Main menu

header

639 18 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Chiar dacă doctrina reîncarnării provine din Antichitate și își are originile în Orient, ea poate fi găsită și în Grecia Antică. Aceasta susține că sufletul intră în viață nu ca o creație nouă, ci doar după o lungă perioadă de existențe anterioare pe acest Pământ, pornit pe calea viitoarelor sale transformări pe care și le pregătește.

Totul este supus legii karmei

Cine suntem? De unde venim? Sunt veșnicele întrebări profunde ce se află pe buzele miliardelor de oameni ai planetei. Unii sunt de părere că însăși existența omului se datorează hazardului și evoluției. Alții cred că Dumnezeu a fost cel care l-a creat pe om după asemănarea Sa, însă, din cauza păcatului adamic, astăzi se experimentează suferința. Există însă și un număr impresionant de oameni care sunt convinși că existența este rezultatul deciziei fiecărei persoane. Ce înseamnă asta? Când omul a venit pe acest Pământ, a ales să se reîncarneze într-un corp pentru a experimenta, a învăța, a evolua, trăind într-un mod mai înțelept și luând decizii mai bune decât în viața anterioară pe care a trăit-o. Dar sunt foarte puține persoanele care pot să-și amintească şi crâmpeie din viața lor anterioară, însă foarte mulți își pot aminti în mod clar, prin hipnoză, de locul natal, de ce profesie au avut, cum a fost existența lor și chiar momentul morții. De ce unii se nasc bogați și alții săraci? De ce unele persoane sunt inteligente în timp ce altele abia pot deosebi stânga de dreapta? Situația pare extrem de nedreaptă, însă nimic nu este întâmplător, ci supus legii karmei, legea cauzei și a efectului. Cu alte cuvinte, ceea ce omul a făcut într-o viață anterioară se răsfrânge în viața prezentă, iar ceea ce face acum se va vedea în viața următoare.

Cel mai des o găsim în budism şi în hinduism

În anul 553, la cel de-al cincilea Sinod Ecumenic de la Niceea, doctrina reîncarnării a fost respinsă, fiind considerată o eroare dogmatică. Împăratul Iustinian, care a condus Sinodul, a impus clerului propriul său crez, l-a pus sub arest pe Papa Virgilius și a obligat episcopii să adopte noua dogmă. Iustinian a considerat că legea reîncarnării acordă omenirii o prea lungă perioadă pentru atingerea unei trepte mai mari de dezvoltare a conștiinței. Noua teză, propagată masiv în rândul enoriașilor, a dus însă la erori mari de comportament ale omenirii, majoritatea acestora încercând să trăiască din plin unica viață. Biserica a exclus treptat aproape toate textele, documentele și cele 31 de Evanghelii apocrife neconforme noii linii dogmatice trasate. Cu toată cenzura impusă textelor originale s-au mai păstrat, pe alocuri, referiri la reîncarnare. Reîncarnarea se întâlnește cel mai adesea în budism și în hinduism, dar și în literatura ezoterică evreiască, la egipteni și chiar la unele popoare precreștine.

La 5 ani a vrut să-și revadă… copiii

Reîncarnarea este o lege fundamentală care se regăsește la oricare corp din univers, spiritele având cel mai mare grad de evoluție la oameni. Ea se poate produce după lungi perioade sau în unele cazuri imediat. Un exemplu care a uimit lumea este al unei fetițe din India, care, la vârsta de 5 ani, s-a plâns părinților că... îi este dor de copiii pe care i-a avut anterior. Micuța a spus că a fost soția unui om simplu. Medicul care a examinat-o a constatat că nu a suferit de nicio afecțiune psihică. S-a constituit o comisie de medici cu diverse specializări care au interogat-o pe copilă, apoi au verificat spusele sale. Au urmat-o apoi în localitatea unde a spus că a locuit anterior, iar fetița s-a îndreptat exact către acea locuință în care a trăit în viața anterioară. Acolo s-a adresat pe nume fostului soț rămas văduv, precum și copiilor orfani. Ulterior a scos dintr-o ladă scrisorile primite în tinerețe de la soț, apoi l-a întrebat pe acesta unde sunt banii pe care i-a ascuns pentru zile negre. Toată lumea a rămas șocată: fetița a spus adevărul. Din grijă pentru copii, soția care a murit tânără s-a reîncarnat imediat, rămânându-i în memorie evenimentele din viața anterioară.

În onoarea pilotului James

639 18 2Un alt caz șocant este cel al unui băiețel din America, pe nume James, care a început să aibă coșmaruri în fiecare noapte. A visat mereu că pilotează un avion și s-a prăbușit în Oceanul Pacific. Coșmarurile, pe lângă pasiunea copilului de doar 2 ani pentru avioane (reușea să construiască aeroplane din piese fără să fie învățat de nimeni) le-a dat de gândit părinților, care s-au hotărât să investigheze problema. Pe lângă aceasta, cel mic le-a spus mereu că el a murit într-un accident aviatic după ce a fost atacat de niște japonezi. Părinții au apelat la un medium care l-a supus pe copil la o serie de regresii hipnotice. S-a aflat atunci că cel mic cunoștea totul despre un anume soldat, pilot de avioane care a murit în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial după ce a fost atacat de japonezi. Printr-o stranie coincidență, pe acel pilot l-a chemat tot James. Datorită darului deosebit al celui mic, familia a făcut o carte și un film documentar în memoria soldatului.

Foarte mulți își pot aminti în mod clar, prin hipnoză, de locul natal, de ce profesie au avut, cum a fost existența lor și chiar momentul morții

Fenomenul Natalia Beketova

La prima vedere, Natalia Beketova nu are nimic ieșit din comun. Însă femeia are un dar cu totul special: știe 120 de limbi străine. Și asta pentru că a avut nu mai puțin de 120 de vieți. Povestea sa a început în adolescență, când o profesoară s-a răstit la ea să nu copieze de la colega de bancă. Fata a avut un șoc puternic, în urma căruia și-a uitat limba maternă, rusa, însă ulterior a început să vorbească chiar și limbi străine vechi, ale unor popoare de mult dispărute, cum ar fi chineza veche, egipteana, babiloniana, etrusca și alte limbi antice. A fost supusă tuturor testelor posibile la Moscova, apoi în lume, dar medicii au afirmat că este perfect normală. Mai mult, prin puterea mâinilor, mult timp a vindecat bolnavi chiar la prima vedere, dar darul i-a dispărut pentru că se crede că și-a epuizat toate resursele. Cele 120 de limbi străine pe care le știe provin, spun specialiștii, din cele 120 de vieți pe care le-a trăit, din aproape fiecare având amintiri fragmentare. Anamneza prin care trece femeia (n.r. - amintirile ideilor pe care sufletul le-a cunoscut într-o existență anterioară) a transformat-o pe Natalia dintr-un simplu om într-un poliglot erudit. Mulți oameni vor să se elibereze, dar înțeleg greșit totul. Adevărata eliberare începe prin plata tuturor datoriilor. Numai atunci se va șterge toată karma.