlad Ţepeş, cel poreclit „Dracula”. Ţepeş a fost conducătorul Ţării Româneşti în anii 1448, 1455-1462 şi 1476, şi numele său provine de la cruzimea cu care îi pedepsea pe răufăcători şi pe duşmani, prin tragerea în ţeapă. Legenda spune că şi astăzi fantoma domnitorului, precum şi ale celor care au fost omorâţi din ordinul său bântuie zona şi interiorul castelului.

8. Colosseum, Roma

632 20 2Cel mai mare amfiteatru antic a fost utilizat în Imperiul Roman ca teatru pentru spectacolele sângeroase cu lupte între gladiatori sau gladiatori şi fiare sălbatice, în special lei. Nu de puţine ori, turiştii care au vizitat Colosseumul au declarat că au auzit şoapte sau au simţit atingerea unor fantome, iar unii au spus că au auzit inclusiv zgomot de arme sau răgete de leu.

7. Galeriile subterane din Edinburgh

Au fost construite pentru depozitarea hranei sau a altor bunuri, dar au fost repede abandonate din cauza umidităţii excesive. Aşa s-a ajuns ca locul să se transforme ulterior în adăpost pentru oamenii săraci. Numai că mediul de viaţă insalubru a dus repede la crearea unor puternice focare de boală, şi multe persoane şi-au pierdut viaţa în acele văgăuni. Astăzi se spune că aceste galerii sunt bântuite de fantomele celor morţi. Şi ca argument stau unele fotografii ciudate făcute în interiorul galeriilor, care surprind imagini ce pot fi lesne interpretate ca ale unor fantome, sau faptul că persoane care s-au încumetat să viziteze locul au suferit, fără nicio explicaţie, zgârieturi sau chiar răni.

6. Gettysburg, Pennsylvania

În timpul Războiului Civil din SUA, din secolul al XIX-lea, soldaţii aflaţi pe câmpul de luptă de la Gettysburg au luat-o la fugă, strigând că au văzut fantoma lui George Washington călare pe un cal alb. Localnicii susţin că şi astăzi se arată oamenilor fantomele soldaţilor morţi şi că se aud zgomote de luptă. Mai mult, problema s-a extins la nivelul întregului oraş. Casa unei anume Jenny Wade este considerată ca fiind cea mai bântuită, dar mai sunt şi alte străzi despre care localnicii susţin că sunt sub influenţa unor energii necurate.

5. Unit 731 Experimentation Camp - Harbin, Manciuria

Unitatea 731 a găzduit activităţile de cercetare şi de dezvoltare a armelor biologice pe care le-a întreprins Armata japoneză. În timpul celui de-al doilea război dintre China şi Imperiul Japonez, între 1937 şi 1945, care a coincis o bună parte, ca perioadă, cu Al Doilea Război Mondial, medicii niponi au făcut aici o serie de experimente pe oameni, care s-au terminat cu moartea a peste 200.000 de fiinţe. Prizonierilor li se injectau virusuri teribile, precum holera sau ciuma bubonică, iar alţii erau operaţi fără a li se face anestezie. După război, foarte multe persoane care au trecut pe acolo au reclamat faptul că au simţit prezenţe ciudate, fără a vedea nimic în preajmă, iar echipa BBC venită pentru a face un documentar la faţa locului aproape că îşi strânsese bagajele după ce a văzut că, în nenumărate rânduri, pe nepusă masă, luminile camerelor de filmat se stingeau fără ca nimeni să fi acţionat asupra lor.

4. Lagărele de la Auschwitz-Birkenau şi Oswiecim

632 20 3Vorbim despre sinistrele lagăre ale morţii ale naziştilor din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, din Polonia. Acolo şi-au găsit sfârşitul aproximativ 2,7 milioane de oameni, mulţi dintre aceştia gazaţi cu „zyklon B”. De atunci, aceste lagăre au devenit obiective turistice, iar foarte mulţi dintre cei care au trecut de gardurile lăcaşurilor morţii au ieşit cu senzaţii cumplite, cu stări de depresie profundă, cu impresia teribilă că mâini nevăzute îi ating şi că se aud şoapte şi suspine fără să fie cineva în preajmă.

3. Pădurea Aokigahara

Se află situată la poalele Muntelui Fuji, în Japonia, în partea de nord-vest a ţării, pe o suprafaţă de 35 de kilometri pătraţi. Este numită şi „marea de copaci”. Poartă o etichetă absolut înfricoşătoare - „una dintre cele şapte porţi spre Iad” -, pentru că Pădurea Aokigahara este locul unde anual se sinucid în jur de 500 de persoane. Japonezii susţin că pădurea este locuită de monştri şi de alte creaturi terifiante şi că aici au loc des fenomene paranormale. Există şi o mare cantitate de fier ce neutralizează orice busolă a celor care au curajul să se avânte în acest loc, iar până acum peste 50 de oameni au dispărut pur şi simplu după ce au intrat în pădure.

2. Greyfriars Kirkyard, Edinburgh

632 20 4Iată că localitatea scoţiană Edinburgh este prezentă cu două locaţii pe lista celor mai înfricoşătoare zone de pe glob. De data aceasta este vorba despre un cimitir situat în partea vestică a „old town” („vechiul oraş”). Numele cimitirului provine de la un câine, pe nume Greyfriars Bobby, care a păzit mormântul stăpânului său timp de 17 ani de la trecerea în nefiinţă a acestuia. Locul a devenit unul al groazei, după ce mulţi dintre cei care au fost acolo au povestit că noaptea se aud clar gemetele celor înhumaţi. Aici este îngropat şi un personaj sinistru, Sir George Mackenzie of Rosehaugh, cunoscut sub numele de McKenzie Poltergeist, al cărui spirit extrem de activ ar fi produs rănirea inexplicabilă a unor persoane.

1. Catacombele din Paris

632 20 5Şi am ajuns la cel mai înfricoşător loc din lume, la Paris. Sub capitala Franţei se află nu mai puţin de 280 de kilometri de tuneluri care adăpostesc un imens osuar. Acesta a fost înfiinţat în secolul al XVI-lea, când mai multe cimitire de la marginea Parisului au fost desfiinţate pentru ca oraşul să se poată extinde. Nu mai puţin de 6 milioane de persoane care îşi trăiau acolo somnul de veci au fost dezgropate, iar osemintele lor au fost mutate în tunelurile unei foste mine. Deşi nu reprezintă decât o mică parte, nici 10% din suprafaţa tunelurilor, „imperiul morţii”, cum a fost denumit, a devenit locul cel mai sinistru din lume începând cu anul 1876, când a fost deschis publicului. A fost semnalată dispariţia a aproximativ 20 de persoane care au intrat în tunel, iar cei care au avut norocul să revină la suprafaţă au povestit că au trăit senzaţii de-a dreptul cumplite, că s-au simţit urmăriţi ori că au văzut fantome.

Legenda spune că şi astăzi fantoma domnitorului Țepeș, precum şi ale celor care au fost omorâţi din ordinul său bântuie zona şi interiorul Castelului Bran